https://muzyka.interia.pl/wiadomosci/ne ... e=worthsee
https://www.facebook.com/annaagnieszkag ... 5715680206
.png)
.png)

.png)
lew napisał(a):....ale to jakieś podgrzewanie na ognisku, jak onegdaj się robiło, czy termos?

.png)
bluesman napisał(a):lew napisał(a):....ale to jakieś podgrzewanie na ognisku, jak onegdaj się robiło, czy termos?
termos, taki obiadowy 0,75 Esbita![]()
Natomiast rano pokręciłem godzinę na stacjonarnym i słabood tego złamania na razie jeżdżę na 160 watach
dzisiejszy dziewiczy prawie sztruksik
.png)
walp napisał(a):lew napisał(a):...gdyby się uczyli jeździć od małego, to w tym wieku nie chciałoby im się już tak szarżować i "czuliby" auto
Wtedy mogliby się pozabijać w wieku wczesnoszkolnym. Ja bym jednak nie obniżał wymaganego wieku do uzyskania uprawnień.
.png)
Myślę, że jeśli prawko byłoby od 16 lat i wtedy do 18 lat jazda wyłącznie pod kontrolą innego kierowcy, który ma prawko min. 10 lat, to te dzieciaki nauczyły by się prawdziwej jazdy i zachowań na drodze i wszyscy byli by bezpieczniejsi. Piszę to z punktu rodzica 17-latka, który pewnie w grudniu zacznie robić kurs... O ile dane dziecko może być odpowiedzialne, to w grupie rówieśników nigdy nie wiadomo jak się zachowa, na asertywność wobec znajomych trzeba dorosnąć, a 18 lat tego nie gwarantuje.lew napisał(a):... a ja tak, z tym, że jazda tylko pod kontrolą rodzica.walp napisał(a):Wtedy mogliby się pozabijać w wieku wczesnoszkolnym. Ja bym jednak nie obniżał wymaganego wieku do uzyskania uprawnień.lew napisał(a):...gdyby się uczyli jeździć od małego, to w tym wieku nie chciałoby im się już tak szarżować i "czuliby" auto
.png)
lew napisał(a):bluesman napisał(a):lew napisał(a):....ale to jakieś podgrzewanie na ognisku, jak onegdaj się robiło, czy termos?
termos, taki obiadowy 0,75 Esbita![]()
Natomiast rano pokręciłem godzinę na stacjonarnym i słabood tego złamania na razie jeżdżę na 160 watach
dzisiejszy dziewiczy prawie sztruksik
...nart nie widzę ; to biegówki? PS Zazdraszczam, piękna pogoda i śniegu dużo. Na moim ulubionym stoku duże przetarcia , a poza tym
chwyciłem jakiegoś wirusa 3 tygodnie temu i wyleczyć się nie mogę ;