Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

dla wjeżdżających do CRO w najbliższych dniach

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bary10
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bary10 » 03.08.2009 10:14

witam !!!

dopier co wróciłem z CRO, nie bede sie rozpisywał ogólnikwo ale jak ktos chce szczegółów to piszcie na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Ps. mam ciekawe info szczególnie dla wyjeżdżających w najblizszych dniach
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 03.08.2009 10:18

bary10 napisał(a):witam !!!

dopier co wróciłem z CRO, nie bede sie rozpisywał ogólnikwo ale jak ktos chce szczegółów to piszcie na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Ps. mam ciekawe info szczególnie dla wyjeżdżających w najblizszych dniach

Napisz tutaj co to za ciekawe info dla wyjeżdżających w najbliższych dniach. Po co robić tajemnicę?

PS. Masz winietkę do opchnięcia, że tak się kryjesz..? ;)

Pozdrawiam
Rafał
cerlicht
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerlicht » 03.08.2009 10:24

Witam. Też mnie ciekawość zżera :?:
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 03.08.2009 19:30

_Ewa_ napisał(a):Taaa... gesio po zablokowaniu konta zarejestrował się jako bary10 i zszedł z winietkami do podziemia

W tym kraju kombinatorstwa, złodziejstwa i przekrętów nigdy nic się nie zmieni :evil:

Przecież handel winietkami nie jest w Polsce zabroniony więc o co chodzi?
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 03.08.2009 19:51

_Ewa_ napisał(a):O to, że skoro panują jakieś zasady, jest jakiś regulamin, ktoś zarobił za nie przestrzeganie tych zasad i regulaminu zawieszenia konta, to według Ciebie jest uczciwe, że kombinuje dalej?

Nikt nie zabrania handlu winietami, ale zabronione to jest na tym forum poprzez odpowiedni zapis.

Myślałam, że to jest czytelne, ale widzę, że byłam w błędzie.

Jesteś w błędzie podobnie jak i administracja tego forum. Nie rozumiem zakazu handlu winietkami bo przecież na tym forum nikt niczym nie handluje - nie ma tu wszak serwisu aukcyjnego typu Allegro. Równie dobrze można zabronić wyjazdu do Bułgarii :lol:

Ledwo wróciłem z wakacji a tu strona startowa forum straszy wielkim sztandarem: Uwaga....
Po jaką cholerę tak szpecić forum? Jak ktoś tu wejdzie pierwszy raz to pomysli że tu to chyba głównie winietkami się handluje :lol:
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 03.08.2009 20:12

_Ewa_ napisał(a):A może to Ty jesteś w błędzie?
Wydawało mi się, że na drzwiach mojego domu mam prawo sobie napisać np.:
"Uwaga! Nie życzę sobie papierosów w moim domu.
Jeśli ktoś się nie zgadza z moim życzeniem, to może do mnie nie wchodzić, natomiast jeśli się zgadza - zapraszam"

Zabronisz mi tego? :)

Tyle że forum to nie dom a raczej dom otwarty. Skoro się zaprosiło tysiące ludzi na imprezę to trudno nagle wprowadzać bzdurne ograniczenia, nie mające żadnego logicznego uzasadnienia. To tak jakbyś w połowie imprezy w swoim domu nakazała wszystkim gościom ściągnąć buty bo taki masz aktualnie kaprys. Robisz tak?
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 03.08.2009 20:22

niezawodny napisał(a):Przecież handel winietkami nie jest w Polsce zabroniony więc o co chodzi?

Handel nieużytymi nie jest zabroniony. Zabronione jest powtórne użycie raz wykorzystanej na innym aucie winiety. Nieistotne czy odkupionej, otrzymanej, odklejonej, ukradzionej, oderwanej itp.

WINIETKA SŁOWEŃSKA JEST JAK PAPIER TOALETOWY. TEORETYCZNIE MOŻNA UŻYĆ TEN SAM KAWAŁEK KILKA RAZY, ALE CYWILIZOWANY CZŁOWIEK TEGO NIE ZROBI. :-) :-) :-)

Amen
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 03.08.2009 20:29

niezawodny napisał(a):
_Ewa_ napisał(a):Taaa... gesio po zablokowaniu konta zarejestrował się jako bary10 i zszedł z winietkami do podziemia

W tym kraju kombinatorstwa, złodziejstwa i przekrętów nigdy nic się nie zmieni :evil:

Przecież handel winietkami nie jest w Polsce zabroniony więc o co chodzi?

Niezawodny ... czy aby dobrze się czujesz :?:
Z Twojego postu wynika, że kupic winietke, nakleić na "wazeline",..odkleic i dalej spieniężyć to jest Ok. ( tak przynajmniej wnioskuje z treści i chyba takie jest tego wymowa).
Otóż, ja takiemu zachowaniu stanowczo mówię - STOP.

Handel winietkami- jest dozwolony każdemu, kto to robi legalnie czyli spełnił odpowiednie wymogi.
Wtórny handel jest zabroniony. ( podobnie jak np. znaczkami opłaty skarbowej).
Chyba teraz już jasne.
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 03.08.2009 20:44

Mosqito napisał(a):Handel nieużytymi nie jest zabroniony. Zabronione jest powtórne użycie raz wykorzystanej na innym aucie winiety. Nieistotne czy odkupionej, otrzymanej, odklejonej, ukradzionej, oderwanej itp.

Zatem wniosek nasuwa się sam; Jesli ktoś ma do zaoferowania winietkę to nic nam do tego bo nie wiemy czy to jest winietka nowa czy używana a w cywilizowanych krajach obowiązuje domniemianie niewinności. Natomiast CRO.PL to nie prokuratura żeby ustalać legalność winietek

Mosqito napisał(a):WINIETKA SŁOWEŃSKA JEST JAK PAPIER TOALETOWY. TEORETYCZNIE MOŻNA UŻYĆ TEN SAM KAWAŁEK KILKA RAZY, ALE CYWILIZOWANY CZŁOWIEK TEGO NIE ZROBI. :-) :-) :-)
Amen

Też jestem tego zdania więc zdałbym się w tej materii na indywidualne poczucie cywilizacyjne każdego cro-forumowicza. Tak samo jak nie interesuje mnie kto na tym forum myje ręce po wyjściu z klopa, tak samo nie interesuje mnie kto zeskrobuje z szyby winietkę i zbija na tym majątek :lol: I dlatego dziwię się administracji CRO.PL że takimi bzdurami się zajmuje, szpecząc przy okazji startową stronę forum.
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 03.08.2009 20:51

woka napisał(a):Handel winietkami- jest dozwolony każdemu, kto to robi legalnie czyli spełnił odpowiednie wymogi.
Chyba teraz już jasne.

Mylisz się. Prawo polskie nic nie wspomina o zakazie handlu winietkami z obych krajów. Ergo każdy może sobie nimi handlować do woli. Taki PZMOT dla przykładu sprzedaje je ze 100% przebiciem, wiec niejaki Bary10 też może.
bary10
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bary10 » 03.08.2009 21:09

niezawodny napisał(a):
woka napisał(a):Handel winietkami- jest dozwolony każdemu, kto to robi legalnie czyli spełnił odpowiednie wymogi.
Chyba teraz już jasne.

Mylisz się. Prawo polskie nic nie wspomina o zakazie handlu winietkami z obych krajów. Ergo każdy może sobie nimi handlować do woli. Taki PZMOT dla przykładu sprzedaje je ze 100% przebiciem, wiec niejaki Bary10 też może.

wtam

widze że moja uprczywśc wzbudziła wiele skrjnch emocji, nie było to miom zamiarem, ale dziekuje kilku forumowiczom za zdrwy rozsadek ilogiczne myslenie którtemu dali wyrz umieszcjąc swje posty, według mnie tez jest chore że na forum które ma byc z natury swej platformą dla wymiany nie tylko pglądów i porad ale także może byc miejscem gdzie ludzie sobie pomagaja chociażby odstępując np. winietke jesli sie jej nie uzyło z róznych powodów, ale nie bede tu teraz udwadniał swojej uczciwości bo nie obchdzi mnie to ze niektórzy z góry zakłdaja w slepym posłuszństwie chory zasadom że jstem nieuczciwy,
bardziej dla zaasady chciałem to przepchnąc przez t forum niz dla akis korzysci
pozdrawiam
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 03.08.2009 21:26

bary10 napisał(a):widze że moja uprczywśc wzbudziła wiele skrjnch emocji, nie było to miom zamiarem, ale dziekuje kilku forumowiczom za zdrwy rozsadek ilogiczne myslenie którtemu dali wyrz umieszcjąc swje posty, według mnie tez jest chore że na forum które ma byc z natury swej platformą dla wymiany nie tylko pglądów i porad ale także może byc miejscem gdzie ludzie sobie pomagaja chociażby odstępując np. winietke jesli sie jej nie uzyło z róznych powodów, ale nie bede tu teraz udwadniał swojej uczciwości bo nie obchdzi mnie to ze niektórzy z góry zakłdaja w slepym posłuszństwie chory zasadom że jstem nieuczciwy,
bardziej dla zaasady chciałem to przepchnąc przez t forum niz dla akis korzysci
pozdrawiam

Rozluźnij się młody człowieku bo coś mocno spięty jesteś skoro zjadłeś co drugą spólgłoskę i co trzecią samogłoskę :P
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 03.08.2009 21:32

asikx napisał(a):[

PS. Masz winietkę do opchnięcia, że tak się kryjesz..? ;)

Mały żart i............tyle postów na najwyższym szczeblu. :wink:
translatiff
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) translatiff » 03.08.2009 21:32

może lepiej wysłać niektórych użytkowników na kurs j. polskiego .... w Cro, oczywiście ...
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 04.08.2009 06:21

bary10 napisał(a): bardziej dla zaasady chciałem to przepchnąc przez t forum niz dla akis korzysci pozdrawiam

Czyli jednak........ :evil:

Nie rób tego. Jak widzisz, społeczność CRO-maniacka czuwa i takie zachowania są piętnowane.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone