Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 20.04.2015 17:15

Kiepura napisał(a):Choć jak słusznie zauważyłaś, stadion nie ma tu nic do rzeczy.
Tyle, że chyba trochę za mały jak na tor żużlowy.

Miał 275 m. Mało, ale w lidze brytyjskiej większość torów to krótkie, techniczne obiekty < 300m. A każdy z zawodników startujących w GP ma za sobą doświadczenia z Elite League.

Kiepura napisał(a):Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego na polskim stadionie ktoś zadaje Gollobowi pytanie po angielsku ?

Czwarta władza :lol: . Prawo telewizji nadającej przekaz live na świat.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 20.04.2015 19:13

marze_na napisał(a):
Kiepura napisał(a):Choć jak słusznie zauważyłaś, stadion nie ma tu nic do rzeczy.
Tyle, że chyba trochę za mały jak na tor żużlowy.

Miał 275 m. Mało, ale w lidze brytyjskiej większość torów to krótkie, techniczne obiekty < 300m. A każdy z zawodników startujących w GP ma za sobą doświadczenia z Elite League.

Czyli dobrze moje oko laika mi mówiło, że to short track :mrgreen:
Cóż, taki urok obiektów które mają służyć wszystkiemu a nie służą dobrze niczemu :?
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 20.04.2015 19:32

"Panie, nie ma się do czego przyczepić , jest prawie jak nowy" - tak powiedział dziś diagnostyk na kolejnym przeglądzie rejestracyjnym samochodu ( 6 lat). - i to mnie bardzo ucieszyło. :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 21.04.2015 06:14

Wygrana z Japonią. :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 21.04.2015 07:44

garbowski napisał(a):..nie no czegoś tu nie rozumiem.. Ludzi nie zmuszało, ale prawdziwych kibiców żużla 8O .
Nie wytłumaczę ci. Nie jestem kibicem żużla :)
Nicolae napisał(a):W sumie, stadion jako basen już był testowany :)

Był. Nieźle się sprawdził w zawodach windsurfingowych. Zresztą w większości imprez organizowanych na nim sprawdził się doskonale,
Kiepura napisał(a):taki urok obiektów które mają służyć wszystkiemu a nie służą dobrze niczemu

Nie mam pojęcia, co takiego wam wybudowali dennego, że tak narzekasz na obiekty o szerokim zakresie zastosowania, ale na szczęście nie mogę tego powiedzieć o Narodowym.
Póki co, jak na pierwszy tego typu obiekt w Polsce, sprawuje się nie gorzej, niż podobne obiekty na świecie.
Łatwo jest wyrażać krytyczne opinie jak się nie ma porównania o skali obiektu, który się ocenia.

No chyba, że porównujesz go ze Sląskim, gdzie, faktycznie jeszcze z żadną imprezą nie był od lat kłopotów :mrgreen:
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 21.04.2015 09:04

weldon napisał(a):
garbowski napisał(a):..nie no czegoś tu nie rozumiem.. Ludzi nie zmuszało, ale prawdziwych kibiców żużla 8O .
Nie wytłumaczę ci. Nie jestem kibicem żużla :)

Bo nie o Tomasza Golloba w SGP na Narodowym chodziło...
Dużo by gadać jakie nadzieje i oczekiwania mieli przed tą imprezą prawdziwi kibice żużla. Wszystko zawarto TUTAJ.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.04.2015 09:52

Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 21.04.2015 10:41

Smutna sprawa z tym szefem FBI - co on(i), forum nie czytają? Petycja poszła (m.in. do redakcji The Washington Post) i ...echo.

Ostatnio oglądałem reportaż z otwarcia willi Żabińskich.

Tak mnie naszło...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 21.04.2015 11:28

Vjetar napisał(a):Ostatnio oglądałem reportaż z otwarcia willi Żabińskich.

Przy okazji ZOO podniosło ceny biletów :/

Teraz przy okazji rocznicy powstania sporo się dzieje, ale przy okazji okazuje się, że takich niedoinformowanych jak ten dyrektor jest więcej.
Tylko czemu się dziwić, skoro sami nie potrafimy uszanować swojej historii i naszą ulubioną zabawą jest, za przeproszeniem, fajdać sobie na własną wycieraczkę?

marze_na napisał(a):nadzieje i oczekiwania mieli przed tą imprezą prawdziwi kibice żużla

Dlatego zatrudniono, podobno, światowych fachowców. Duńczyk umywa ręce - twierdzi, że on piasek wysypał jak wszędzie (czytaj: byle jak :D ) i że wszędzie się jeszcze bardziej przewracali, tylko u nas tacy wybredni, że nie dali skończyć zawodów.
On by kazał jeździć :)
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 21.04.2015 18:44

weldon napisał(a):
Kiepura napisał(a):taki urok obiektów które mają służyć wszystkiemu a nie służą dobrze niczemu

Nie mam pojęcia, co takiego wam wybudowali dennego, że tak narzekasz na obiekty o szerokim zakresie zastosowania,

Ale, że gdzie wybudowali ? W Krakowie ?

Nie narzekam, wybudowano na przykład jedną z większych w Europie hal.
Zaprojektowano dla wielu, ale konkretnych funkcji.
Sprawdza się. :D
Co mnie ucieszyło by być w temacie.
Hala w piątek

Obrazek

Hala w niedziele

Obrazek

Raczej nie mam ani kompleksów ani uprzedzeń.
Wracając do stadionu. Opisywałem i opisuje tylko rzeczywistość potwornie drogiego obiektu, który od stron sportowej nie służy dobrze niczemu.

Na razie jest to baba z brodą. Każdy tam chce lub chciał zorganizować imprezę.
Na razie.
Ale już koncertomaniacy wiedzą, że nie warto bo akustyka jest fatalna.
Kibice siatkówki już wiedzą, że nie warto bo piłki nie widać.
Kibice żużla już wiedzą, że nie warto short track nie każdemu odpowiada.
I tak dalej.

Czekam aż małyszowcy się przekonają :lol:
Swoją drogą paranoja tego pomysłu jest tak wielka, że aż dziw, że wyszedł poza ramy pijackiej imprezy na której się zapewne zrodził :D

Skala obiektu nie ma nic do rzeczy.
Po prostu zaprojektowano na zasadzie, zrobimy duże, że hej a potem się zobaczy.
Może skoki zrobią :lol:

Na marginesie to nie jest obiekt warszawski. On jest tylko w Warszawie.
Jest taką samą porażką mieszkańca Gdańska jak i Kobyłki.
Dlatego nie warto go bronić tylko dlatego, że jest w Warszawie.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 22.04.2015 08:10

weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.04.2015 08:43

Kiepura napisał(a):...

Dużo słów, mało treści :D
Kiepura napisał(a):Nie narzekam ...

Jak nie, jak stale :D
Narodowy przynajmniej działa i nie ma kłopotów, a ostatnio, zdaje się, stał się głównym stadionem piłkarskim PZPN, więc na co narzekać?
W porównaniu z tym, co tu się dzieje, większość naszych stadionów to puste pola, po których od czasu do czasu pobiega kilkunastu facetów w krótkich gaciach ganiając za krowim pęcherzem, stanowiąc tło dla kwitnącego handlu marychą.
I to niby miała by być ta lepsza alternatywa? :lol:

Zaręczam ci, że żaden z kibiców z ostatniej imprezy nie wyszedł dlatego, że Stadion źle funkcjonował - doopy dali najemcy i ich zachodni podwykonawcy.
Może tu jest problem, że lepiej było to oddać w ręce profesjonalistów, a nie jakichś, jak się okazało, amatorów?
Co ma Stadion do tego, że najemcę przerasta skala imprezy lub obiektu, na którym występuje?
Jak się pan młody uchla i obhaftuje, to masz pretensję do restauracji, gdzie było wesele?

Bez jaj :D
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 22.04.2015 08:57

weldon napisał(a):
Zaręczam ci, że żaden z kibiców z ostatniej imprezy nie wyszedł dlatego, że Stadion źle funkcjonował

Przeczytałam całe setki komentarzy kibiców po sobotnim "wydarzeniu". Przewija się w nich jeden zarzut wobec samego obiektu - fatalne nagłośnienie. I ja to zdanie podzielam.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 22.04.2015 21:57

weldon napisał(a):
Kiepura napisał(a):...

Dużo słów, mało treści :D
[/color]

Zarzuciłeś mi awersję do obiektów wielofunkcyjnych.
Dostałeś przykład takiego obiektu, na którym w ciągu dwóch dni można zorganizować diametralnie różne imprezy. Przy czym w obu przypadkach obiekt w pełni spełnia wymogi imprezy.
W przypadku stadionu mamy do czynienia z substytutem zrobionym na siłę.
Substytut morza, toru żużlowego, substytut hali koncertowej...
Niby się da , ale zawsze coś jest nie tak.
Mało treści ? Chyba raczej niechęć do czytania :?

weldon napisał(a):W porównaniu z tym, co tu się dzieje, większość naszych stadionów to puste pola, po których od czasu do czasu pobiega kilkunastu facetów w krótkich gaciach ganiając za krowim pęcherzem, stanowiąc tło dla kwitnącego handlu marychą.
I to niby miała by być ta lepsza alternatywa?

W wyborczej takie brednie czytałeś ?

Stadion chwali się coś ponad 20 imprezami "całostadionowymi" rocznie. Mniejsza z tym jakimi.
Z grubsza tyle co sąsiedni stadion Legii.
Praca biurowa (nota bene biura wynajęto za pół darmo) to nie jest przejaw życia obiektu sportowego.
Kalendarium imprez zapełnione od stycznia do grudnia :lool:
http://www.stadionnarodowy.org.pl/nasze-miejsce/kalendarium-imprez/2014
Niestety w dobie internetu ciężko jest bezkarnie kit wciskać. :mrgreen:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.04.2015 06:21

Wygrana z Ukrainą. :)

Dziś najważniejszy mecz. Kaz jest mocny.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 679
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone