Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 07.05.2025 20:17

Janusz Bajcer napisał(a):Dwa linki na szybko, pierwsze z brzegu ;)

https://podroze.onet.pl/ciekawe/polwyse ... ny/32negeg

A to nie czytałeś, że
marekkowalak napisał(a):
ziemniak napisał(a):No onet to bardzo wartościowe źródło...

Coś na poziomie pudelka czy faktu... :lol: :lol:

:lool:
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 08.05.2025 05:28

A ja się cieszę, że patrzę na to "z drugiej strony".
Jak na róże.
Bo czy gdyby róża nazywała się inaczej to pachniałaby gorzej?
Gdyby virtualne linie na mapie zwane granicami przebiegały inaczej, to czy krajobrazy byłyby inne?

Przypominają mi się też słowa pewnego Indianina o pchłach na psie, które kłócą się o to, do której z nich należy pies, na którym pasożytują. A co druga, to samiec alfa.

Albo księżyc i Bruce Lee ;)
https://www.youtube.com/shorts/iAoLN3hnyOQ

A co do Onetu,
cóż, w zależności od tego, kto cytuje, staje się on (Onet) wiarygodny albo nie.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 24.05.2025 20:07

.
Ostatnio edytowano 05.07.2025 07:25 przez te kiero, łącznie edytowano 1 raz
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 25.05.2025 04:46

te kiero napisał(a):(...) Wygląda na to, że muszę doliczyć coś kole 50ojro do kosztów urlopu (...)
Może się zrobić z tego deczko więcej (ale też nie wiem o ile + popłynąłeś)
Mandat "netto" (katalog mandatów 2025):
----------------------------
bussgeld_2025_netto.png

Mandat "brutto" (+ koszty manipulacyjne i co tam jeszcze):
bussgeld_2025_brutto.png

Przybyło, oj przybyło "Luftu i Lärmu" w Niemieckich miastach i wsiach.
Również na drogach poza obszarem zabudowanym przybyło "50-ek", a i "70-ki" jakby gęściej stoją.
Na autostradach na odcinkach remontowanych też coraz częściej widać "60" zamiast dawnych "80".

No cóż, festina lente ;)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 25.05.2025 05:46

.
Ostatnio edytowano 05.07.2025 07:26 przez te kiero, łącznie edytowano 1 raz
sz_sz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sz_sz » 25.05.2025 20:02

te kiero napisał(a):Zrezygnowałem z kupna pamiątki we Freiburgu... to przyjdzie pocztą :x
Wyjeżdżając z Shella zapomniałem, że to rejon lärmschutze 30km i popłynąłem :roll:
Wygląda na to, że muszę doliczyć coś kole 50ojro do kosztów urlopu. Nie pomógł międzynocleg tańszy o 25ojro.

Będziem wyczekiwać na list... oby tylko ten. Się zapłaci.

Jest szansa że jednak nie przyjdzie, ale lepiej mieć nastawienie pesymistyczne i pozytywnie się zaskoczyć :coool:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 27.05.2025 10:28

W Szwajcarii też można się zdziwić, kiedy we wsi z kilkoma domami na krzyż stoi nowoczesny radar :(
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.05.2025 11:35

1.jpg
mnie ucieszyło to zdjęcie trenera Lecha Poznań. miasto nadal żyje mistrzowskim tytułem.
ciszy mnie również to że dla wuefisty Papszuna i Rakowa mogę pokazać to :dupa: :dupa: :dupa: :dupa: :dupa: :dupa: :dupa:
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 27.05.2025 11:50

leswac napisał(a):
1.jpg
mnie ucieszyło to zdjęcie trenera Lecha Poznań. miasto nadal żyje mistrzowskim tytułem.
ciszy mnie również to że dla wuefisty Papszuna i Rakowa mogę pokazać to :dupa: :dupa: :dupa: :dupa: :dupa: :dupa: :dupa:

Zobaczymy co wam pokażą jak w przyszłym sezonie pociągnięcie jak wicemistrz teraz :lool:
Oczywiście gratki za majstra, gdyby nie bandytka i kibolstwo to byłby fajny sport.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.05.2025 12:16

1.jpg
liczy się tu i teraz a ta mina tego typa jest bezcenna....."znowu w życiu mi nie wyszło" :mg: :mg: :mg:
on jego "piździaków" ze stadionem przypominającym stragan warzywno-owocowy :dupa: :dupa: :dupa: :dupa: chciał się równać z Wielkim Poznańskim Lechem :mg: :mg: :mg: i został skarcony dostając po łapkach :mg: :mg: :mg:
croktoś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) croktoś » 31.05.2025 16:39

Cześć.
Tak sobie zajrzałam na forum,bo burza idzie...

Nie wiedziałam gdzie umieścić post,żeby nie być posądzoną o przeszkadzanie autorce i Czytelnikom relacji,więc piszę tu i uprzedzam,że będzie długo,nudno i tylko dla wtajemniczonych ;)

Zostałam znienacka wywołana do tablicy, w relacji popularnej na forum autorki żeglarskich relacji.
Czytam prawie wszystkie ostatnio poruszane wątki,choć rzadko komentuję,
nie mam zignorowanych czy wrogów na forum.

I pierwsza moja reakcja,to tzw."szok i niedowierzanie" :nie: ,zignoruję,bo po co wywoływać niepotrzebny ferment na forum,
ale zastanowiło mnie jakie były powody,aby wyciągać konflikt sprzed lat???

Nie szukam popularności, ani nie zaczepiam nikogo na forum,kilka lat temu wyraziłam tylko swoją krytczną opinię w relacji ww. autorki, którą dotyczyła prywatności i komentarza osób, które sfocila po sąsiedzku w porcie,jak to ma w zwyczaju i wrzuciła w swojej relacji i opuściłam powyższą.

Spotkałam się z typową reakcją dla osób z osobowością narcystyczną:

"Z zewnątrz może to wyglądać jak pewność siebie, jednak często za tą fasadą kryje się głęboka potrzeba uznania i podziwu.
Narcyz oczekuje, że inni będą go traktować w sposób wyjątkowy, a jeśli nie otrzyma wystarczającego podziwu, może reagować złością lub rozczarowaniem... :tak:
Narcyz nie znosi krytyki, nawet tej najbardziej łagodnej.
Każde negatywne uwagi pod jego adresem traktuje jak atak na swoją osobę i może reagować złością, oburzeniem lub odrzuceniem.
Nawet drobne potknięcia, które w oczach innych nie są niczym poważnym, mogą wywołać w nim poczucie upokorzenia"

A to ,że osoby niesympatyzujące z autorką dołożyły swoje opinie, odbyło się bez mojej inicjatywy .
Pani K.Baba wlazła nawet za mną na grupę motorowodniaków,aby wtrącić się w mój wątek i rzucić w moją stronę oskarżenia,że oskarżam Chorwatów itp itd... :la:

Podsumowując:
Obarczanie mnie odpowiedzialnością za swoją decyzję o rezygnacji z udziału w forum (kiedyś na 1 dzień chyba) jest dużym nadużyciem , łagodnie rzecz ujmując,a uściślając PaniK.Baba wyciąga ( po latach!!) niekomfortową dla siebie sytuację,wskazując na mnie swoim oskarżającym palcem nwm w jakim celu??
W okolicznościach , w których skarży się na hejt, jest to czysta manipulacja i próba wrzucenia mnie do takiej grupy.

O ile sobie przypominam, to nawet jeśli ktoś bardzo chciałby grzebać w śmieciach, nie znajdzie żadnej mojej hejtującej wypowiedzi.
To ja odeszłam z forum pod wpływem emocji wywołanych przez tę autorkę, ale powróciłam pod tym samym nickiem, bo nie mam nic do ukrycia.
Jestem tutaj dla wakacyjnej atmosfery,relacji,forumowiczów doceniam za merytoryczny wkład,dzięki któremu odkrywam różne perełki.

Na koniec mojej wypowiedzi,chciałam zaznaczyć,że nie oczekuję,a nawet wolałabym uniknąć komentarzy,aby jak już wspominałam,nie siać fermentu,natomiast czułam się w obowiązku zareagować.

Życzę wszystkim,aby podejmowali autonomiczne decyzje!
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 31.05.2025 17:01

Jutrzejszy wyjazd nad Balaton :) oczywiście ucieszył :)
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 08.06.2025 12:07

maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 08.06.2025 12:17

ziemniak napisał(a):już 50 przeczytanych książek w 2025 roku :piwo:

50-ksiazek-w-rok-czyli-kto-jeszcze-czyta-anno-domini-2025-t57793.html

Gratuluję! :D

Zerknęłam na listę przeczytanych przez Ciebie pozycji i mam pytanie: Wybieracie się niedługo do Finlandii? :chytry: :mg:
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 08.06.2025 14:38

ziemniak napisał(a):już 50 przeczytanych książek w 2025 roku :piwo:

50-ksiazek-w-rok-czyli-kto-jeszcze-czyta-anno-domini-2025-t57793.html

Gratulacje, teraz czas na drugie 50 do końca roku
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 1227
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone