Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Witajcie! Kanał TVN METEO pokazuje właśnie kolejny film z serii "Wybrzeża Świata" - dziś wybrzeże Chorwacji. Piękne zdjęcia lotnicze z ciekawym komentarzem.
Właśnie oglądam. Pięknie... Tylko szkoda, że pominęli Pag. No i lektor najwyraźniej nie wie, że Cres czyta się przez "c" Ale poza tym super! Reklamy się skończyły
Miałem okazje obejrzeć ten reportaż z Chorwacji na TVN Meteo.
Rewelacyjne ujęcia z kamery która była umieszczona w helikopterze. Wiem że taki sposób panoramicznego ujęcia obrazu opanowali i opatentowali francuzi. Ile tam było znajomych z pozycji lądu miejsc. Piękne ujęcia filmowe.
Eh kiedy to lato będzie ... w przyszłym roku:?
Ja by już teraz tam jechał...
Jest tam wymieniona plaża Sakarone (o ile dobrze usłyszałem) jako karaiby w środku Europy. Próbuję znaleźć jakieś informacje o niej, ale nie potrafię nic wygooglować. Pomóżcie. Może źle coś zrozumiałem