Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 07.07.2026 08:46

te kiero napisał(a):No tak myślałem. Jedną noc dałoby się przeżyć. Wasz wybór. Ale tanio.

Podbijam pytanie Beaty. Co w tym miejscu jest nie tak?
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 07.07.2026 10:15

A kto napisał, że coś nie tak?
Stan pokoi prowincjonalny serbski, już miałem okazję. Na jedną noc da radę. Jedzeniem spod sača, by mnie pewnie kupili.
M.in. nie lubimy otwartych pryszniców (nie mylić z Walk In), tym bardziej jak nie zapewniono conajmniej mopa. Gustujemy w bardziej przytulnych pokojach. Mam nadzieję, że nie traficie na jakąś zorganizowaną imprezę, chyba że będzie Wam to nie przeszkadzało w długiej podróży.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 07.07.2026 10:30

te kiero napisał(a):A kto napisał, że coś nie tak?
Stan pokoi prowincjonalny serbski, już miałem okazję. Na jedną noc da radę. Jedzeniem spod sača, by mnie pewnie kupili.
M.in. nie lubimy otwartych pryszniców (nie mylić z Walk In), tym bardziej jak nie zapewniono conajmniej mopa. Gustujemy w bardziej przytulnych pokojach. Mam nadzieję, że nie traficie na jakąś zorganizowaną imprezę, chyba że będzie Wam to nie przeszkadzało w długiej podróży.

Otwarty prysznic nam nie przeszkadza - cały urlop taki mamy.
Po cichu mam nadzieję, ze to miejsce zostanie naszym stały tranzytowym punktem. Bo patrząc na zdjęcia - mój klimat. Przy węźle - wielki plus. Pokoje - nie istotne jakie bo tylko tam śpimy a kamień, cegła czy drewno dla mnie robią robotę. Duże podwórko, możliwość posiedzenia na zewnątrz, mam nadzieję że jakieś zwierzęta też będą bo lubię jak mnie budzą rano kury czy kaczki albo między stopami biegają króliki.
Tak mamy że w czasie urlopu chcemy kompletnie zmienić to co mamy w domu przez okrągły rok :lol: Rezygnujemy z wielu wygód na rzecz klimatu i to miejsce mam wrażenie idealnie wpasowuje się w nasze potrzeby :tak:
Rok temu na powrocie spaliśmy w skansenie - dom kryty strzechą, stare stylowe meble, zwierzyniec na dworze. Do tej pory czujemy zachwyt :hearts:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 07.07.2026 14:02

Super miejscówka :D , dziękuję za zwrócenie uwagi na kolejną już w Serbii ( do tej pory Zlatibor , Subotica i Jagodina po kilka razy , i raz Fruśka Gora ) miejscówkę w "naszym klimacie" i do tego z dobrym jedzeniem , na dodatek tak blisko jednej z największych europejskich twierdz średniowiecznych i dawnej stolicy Serbii :spoko:

Pozdrawiam
Piotr
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 07.07.2026 19:11

No i super każdy znajdzie to co lubi ;)
Zaczęło się jednak od ceny, więc ogólnie Serbia w tranzycie droga nie jest i można mieć radochę :) z tego co pamiętam to najwięcej tańszych kwater do 30eur pokój 2os znajdowałem w Palić (tam mw wychodzi nam nocleg).
A jakby Ktoś chciał w tej lub podobnej cenie w drodze jednak do tej "drogiej" Cro, to na Węgrzech również jest do wyrwania lokum w tej cenie :coool: i to mnie ucieszyło.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 07.07.2026 19:24

te kiero napisał(a):No i super każdy znajdzie to co lubi ;)
Zaczęło się jednak od ceny, więc ogólnie Serbia w tranzycie droga nie jest i można mieć radochę :) z tego co pamiętam to najwięcej tańszych kwater do 30eur pokój 2os znajdowałem w Palić (tam mw wychodzi nam nocleg).
A jakby Ktoś chciał w tej lub podobnej cenie w drodze jednak do tej "drogiej" Cro, to na Węgrzech również jest do wyrwania lokum w tej cenie :coool: i to mnie ucieszyło.

A jesteś w stanie polecić coś jak najbliżej przejścia w Roszke ale właśnie od strony węgierskiej? Tak żeby nie jechać autostradą do tego noclegu bo bez sensu byłoby nam kupować winietę na dwa dni.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 08.07.2026 09:58

Kontynuowałem na priv
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 09.07.2026 21:03

Apartman nie jest istotny, tam się tylko śpi :lool: Jak dla mnie to zaklinanie rzeczywistości jak się nie znajdzie nic fajnego.
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 10.07.2026 08:36

Marlowe1994 napisał(a):Apartman nie jest istotny, tam się tylko śpi :lool: Jak dla mnie to zaklinanie rzeczywistości jak się nie znajdzie nic fajnego.

Znam wiele osób, podejrzewam, że jest to zdecydowana większość, które twierdzą, choć nie przyznają wprost, że hotel czy ogólnie nocleg to najważniejsza rzecz. Drugie to jedzenie, reszta to tylko dodatki ;). Nie mówię o sobie, tylko tacy są po prostu ludzie.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 10.07.2026 08:46

Marlowe1994 napisał(a):Apartman nie jest istotny, tam się tylko śpi :lool: Jak dla mnie to zaklinanie rzeczywistości jak się nie znajdzie nic fajnego.

:lezekwicze: :lezekwicze: :lezekwicze:

W czasie tranzytu na noclegu jestem od 19 do 7 rano. W czasie pobytu często od 21/22 - 9/10, reszta doby w terenie, a jak nie ma wycieczek to jeszcze w godzinach 16-19 jestem w pokoju. Nie zdarza się, abym więcej czasu spędzała w app., nie jadę po to, aby siedzieć w apartamencie. Dla mnie ważniejsze jest jego położenie (dalej od promenady, ale z widokiem i w cichym regionie na obrzeżach większej miejscowości) i czystość i cena niż samo wyposażenie czy standard.

Choć wczoraj pierwszy raz usłyszałam wprost od koleżanki, że wyposażenie pokoju hotelowego, jego wygląd, nowoczesność, dopasowanie wszelkich elementów jest bardzo ważne, jak nie najważniejsze przy wyborze hotelu.
Ostatnio edytowano 10.07.2026 10:28 przez piekara114, łącznie edytowano 2 razy
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 10.07.2026 08:59

Trajgul napisał(a):

Znam wiele osób, podejrzewam, że jest to zdecydowana większość, które twierdzą, choć nie przyznają wprost, że hotel czy ogólnie nocleg to najważniejsza rzecz. Drugie to jedzenie, reszta to tylko dodatki ;). Nie mówię o sobie, tylko tacy są po prostu ludzie.

Powiedziałabym nawet, że dla większości tak jest :tak: Co nie znaczy, że dla wszystkich :lol:
Z całego urlopu w tym apartamencie o którym tu rozgorzała taka wielka dyskusja będę pewnie nie dłużej niż 9 godzin ( mam nadzieję ze tyle pośpię ale zobaczymy co na to rzeczywistość na drodze) Ale co się nasłucham to moje :lol: :lol: :lol:
A apartament urlopowy - dla mnie mam najlepszy na świecie choć bardzo mało komfortowy :hearts: :hearts: :hearts:
Ostatnio edytowano 10.07.2026 09:17 przez Kapitańska Baba, łącznie edytowano 1 raz
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 10.07.2026 20:10

A dla nas tranzytowy czy nie jest ważny jaki jest... najczęściej jesteśmy w nim od 19 do 9 lub 16tej do 8. W większości dobrze jest, jak jest tak jak lubimy; nie wszędzie się da np w najbiedniejszym regionie jak słyszałem EU, trudno o pewien poziom - jako mus na jedną noc. Najlepszy tranzytowy na ostatnim wyjeździe był pokój hotelowy w Oradea, tak fajnie że wróciliśmy po 2 tygodniach. I warto było wyłożyć 75eur.
Jeśli chodzi o klimatyczne to zależy też jak się trafi.

Ucieszyła mnie dziś wspominka ostatniego wyjazdu, po miesiącu intensywnej pracy już chciało być znów...
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 10.07.2026 22:05

te kiero napisał(a):A dla nas tranzytowy czy nie jest ważny jaki jest... najczęściej jesteśmy w nim od 19 do 9 lub 16tej do 8. W większości dobrze jest, jak jest tak jak lubimy; nie wszędzie się da np w najbiedniejszym regionie jak słyszałem EU, trudno o pewien poziom - jako mus na jedną noc. Najlepszy tranzytowy na ostatnim wyjeździe był pokój hotelowy w Oradea, tak fajnie że wróciliśmy po 2 tygodniach. I warto było wyłożyć 75eur.
Jeśli chodzi o klimatyczne to zależy też jak się trafi.

Ucieszyła mnie dziś wspominka ostatniego wyjazdu, po miesiącu intensywnej pracy już chciało być znów...

Dla mnie hotele w czasie wakacji zupełnie odpadają. Kojarzą mi się z pracą a takich skojarzeń w czasie wolnym staramy się unikać :lol:

Cieszy radość starszej córy - jest w Belgii, jutro startuje w kolejnym etapie regat żaglowców. Przed Nią trzy tygodnie wyścigu i trochę imprez po drodze. Dziś chodzi, ogląda i tylko nas denerwuje wysyłanymi zdjęciami :lol: Tak w głębi serca zazdroszczę Jej takiej przygody :oops:
ryszard22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ryszard22 » 17.07.2026 10:13

Dzisiaj jest ważny dla nas dzień, mamy ślub wnuczka i weselisko pewnie do rana. Oby goście dopisali.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 17.07.2026 11:27

Udanej imprezy. Bo pogoda jak na razie dopisuje
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 1239
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone