Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 17.01.2009 18:36

Rozbawiła mnie organizacja pracy w pewnej żółto-czerwonej :wink: firmie kurierskiej. Kurier dotarł z przesyłką, ale wczoraj o 13.00, więc postanowiliśmy odebrać osobiście, bo niedaleko. W malutkim pomieszczeniu kolejka rosła w oczach. A pan, który poszedł szukać naszej paczki, przepadł na 20 minut :!: W końcu wrócił wyraźnie zmęczony. To już nawet na poczcie jest szybciej :wink:
Nie wiadomo, czy lepiej korzystać z usług firm kurierskich czy Poczty Polskiej :?: Jedni i drudzy zawodni, źle zorganizowani - kurierzy przyjeżdżają zwykle w godzinach pracy, gdy nikogo nie ma w domu, a stanie w kilometrowych kolejkach na poczcie też nie jest zbyt ciekawe.
Paradoksalnie, okazuje się, że kupowanie przez internet nie zawsze oszczędza czas.
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 17.01.2009 19:18

Masz rację, paczka wysłana 12.01 nie dotarła do dzisiaj, a panie, którym zgłaszałem problem słuchają uważnie :D i obiecują oddzwonienie po wyjaśnieniu gdzie przesyłka znajduje się. Na obietnicach, oczywiście kończy się sprawność firmy kurierskiej Siódemka. Dla klienta, dla jego zadowolenia, wysłałem drugą przesyłkę, mam nadzieję, że dojdzie na czas.
kasia72
Croentuzjasta

Postnapisał(a) kasia72 » 17.01.2009 19:41

Dziś bardzo ucieszyło zwycięstwo naszych szczypiornistów :hearts:
carnivalka
Cromaniak

Postnapisał(a) carnivalka » 17.01.2009 20:11

Ucieszyło mnie to ,że otrzymałam album ze zdjęciami z wakacji
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 18.01.2009 18:34

A mnie bardzo ucieszyło, że kupiliśmy farbę w kolorze o wdzięcznej nazwie "zapach lawendy" :P Bierzemy się za malowanie ścian w pokoju. A niedługo planuję "wysiew" lawendy do doniczek :P Będzie nam w mieszkaniu pachniało Hvarem 8)
kasia72
Croentuzjasta

Postnapisał(a) kasia72 » 18.01.2009 21:23

Wygraliśmy z "ruskimi" cóż to za radośc :lol:
Jak teraz piwko smakuje :wink:
jacky6
Cromaniak

Postnapisał(a) jacky6 » 18.01.2009 21:47

kasia72 napisał(a):Wygraliśmy z "ruskimi" cóż to za radośc :lol:

A FAKTYCZNIE ! zapomniałem radość dopisać i do tego wątku...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.01.2009 09:19

kasia72 napisał(a):Wygraliśmy z "ruskimi" cóż to za radośc :lol:

Zwycięstwo cieszy, bo aż do czterdziestej minuty przegrywalismy ! :lol:
skolimiak
Croentuzjasta

Postnapisał(a) skolimiak » 19.01.2009 22:49

a z Macedonią " w plecy " :evil:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 20.01.2009 14:39

Właśnie odebrałem nową brykę :wink: (czerwona)
Adam,K
Cromaniak

Postnapisał(a) Adam,K » 20.01.2009 14:51

Dziś kolęda. Nie lubię spotkań z batmanem.Obrazek
marsylia
Cromaniak

Postnapisał(a) marsylia » 20.01.2009 14:51

A ja jestem przeszczęśliwa, bo:
- uciekłam z pracy :lol:
- kupiłam sobie dwie książki w empiku, po godzinie plątania się między półkami :mrgreen:
- kupiłam 4 filmy kino latino :nice:
- moi panowie dzisiaj pojechali do Głogowa, więc jestem sama w domku z tymi wszystkimi przyjemnościami (mam jeszcze winko)
i taaak się cieszę :lool: :lool: :lool: :lool: :lool:
Ania W
Cromaniak

Postnapisał(a) Ania W » 20.01.2009 14:58

marsylia napisał(a):A ja jestem przeszczęśliwa, bo:
- uciekłam z pracy :lol:
- kupiłam sobie dwie książki w empiku, po godzinie plątania się między półkami :mrgreen:
- kupiłam 4 filmy kino latino :nice:
- moi panowie dzisiaj pojechali do Głogowa, więc jestem sama w domku z tymi wszystkimi przyjemnościami (mam jeszcze winko)
i taaak się cieszę :lool: :lool: :lool: :lool: :lool:

Marsylia to fajnie, że uciekłaś z pracy i kupiłaś sobie dobre książki.
Może podzielisz się, jakie to knigi?
Ja ostatnio czytałam "Bambino" Ingi Iwasiów, ale dosyć smutna. Nadal jestem zdołowana, ale dobra, ambitna książka.
A w Głogowie dziś brzydko i szaro. :(
marsylia
Cromaniak

Postnapisał(a) marsylia » 20.01.2009 15:05

anjas napisał(a):Marsylia to fajnie, że uciekłaś z pracy i kupiłaś sobie dobre książki.
Może podzielisz się, jakie to knigi?
Ja ostatnio czytałam "Bambino" Ingi Iwasiów, ale dosyć smutna. Nadal jestem zdołowana, ale dobra, ambitna książka.
A w Głogowie dziś brzydko i szaro. :(

anjas kupiłam "Coś pożyczonego" Emily Giffin, chyba typowa babska książka, lekka, łatwa i przyjemna, z tego co zdążyłam poczytać w tramwajce, a druga to "Było minęło. Wspomnienia dziecka-żołnierza" Ishamael Beah -myślę, że ta już nie będzie taka lekka, ale takie też lubię :D
Mam nadzieję, że się poprawi pogoda w Głogowie, bo moje dziecko na ferie pojechało...
a u nas świeci dzisiaj słońce :)
Pozdrawiam :papa:
Ania W
Cromaniak

Postnapisał(a) Ania W » 20.01.2009 15:14

Dzięki Marsylia za odpowiedź. :D Może poprawi mi się humor. Dobra podpowiedź, coś lekkiego i łatwego powinnam poczytać, bo złapałam lekkiego doła. To chyba wszystko przez pogodę.
Też mam nadzieję, że pogoda się poprawi.... Dość już zimy :!: :evil:
Pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 138
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone