Po 81 roku miała ją wychowywać.
Jak sami zainteresowani przyznają osiągnęła w tym zakresie jakieś tam sukcesy.
Ponieważ dyskusja w uroczy i kulturalny sposób została zakończona pozostaje mi tylko przesłać pozdrowienia.

.png)

.png)
Kiepura napisał(a):Ponieważ dyskusja w uroczy i kulturalny sposób została zakończona pozostaje mi tylko przesłać pozdrowienia.
Kiepura napisał(a):Przed 81 rokiem trójka miała odciągnąć młodzież od zachodnich stacji.
Ponieważ dyskusja w uroczy i kulturalny sposób została zakończona pozostaje mi tylko przesłać pozdrowienia.
.png)
Habanero napisał(a):...
W czasach komuny w Trójce można było usłyszeć wykonawców, którzy nie sprzyjali ówcześnie panującym, a wręcz przeciwnie,
ich twórczość niejednokrotnie była politycznym manifestem. ...
.png)
Kiepura napisał(a):Przed 81 rokiem trójka miała odciągnąć młodzież od zachodnich stacji.
.png)
.png)
bonar napisał(a):Przepraszam, troszeczkę przydługi ten wywód.
.png)
pyton napisał(a):Kiedyś w Trójce był (i teraz też jest) program w sobotę z udziałem polityków pod nazwą Śniadanie w Trójce.
Po tym programie był kolejny na te same poruszane tematy, ale z udziałem dziennikarzy (teraz go nie ma).
Czy ktoś pamięta, kiedy program dziennikarski został zdjęty z anteny, przez kogo i dlaczego ?
Onegdaj niejaki Jezus wygonił ze świątyni kupczących. Nieważne czym kupczących.bonar napisał(a):(...) W czasach „wewnętrznej emigracji” ludzie kultury swoje „estrady” mieli w kościołach, był to ich wybór i było to ich źródło utrzymania, a dzisiaj na nie (nie wszyscy) plują (...)
I nie dziwię się. Rozumiem strajkować o poprawę warunków, wynagrodzenia... ale w obronie figury geometrycznej, o której nie ma ani słowa w ustawie o godle i barwach?bonar napisał(a):(...) Są i byli księża patrioci. Ksiądz Marek Łabuda z Włoszczowej, opozycjonista, bohater strajku w obronie krzyży w 1984 roku (osobiście wręczałem mu kwiaty), prześladowany, skazany (...)
To się nazywa z deszczu pod rynnę. I to przez swoich.bonar napisał(a):(...) Brutalnie pobity przez „nieznanych sprawców”, w trosce o jego życie przez Papieża JP II wysłany na misje do Afryki (Wybrzeże Kości Słoniowej), gdzie zachorował na malarię (...)
Niech się zwróci do kumpla po fachu:bonar napisał(a):(...) Ciężko chory, bez prawa do emerytury otrzymuje schronienie w Domu Księży Emerytów w Kielcach. Z wnioskiem o przyznanie kapłanowi specjalnego zasiłku w imieniu księdza prawnik Marcin Wątrobiński zwrócił się do premier Kopacz. Wicedyrektor Sekretariatu Prezesa Rady Ministrów Rafał Siemianowski odpisał ODMOWNIE! (...)
Jednak nie jest tak źle, skoro ci, którzy nie odprowadzali składek na emeryturę, nie mają szans jej wyłudzić.bonar napisał(a):(...) może do woli, w różnej konfiguracji wyciągać wnioski i ewentualnie ponarzekać, w jakich to trudnych dzisiejszych czasach młodemu pokoleniu przyszło żyć (...)
.png)
bonar napisał(a):Przepraszam, troszeczkę przydługi ten wywód.
bonar napisał(a):Na tym tle Pan Jan Pietrzak odwrotnie, dorastał! Za młodu ZMP i partia.
Lata studenckie kierownictwo w Teatrze Hybrydy, gdzie m. in. umożliwił Krystynie Jandzie rozpoczęcie kariery, rozwiązany w 1964 roku za wrogość wobec władz i deprawację młodzieży. Następnie autorska scena „Kabaret Pod Egidą”, w latach 70. wraz z Krystyną Jandą inwigilowany przez SB.
.png)
.png)
beatabm napisał(a):A mnie zasmuciło co innego. Trzy tygodnie temu w wypadku zginęła moja kuzynka i jej 10-miesięczny synek, dziś dowiedziałam się że nie żyje również jej 9-letnia córka ranna w wypadku.
.png)
boboo napisał(a):Onegdaj niejaki Jezus wygonił ze świątyni kupczących. Nieważne czym kupczących.bonar napisał(a):(...) W czasach „wewnętrznej emigracji” ludzie kultury swoje „estrady” mieli w kościołach, był to ich wybór i było to ich źródło utrzymania, a dzisiaj na nie (nie wszyscy) plują (...)
I nie dziwię się. Rozumiem strajkować o poprawę warunków, wynagrodzenia... ale w obronie figury geometrycznej, o której nie ma ani słowa w ustawie o godle i barwach?bonar napisał(a):(...) Są i byli księża patrioci. Ksiądz Marek Łabuda z Włoszczowej, opozycjonista, bohater strajku w obronie krzyży w 1984 roku (osobiście wręczałem mu kwiaty), prześladowany, skazany (...)To się nazywa z deszczu pod rynnę. I to przez swoich.bonar napisał(a):(...) Brutalnie pobity przez „nieznanych sprawców”, w trosce o jego życie przez Papieża JP II wysłany na misje do Afryki (Wybrzeże Kości Słoniowej), gdzie zachorował na malarię (...)Niech się zwróci do kumpla po fachu:bonar napisał(a):(...) Ciężko chory, bez prawa do emerytury otrzymuje schronienie w Domu Księży Emerytów w Kielcach. Z wnioskiem o przyznanie kapłanowi specjalnego zasiłku w imieniu księdza prawnik Marcin Wątrobiński zwrócił się do premier Kopacz. Wicedyrektor Sekretariatu Prezesa Rady Ministrów Rafał Siemianowski odpisał ODMOWNIE! (...)
https://wiadomosci.wp.pl/proboszcz-jezd ... 409246849aJednak nie jest tak źle, skoro ci, którzy nie odprowadzali składek na emeryturę, nie mają szans jej wyłudzić.bonar napisał(a):(...) może do woli, w różnej konfiguracji wyciągać wnioski i ewentualnie ponarzekać, w jakich to trudnych dzisiejszych czasach młodemu pokoleniu przyszło żyć (...)