Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 27.11.2009 22:58

weldon napisał(a):A MorskiPas po czemu?

:lol: :lol: :lol: Bezcenny
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 27.11.2009 23:21

renatalato napisał(a): :lol: :lol: :lol: Bezcenny

Tyż dobrze.

Jakby kto chciał, to ja mam, za darmo, buspas.

Zapraszam
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 28.11.2009 09:18

darek1 napisał(a):taniej jest na Słowacji.

To jeszcze powiedz w jakim rejonie jest taniej, bo z moich doświadczeń wiem, że np. na Chopoku jest drożej niż w Austrii. A do tego dochodzą jeszcze gigantyczne kolejki do wyciągów- wiem bo w nich stałam ;)
A jeżeli chodzi ci o inne miejsce na Słowacji, to ja podziękuję, bo warunki narciarskie i infrastruktura są niezadowalające.
A tak dla przykładu, tygodniowy pobyt we włoskich Dolomitach razem ze skipassem i wyżywieniem kosztuje 800zł za osobę. Jak się poszuka i wie gdzie szukać, to w takich cenach można się zmieścić bez problemu.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 28.11.2009 10:15

Znalazłem :D:D:D
miasto muzyki RMF

Pozdrav :papa:
kasia72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasia72 » 28.11.2009 17:57

Za dwie godzinki tańce :lol:
Zapowiada się szałowa noc, o matko jak ja dawno nie tanczyłam :D
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 28.11.2009 18:43

Leszek Skupin napisał(a):Znalazłem :D:D:D
miasto muzyki RMF

Dziękuję. :D
Przed chwilą po raz n-ty wysłuchałem nieśmiertelnej samby Santany i znowu miałem objawy takie, jak zwykle: coś mi łaziło po kręgosłupie. :lol:
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 29.11.2009 02:23

[quote="Leszek Skupin"]Znalazłem :D:D:D
miasto muzyki RMF

[/quote

tej stacji słucham już ze pół roku i co dzień mam problem rmf czy hrwackie:) wygrywa hm.... ochota:))))
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 29.11.2009 07:53

Roksa_ napisał(a):
darek1 napisał(a):taniej jest na Słowacji.

To jeszcze powiedz w jakim rejonie jest taniej, bo z moich doświadczeń wiem, że np. na Chopoku jest drożej niż w Austrii. A do tego dochodzą jeszcze gigantyczne kolejki do wyciągów- wiem bo w nich stałam ;)
A jeżeli chodzi ci o inne miejsce na Słowacji, to ja podziękuję, bo warunki narciarskie i infrastruktura są niezadowalające.
A tak dla przykładu, tygodniowy pobyt we włoskich Dolomitach razem ze skipassem i wyżywieniem kosztuje 800zł za osobę. Jak się poszuka i wie gdzie szukać, to w takich cenach można się zmieścić bez problemu.

Koleżanko Roksano to prawda, że na Chopoku jest drożej i do tego duże kolejki. Byłem tam tylko raz i więcej nie mam zamiaru. Ja jeżdże tam gdzie ceny są jak w Polsce - tańsze. Dodatkowo nie ma dużych kolejek lub ich brak. Jedyna wada to to, że nie są to piękne kurorty i znane stoki bo tam są tabuny ludzi i wszechobecny komercyjny blichtr. Jeżdżę na zachodnie słowackie stoki, które mają około 1400 m długości. Wyciągi orczykowe, brak krzesełek ale to mi nie przeszkadza. Ponadto są to małe miejscowości o dobrym zapleczu kwaterunkowym i gastronomicznym. Duży plus to to, że niedaleko polskiej granicy, po co pchać się do Austii czy Włoch. Są takie stoki gdzie mało ludzi jeżdzi. Brak komercji, atmosfera bardziej rodzinna. Czego więcej od szczęścia potrzeba. Pozdrawiam sympatyczną koleżankę narciarkę.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.11.2009 14:22

po co pchać się do Austii

Chociażby po 7-mio kilometrowe stoki...
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 29.11.2009 17:26

darek1 napisał(a):Jeżdżę na zachodnie słowackie stoki, które mają około 1400 m długości. Wyciągi orczykowe, brak krzesełek ale to mi nie przeszkadza. Ponadto są to małe miejscowości o dobrym zapleczu kwaterunkowym i gastronomicznym.

W tamtych rejonach mnie jeszcze nie było, ale to już druga osoba w ostatnim tygodniu mówi mi o tym rejonie. Może coś w tym jest, warto sprawdzić.
Ja jednak wolę pojechać te 9h i pojeździć z wyższych górek. I mieć do wyboru w zasięgu 20km wieeele miejsc, co sprowadza się do tego, że każdego dnia jeździmy gdzie indziej ;) Wygląda to mniej więcej tak I do tego ta atmosfera... ok już nie będę się rozpisywać, bo to nie ten temat.

A żeby nie było całkowicie off to dodam, że cieszy mnie to, że jutro składamy wnioski urlopowe w pracy na styczniowy wyjazd na deski :)
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 29.11.2009 21:59

Dostaliśmy bilety na Koncert jubileuszowy "40lat amerykańskiego Woodstock"

Celebrujący 40 rocznicę festiwalu "Woodstock'69".
Nie daliśmy rady pojechać na tegoroczny Woodstock,
czego żałuję do dzisiaj i dlatego cieszę się z tych biletów STRRAASSZZZNNIIEE! :D :D :D :D
Skład występujących jest bardzo ciekawy 8O :D :D
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 01.12.2009 14:22

No i po Andrzejkach.... :cry:
A tak fajnie było... :lol: już od sobotyObrazek
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 01.12.2009 15:36

Właśnie się dowiedziałam że 12 marca '10 jedziemy na Rammstein :D
Mamy już bilety :D
Co chwile koncerty, nie darzyło mi się jeszcze tak ;)
Pozdrówka! :D :D
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 01.12.2009 15:55

mutiaq napisał(a):Właśnie się dowiedziałam że 12 marca '10 jedziemy na Rammstein :D
Mamy już bilety :D
Co chwile koncerty, nie darzyło mi się jeszcze tak ;)

Łoł!!!
Gratulacje i wyrazy zazdrości!
A my sobie musimy odpuścić, bo, kurka wodna, z kasą nie wyrobimy.. Święta, prezenty, obżarstwo do nieprzytomności (po słowiańsku) i tym podobne nikomu nie potrzebne tradycyjne pierdoły... i po kasie..

Ale jeśliby to był Ozzy lub jakaś amerykańska kapela z południa to bym sobie nie odpuścił!
:P
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.12.2009 16:09

Edit.
Ostatnio edytowano 01.12.2009 17:34 przez Vjetar, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 218
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone