Anai napisał(a):fot. 55 Jur prawie jak Bonaparte...
Ale raczej...........przed zesłaniem na Św.Helenę.
Anai napisał(a):piotrulex napisał(a):To ciesze się. Naszym zdaniem to jedne z lepszych miejsc. Blisko plaży, w cieniu a to bardzo ważne. My byliśmy raczej na lewym skraju tego zdjęcia. Jak przechodziliśmy mostkiem przez "strumyczek" skręcaliśmy w lewo, do góry po 4 schódkach i zaraz pod figowym krzaczastym drzewkiem mieliśmy namiot
wiegal napisał(a):... nawet w szczycie sezonu nie odczuliśmy tłoku w łazienkach ...
wiegal napisał(a):Na szlak z campingu można też wejść przez furtkę która znajduje się z tyłu stacjonarnych domków.
wiegal napisał(a):Żółty szlak natomiast wzdłuż plaży do zatoki Vrženica. Tam skręca w nieszczęsny kanion. Zaczyna się bardzo miłym spacerkiem.
wiegal napisał(a):Potem dopiero "schody". Kto wybierze się w tym kierunku musi być dobrze przygotowany. Fizycznie i wyposażony w napoje. W pewnym momencie mieliśmy wrażenie "obarotnej drogi niet".
wiegal napisał(a):I jeszcze czego nie wspominałem dwa razy spotkaliśmy gdzieś w połowie kanionu żmije. Po powrocie na camp wyczytałem, aby uważać na wygrzewające się w słońcu żmije.
piotrulex napisał(a):Nam często się przytrafiało czekać za wolnym prysznicem.
piotrulex napisał(a):W nocy na campie nieco za głośno, nie pilnowano ciszy nocnej. Pewnie dlatego, ze za dużo wielopokoleniowych rodzin Włochów a za mało starszych Niemców czy Austriaków
piotrulex napisał(a):Z miejsc w którym my byliśmy za daleko do najbliższych łazienek, ludzie dość często nocą lali w krzaki
piotrulex napisał(a):Za mało miejsc parkingowych
piotrulex napisał(a):Tak czy inaczej warty odwiedzenia
auto_gt napisał(a):Tak podobny do kota mojego sąsiada dachowca pospolitego ...
anubis2423 napisał(a):zastanawiam się nad wyjazdem do Baśki przełom lipiec-sierpień z 2 letnim synem,ale te tłumy mnie troszkę odstraszają Byłaś może po za główną plążą???np.Zarok czy tam też takie tłumy na plaży ?????
Powrót do Nasze relacje z podróży