Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Motoschiza
Cromaniak

Postnapisał(a) Motoschiza » 23.11.2009 11:32

Dzisiaj wolne-czas dla rodziny :D
dallaska
Cromaniak

Postnapisał(a) dallaska » 23.11.2009 15:18

cieszy mnie bo za chwile fajrant :D
mirko
Rezydent

Postnapisał(a) mirko » 23.11.2009 16:24

Bardzo smutno!
W Chorwacji, kryzys :(

Obrazek

:roll:
Aneta.K
Cromaniak

Postnapisał(a) Aneta.K » 23.11.2009 16:32

Ojej ...a ja mam do końca roku już same nocki :cry: dramat.... :(
sroczka66
Cromaniak

Postnapisał(a) sroczka66 » 24.11.2009 15:20

weldon napisał(a):
sroczka66 napisał(a):A ja chyba w końcu pokonałam grypopodobne paskudztwo, które męczyło mnie strasznie przez.....13 dni (nigdy jeszcze tak długo nie chorowałam) :cry: :cry: :cry:

Napisz jeszcze jak?!

Może skorzystam, bo też już drugi tydzień łażę z lekką gorączką
i grypopodobnym stanem.

Trochę późno, ale odpowiadam: najpierw doxycyklina (przepisana przez tzw. lekarza rodzinnego), po tygodniu penicylina na 7 dni (też na zlecenie w/w lekarza), a potem, kiedy już ręką i nogą poruszać nie mogłam i silnie przestraszona swoim stanem byłam, to ładowałam w siebie: polopiryny S (które zresztą przed zachorowaniem też piłam), syropy różne (flegamina, pecto drill i inne paskudztwa), maści rozgrzewające ułatwiające oddychanie), tony czosnku, mleka z miodem, herbaty z cytryną, soki malinowe, lipowe, no dosłownie wszystko.

Jakoś chyba się udało, chociaż jeszcze przez tydzień mam siedzieć w domu, by "nie narażać się na kontakt z wirusami"
dallaska
Cromaniak

Postnapisał(a) dallaska » 24.11.2009 15:45

ja tylko herbata z cytryna i gripex :roll:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 26.11.2009 08:38

sroczka66 napisał(a):... odpowiadam: najpierw doxycyklina (przepisana przez tzw. lekarza rodzinnego), po tygodniu penicylina na 7 dni (też na zlecenie w/w lekarza), a potem, kiedy już ręką i nogą poruszać nie mogłam i silnie przestraszona swoim stanem byłam, to ładowałam w siebie: polopiryny S (które zresztą przed zachorowaniem też piłam), syropy różne (flegamina, pecto drill i inne paskudztwa), maści rozgrzewające ułatwiające oddychanie), tony czosnku, mleka z miodem, herbaty z cytryną, soki malinowe, lipowe, no dosłownie wszystko.

Jakoś chyba się udało, chociaż jeszcze przez tydzień mam siedzieć w domu, by "nie narażać się na kontakt z wirusami"

Dzięki, ale to nie dla mnie. Musieliby mnie porządnymi sznurami do łóżka przywiązać
i te wszystkie specyfiki dozować osobiście, bo ja się gubię gdzieś przy drugiej pozycji z kartki co i jak brać.
Na razie, mimo, że większość czasu spędziłem w robocie, a co mam teraz łyknąć,
to żona telefonicznie przypominała, trochę odpuszcza.

Na szczęście dziś rano dostałem solidna porcję najlepszego z lekarstw:

Obrazek

więc też jak młody bóg się czuję, czego i Wam życzę.
mutiaq
Cromaniak

Postnapisał(a) mutiaq » 26.11.2009 22:05

Właśnie odczytałam maila z propozycją pracy jako doradca personalny.
Normalnie banan na ryju :D :D :D
Odpukać :twisted:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 27.11.2009 07:51

Jeżeli w porannej gazecie nie ma naszego nekrologu, trzeba umyć zęby i znowu pójść do pracy.
Piątek...
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 27.11.2009 10:31

mutiaq napisał(a):Właśnie odczytałam maila z propozycją pracy jako doradca personalny.

Wszelkiego rodzaju doradcy... zmora ludzkości... :):):)
Pozdrav.
PS: dziś rezerwuję tygodniowy pobyt w Austrii w styczniu w związku z białym szaleństwem :):) Dzięki jednemu userowi z forum.
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 27.11.2009 11:18

Bocian napisał(a):dziś rezerwuję tygodniowy pobyt w Austrii w styczniu w związku z białym szaleństwem :):) Dzięki jednemu userowi z forum.

No ja też szperam za kwaterami, ale w tym roku Włochy i Livigno mi się marzy :) Jak się nic nie znajdzie, to pozostaje Austria i Tyrol- też dobrze, znajome kąty :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.11.2009 11:43

Bocian napisał(a):PS: dziś rezerwuję tygodniowy pobyt w Austrii w styczniu w związku z białym szaleństwem :):) Dzięki jednemu userowi z forum.

Czyżby Mikołajowi :?:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 27.11.2009 12:02

Janusz Bajcer napisał(a):
Bocian napisał(a):PS: dziś rezerwuję tygodniowy pobyt w Austrii w styczniu w związku z białym szaleństwem :):) Dzięki jednemu userowi z forum.

Czyżby Mikołajowi :?:

Chyba świętemu...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.11.2009 12:07

Bocian napisał(a):Chyba świętemu...

Obrazek
mutiaq
Cromaniak

Postnapisał(a) mutiaq » 27.11.2009 12:31

Bocian napisał(a):
mutiaq napisał(a):Właśnie odczytałam maila z propozycją pracy jako doradca personalny.

Wszelkiego rodzaju doradcy... zmora ludzkości... :):):)(...)

Ja sie ciesze, że mnie ktoś chce przyjąć do pracy, a tu mi o zmorach piszą... :(

Pozdrówka! :twisted:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 216
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone