Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marze_na
Koneser

Postnapisał(a) marze_na » 17.11.2017 21:34

Funkcjonowanie naszej służby zdrowia nie przestanie mnie zadziwiać :roll: .
W czwartek miałam planowe przyjęcie do szpitala. Diagnostyka ze szczególnym wskazaniem TK od którego zależeć będzie dalsze leczenie i bez którego w ogóle ani rusz.
No to się przyjęłam. I jeszcze zanim dostałam łóżko poinformowano mnie, że TK mam zapisane na poniedziałek rano 8O . Spędzę więc cudowny weekend w szpitalu, baz żadnych medycznych zleceń poprostu czekając na badanie :roll: .
Nie wiem czy bardziej chce mi sie wyć czy wrzeszczeć :twisted: .
gusia-s
Koneser

Postnapisał(a) gusia-s » 17.11.2017 21:55

Może dostaniesz przepustkę na weekend? Pogadaj z prowadzącym... przynajmniej tyle. :(
marze_na
Koneser

Postnapisał(a) marze_na » 17.11.2017 22:08

gusia-s napisał(a):Może dostaniesz przepustkę na weekend? Pogadaj z prowadzącym... przynajmniej tyle. :(

Nie ma przepustek :roll: :evil: . Oficjalnie ...
Myślę, że jutro i pojutrze mąż zabierze mnie na dłuuuugi spacer :wink: .
fly
Cromaniak

Postnapisał(a) fly » 18.11.2017 14:52

Cze!
207 kilometrów na jednym ładowaniu.....nowy rekord.
fala.gif
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.11.2017 00:27

fly napisał(a):Cze!

Jedno ładownie :roll: ... ale czego :?: :wink:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.11.2017 10:00

Janusz Bajcer napisał(a):

Zapewne jeździ jakimś elektrykiem - Nissanem Leaf albo Renault Zoe :) Sam takie w Stavanger miałem :)

==

Ja zaś dostałem ofertę pracy w Gdyni/Gdańsku (firma ma biura w obu miejscach). W związku z tym, że jak dotąd nic lepszego się nie trafiło i jak jedna oferta z Katowic też nie dojdzie do skutku, to pewnie się przeniosę/siemy... :roll: Mam dwa tygodnie na znalezienie sobie jakiegoś lokum na początek... :roll:
krutom
Cromaniak

Postnapisał(a) krutom » 19.11.2017 10:27

Pääkäyttäjä napisał(a):Ja zaś dostałem ofertę pracy w Gdyni/Gdańsku .....

No to powodzenia :papa:
Ale z drugiej strony będziesz miał sporo dalej do Cro.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.11.2017 18:48

krutom napisał(a):No to powodzenia :papa:

Nie dzięki ;) Moze się wyklaruje jedna fucha tu, na miejscu, która bardzo by mi odpowiadała. Ale chcieć to móc... :mrgreen:
fly
Cromaniak

Postnapisał(a) fly » 19.11.2017 20:48

Pääkäyttäjä napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):

Zapewne jeździ jakimś elektrykiem - Nissanem Leaf albo Renault Zoe :) Sam takie w Stavanger miałem :)

==

Ja zaś dostałem ofertę pracy w Gdyni/Gdańsku (firma ma biura w obu miejscach). W związku z tym, że jak dotąd nic lepszego się nie trafiło i jak jedna oferta z Katowic też nie dojdzie do skutku, to pewnie się przeniosę/siemy... :roll: Mam dwa tygodnie na znalezienie sobie jakiegoś lokum na początek... :roll:

...elektrykiem, zgadza się, ale to Kia Soul EV, pożyczyłem od żony na kilka dni na testy bo narzekała na mały zasięg.
pozdro
fly
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 20.11.2017 10:51

krutom napisał(a):
Pääkäyttäjä napisał(a):Ja zaś dostałem ofertę pracy w Gdyni/Gdańsku .....

No to powodzenia :papa:

Ale lepsze powietrze i plażę pod ręką.
:hut:

Obrazek
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.11.2017 16:47

krutom napisał(a):Ale z drugiej strony będziesz miał sporo dalej do Cro.

Wyklarowała się właśnie jedna oferta z Katowic. Także jeszcze zostaję w domu :mrgreen:

fly napisał(a):...elektrykiem, zgadza się, ale to Kia Soul EV, pożyczyłem od żony na kilka dni na testy bo narzekała na mały zasięg.
pozdro
fly

Wg katalogu, zasięg ma 150 km - mało coś... Jak jeździłem po Stavanger, to Zoe miało coś ok 240 km (wersja chyba 22 kWh).
fly
Cromaniak

Postnapisał(a) fly » 20.11.2017 19:28

wg. katalogu zasięg ma 250 kilometrów/30 kWh bateria, rzeczywisty 150 do 220....
....anyway, 207 kilometrów mnie bardzo cieszy.
pozdro
razpol
Cromaniak

Postnapisał(a) razpol » 21.11.2017 19:42

marze_na napisał(a):Funkcjonowanie naszej służby zdrowia nie przestanie mnie zadziwiać :roll: .
W czwartek miałam planowe przyjęcie do szpitala. Diagnostyka ze szczególnym wskazaniem TK od którego zależeć będzie dalsze leczenie i bez którego w ogóle ani rusz.
No to się przyjęłam. I jeszcze zanim dostałam łóżko poinformowano mnie, że TK mam zapisane na poniedziałek rano 8O . Spędzę więc cudowny weekend w szpitalu, baz żadnych medycznych zleceń poprostu czekając na badanie :roll: .
Nie wiem czy bardziej chce mi sie wyć czy wrzeszczeć :twisted: .

Miałem w zasadzie identyczny przypadek, tyle, że w sprawie wyciągnięcia śruby ze stawu skokowego. Przyszedłem jak miałem w piątek o 7:00, o.. 12:00 zostałem przyjęty (5h na korytarzu, bo nie było wolnych miejsc), po czym po przyjęciu przyszedł ordynator, który oznajmił z oburzeniem, że o tej godzinie anestezjologa to już nie ma i muszę czekać do poniedziałku. ;)
Po małych negocjacjach poszedłem jednak 'na przepustkę' do domu. Miałem zamknąć się na klucz, nic sobie nie zrobić, nikomu nic nie mówić, nigdzie nie wychodzić i w poniedziałek rano zgłosić się ponownie. ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.11.2017 21:48

Zasmuciła mnie róża na nodze i pobyt w szpitalu.
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 21.11.2017 21:56

Janusz Bajcer napisał(a):Zasmuciła mnie róża na nodze i pobyt w szpitalu.

Dość uciążliwa choroba, ale mam nadzieję, że szybko róża "zwiędnie". Szybkiego powrotu do zdrowia. :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 766
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone