Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
termondar
Koneser

Postnapisał(a) termondar » 20.11.2009 17:26

Dowiedziałem się, że za osiem miesięcy będę :) DZIADKIEM!!!!!!!!!!!!
Ale na pocieszenie była też dobra wiadomość, moja żona będzie BABCIĄ!:D
Wygląda na to, że następny urlop w Chorwacji spędzimy, jako szacowni dziadkowie. :papa:
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 20.11.2009 17:45

Gratulacje dla DZIADKA od teścia czekającego na wiadomość kiedy zostanie DZIADKIEM :D
termondar
Koneser

Postnapisał(a) termondar » 20.11.2009 17:56

maciek1956 napisał(a):Gratulacje dla DZIADKA od teścia czekającego na wiadomość kiedy zostanie DZIADKIEM :D

Dzięki za gratulację, i daje słowo, że to syna zasługa:D
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 20.11.2009 18:35

termondar napisał(a):
maciek1956 napisał(a):Gratulacje dla DZIADKA od teścia czekającego na wiadomość kiedy zostanie DZIADKIEM :D

Też liczę na syna, chociaż synowa ma coś do "powiedzenia" :D
termondar
Koneser

Postnapisał(a) termondar » 21.11.2009 12:33

maciek1956 napisał(a):
termondar napisał(a):

Też liczę na syna, chociaż synowa ma coś do "powiedzenia" :D

No tak, kobiety zawsze mają COŚ do powiedzenia, szczególnie w tych sprawach :wink:
mutiaq
Cromaniak

Postnapisał(a) mutiaq » 21.11.2009 16:54

Jedziemy na koncert! jupi ;)
Coma gra w krakowskim klubie Studio.
Oj będzie się działo! :D :D
Najpierw oczywiście u znajomych "biforek", biorę chorwackie crno vino :twisted:
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 21.11.2009 17:54

mutiaq napisał(a):Jedziemy na koncert! jupi ;)

Tylko pozazdrościć! Chodzi mi bardziej o crno vino, niż o koncert. :lol:
Gdybym miał ciężarówkę, to przywiózłbym tyle tego szlachetnego trunku, że może staczyłoby mi do listopada. :?:
majeczka
Cromaniak

Postnapisał(a) majeczka » 21.11.2009 19:48

W takim razie zapraszam do siebie, co prawda nie wracałam ciężarówką, nie mniej jednak jako takimi zapasami jeszcze dysponuję...
Aternatywnie, ewentualnie również do Szklarskiej, będziesz miał wówczas na pewno bliżej. Wkrótce wpadniemy tam, z 2-3 butelkami chorwackiego "crno vino" o ile tylko będą odpowiednie warunki do szusowania... :papa:
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 21.11.2009 21:20

majeczka napisał(a):W takim razie zapraszam do siebie, co prawda nie wracałam ciężarówką, nie mniej jednak jako takimi zapasami jeszcze dysponuję...
Aternatywnie, ewentualnie również do Szklarskiej, będziesz miał wówczas na pewno bliżej. Wkrótce wpadniemy tam, z 2-3 butelkami chorwackiego "crno vino" o ile tylko będą odpowiednie warunki do szusowania... :papa:

Ja co prawda nie szusuję, przynajmniej świadomie :lol: , ale przecież nie trzeba koniecznie szusować, żeby napić się dobrego wina.
Szklarska... Ile my stamtąd mamy wspomnień przeróżnych. Pięknych wspomnień. Niestety w najbliższych miesiącach uziemniają nas przeszkody chorobowo-szpitalne, o których wolę nie pisać.

Ps. Mnie została tylko jedna butelka Saint-Emilion z zapasów paryskich. Na razie trzeba powiesić na ścianie i wierzyć, że Wielka Okazja nadejdzie rychło.
majeczka
Cromaniak

Postnapisał(a) majeczka » 21.11.2009 21:39

jan_s1 napisał(a):Szklarska... Ile my stamtąd mamy wspomnień przeróżnych. Pięknych wspomnień. Niestety w najbliższych miesiącach uziemniają nas przeszkody chorobowo-szpitalne, o których wolę nie pisać.
Ps. Mnie została tylko jedna butelka Saint-Emilion z zapasów paryskich. Na razie trzeba powiesić na ścianie i wierzyć, że Wielka Okazja nadejdzie rychło.

Mam nadzieję, że szybko wrócicie do formy... Właściwie najważniejsze są tu Wasze wspomnienia... Jeżeli jednak nie Szklarska, zapraszam do siebie, czyli do Poznania, "crno vino", będzie jednym z elementów, które na pewno uzupełni Wasze chorwackie menu...
Zainicjujemy w takim razie wieczór chorwacki.... Doprawdy serdecznie Was zapraszam :papa:
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 22.11.2009 09:55

Dzięki, to bardzo miłe - będę o tym pamiętać.
Ale
jan_s1 napisał(a): Niestety w najbliższych miesiącach uziemniają nas przeszkody chorobowo-szpitalne,

Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.11.2009 12:22

Wczoraj w Biedronce kupiłem lampkę dotykową za 19, 99- i postawiłem ją za monitorem. Rewelacja, szczególnie dla oczu.

Pozdrawiam. :lol:

smoki3
mutiaq
Cromaniak

Postnapisał(a) mutiaq » 22.11.2009 14:21

jan_s1 napisał(a):
mutiaq napisał(a):Jedziemy na koncert! jupi ;)

Tylko pozazdrościć! Chodzi mi bardziej o crno vino, niż o koncert. :lol:
Gdybym miał ciężarówkę, to przywiózłbym tyle tego szlachetnego trunku, że może staczyłoby mi do listopada. :?:

Nawet kaca nie mam :wink:
Ja troche przywiozłam z Chorwacji, a że znajomi wina nie piją zbyt czesto, a sama, tzn w samotności nie piję, to czekam na okazję - jak mamy iść gdzieś - i wtedy biorę.
Zawsze ktoś się skusi, żeby spróbować.
A koncert był świetny! :D
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 22.11.2009 14:43

*********.**********Jakiś bezczelny cham pozwolił sobie na zamkniecie nas
*****.****na szczycie Wieży Czerwonej, w czasie spaceru po Twierdzy Modlin.

*************Na szczęście drzwi okazały się równie solidne jak polska armia,
**********.***********więc udało mi się wyjść z tego z twarzą wobec córki,
************.........******..****metodą powszechnie znaną jako "na rympał".

*****....**W ramach rekompensaty musiałem zaskoczyć ją widokiem kaponiery
****************....**Fortu Dębina, co, w połączeniu z pierwszym spacerem,
**............................***jaki udało mi się odbyć po niedawnych niedomaganiach
*****................................................**uważam za pozytywne zwieńczenie dnia.
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.11.2009 19:18

smoki3 napisał(a):Wczoraj w Biedronce kupiłem lampkę dotykową za 19, 99- i postawiłem ją za monitorem. Rewelacja, szczególnie dla oczu.

Pozdrawiam. :lol:

smoki3

Niech Ci służy długo
Ja kupiłem w tym sklepie 2 lampy halogenowe z czujnikiem ruchu, pierwsza przestała działać w 3-cim miesiącu, druga wysiadła po 5 miesiącach.
Kupiona w Castoramie, firmy Massiv, działa 5 rok.
Nie stać mnie na buble
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 214
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone