Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Nicolae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nicolae » 20.04.2015 07:54

SGP to główna impreza cyklu wyłaniająca mistrza świata - pożegnanie Golloba było przy okazji, z tego powodu dostał "dziką kartę". Jak ktoś go chce jeszcze zobaczyć na torze to zapraszam do Grudziądza i na wyjazdowe mecze GKM-u ;)
PS. Za picie ciepłej wódki na imprezie u kumpla nikt nie karzę Ci płacić :D
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 20.04.2015 07:57

weldon napisał(a):
marze_na napisał(a):nie ma prawa krytykować kibiców

To zależy, co było tematem wiodącym imprezy, bo jeśli zawody żużlowe, to tak, ale jeśli były one tylko dodatkiem do fety Golloba, to faktycznie kibice okazali się małostkowi.
Przychodzisz na imprezę-pożegnanie kolegi z pracy i wychodzisz, bo wódka ciepła? Brzydko :/

Temat wiodący to inauguracja cyklu SGP 2015 - pierwsza runda walki o tytuł IMŚ.
Przy okazji ktoś wymyślił, że na TAAAAAAAAAAAKIM stadionie, przy TAAAAAAAAAKIEJ publice zorganizuje się pożegnanie Tomka z turniejami grand prix. Okazja dobra, zwłaszcza, że dodatkowo mija jeszcze 20 lat od pierwszego wygranego przez Golloba turnieju u nas we Wrocławiu.
Tyle, że kibice z całego kraju pojechali tam na zawody - 23 biegi najlepszych z najlepszych. Bilety na tą imprezę w liczbie ok. 53 tys rozeszły się praktycznie w jeden dzień (ok 30 godzin trwała sprzedaż, potem nie było już co sprzedawać, poza strefą VIP za 850 zł).

A żeby było śmiesznej, na parę dni przed imprezą Gollob dostał od organizatorów propozycję przyznania stałej dzikiej karty na wszystkie turnieje w 2015 roku i ciągle tą propozycję rozważa :lol: .

No ale skąd pani Kowalczyk ma o tym wiedzieć :roll: . Ja jak się na czymś nie znam to siedzę cicho.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 20.04.2015 08:36

marze_na napisał(a):Bezcenny? Nie na miejscu raczej.
Pani Justyna w tym wypadku mogłaby sobie darować takie komentarze. Przyszła tam na zaproszenie i przez cztery godziny grzała d... w strefie VIP.
Mnie akurat też było przykro, że Gollob fetuje przy pustoszejących trybunach, ale uważam, że ktoś kto wystąpił na tej imprezie w roli celebryty i maskotki nie ma prawa krytykować kibiców "OKRADZIONYCH z pieniędzy, oczekiwań, pozytywnych emocji" (to z mediów branżowych, nie jakiegoś tam onetu).

Dlaczego nie ma prawa?
Ją można krytykować, a ona nie ma prawa??
Poza tym chyba coś Ci się pomyliło......
Justyna to dwukrotna mistrzyni olimpijska, dwukrotna mistrzyni świata, pięciokrotna medalistka olimpijska, ośmiokrotna medalistka mistrzostw świata, czterokrotna zdobywczyni Pucharu Świata, czterokrotna zwyciężczyni prestiżowego Tour de Ski.
I Ty kogoś takiego nazywasz celebrytką i maskotką?? 8O
Jeżeli coś tu jest nie na miejscu to własnie to.

Nie znam szczegółów tej imprezy, ale w prasie i tv przedstawiana była jako oficjalne pożegnanie Tomasz Goloba.
Więc jeżeli tak miało być, to zachowanie kibiców jest po prostu brakiem szacunku dla jego dokonań.
Dla mnie to wiocha i tyle..

Na miejscu Golloba nie pokazywałbym się w przyszłości na podobnych imprezach w charakterze gościa.
Któż będzie wówczas pamiętał, że....
Będzie już zwykłym celebrytą i maskotką....
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 20.04.2015 08:37

Nicolae napisał(a):PS. Za picie ciepłej wódki na imprezie u kumpla nikt nie karzę Ci płacić :D

No chyba, że jest to kara. :mrgreen:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 20.04.2015 08:48

Nicolae napisał(a):SGP to główna impreza cyklu wyłaniająca mistrza świata - pożegnanie Golloba było przy okazji ...
OK. To faktycznie nie zmuszało kibiców do zostania.
Nie obserwuję każdej imprezki u siebie, bo bym nie mógł od kompa odchodzić.
Warszawa to spore miasto i tu się na okrągło mnóstwu rzeczy dzieje :D

Nicolae napisał(a):PS. Za picie ciepłej wódki na imprezie u kumpla nikt nie karzę Ci płacić :D

Jak nie? Na krzywy ryj to każdy by chciał - zazwyczaj robi się zrzutkę na składkowe.
Fakt, że nie wszędzie ;)
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 20.04.2015 08:54

anakin napisał(a):I Ty kogoś takiego nazywasz celebrytką i maskotką?? 8O

Znam dokonania Justyny Kowalczyk.
I w charakterze maskotki i celebrytki wystąpiła na tej sobotniej pożal się boże imprezie. Moje określenie odnosi się wyłącznie do jej obecności na SGP i w tym kontekście nie widzę w nim nic zdrożnego.
Z perspektywy trybuny VIP, nie będąc kibicem dyscypliny i nic o niej nie wiedząc nie wypowiadałabym się tak kategorycznie.

anakin napisał(a):Nie znam szczegółów tej imprezy

Właśnie.

Osobiście było mi w sobotę bezgranicznie przykro. I ze względu na kompromitujące zawody, na które czekałam praktycznie dwa lata i ze względu na formę w jakiej pożegnano Tomka. Zostałam do końca właśnie ze względu przez szacunek dla osiągnięć i wdzięczność za te lata wzruszeń i radości jakie dawał mi na torze. A zjeździłam za Gollobem nie jedno GP.
Jestem jednak w stanie zrozumieć tych, którzy wyszli. Nie popieram, ale rozumiem. Ale żeby zrozumieć to trzeba było wśród tych kibiców być.
Nicolae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nicolae » 20.04.2015 08:57

To jeszcze w temacie Golloba.
Są miasta/okręgi żużlowe które nie przepadają za Tomkiem i za całym klanem G. oraz ludzie którzy i tak by wyszli przed pożegnaniem Tomka bo oni pojechali na SPG dla żużla nie dla pożegnania Tomka.
To co się wydarzyło w trakcie imprezy pociągnęło innych do tego kroku...
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 20.04.2015 08:59

weldon napisał(a):
Nicolae napisał(a):SGP to główna impreza cyklu wyłaniająca mistrza świata - pożegnanie Golloba było przy okazji ...
OK. To faktycznie nie zmuszało kibiców do zostania.

..nie no czegoś tu nie rozumiem.. Ludzi nie zmuszało, ale prawdziwych kibiców żużla 8O . Żegna się jak by nie było ikona polskiego sportu, tak samo jak Justyna w biegach tak Tomasz w żużlu.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 20.04.2015 09:03

garbowski napisał(a):Żegna się jak by nie było ikona polskiego sportu

Żegna się czy nie żegna - oto jest pytanie

Muszę się jeszcze kilka dni zastanowić. Oferta startu z dziką kartą we wszystkich turniejach jest aktualna i czeka na moją decyzję. Ale to jeszcze chwilę musi potrwać, bo to nie jest łatwa sprawa.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.04.2015 09:07

marze_na napisał(a):
anakin napisał(a):Nie znam szczegółów tej imprezy

Właśnie.

Osobiście było mi w sobotę bezgranicznie przykro. I ze względu na kompromitujące zawody, na które czekałam praktycznie dwa lata i ze względu na formę w jakiej pożegnano Tomka. Zostałam do końca właśnie ze względu przez szacunek dla osiągnięć i wdzięczność za te lata wzruszeń i radości jakie dawał mi na torze. A zjeździłam za Gollobem nie jedno GP.
Jestem jednak w stanie zrozumieć tych, którzy wyszli. Nie popieram, ale rozumiem. Ale żeby zrozumieć to trzeba było wśród tych kibiców być.

Wszystkiemu winien Gang Olsena :evil:

http://sport.se.pl/inne-sporty/sporty-m ... 85690.html
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 20.04.2015 09:14

..no to czekamy na konkurs skoków 8O ..może zawody Red Bulla :mrgreen: , noooooooo wlatywali by przez dach :oczko_usmiech:
Nicolae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nicolae » 20.04.2015 09:28

garbowski napisał(a):..no to czekamy na konkurs skoków 8O ..może zawody Red Bulla :mrgreen: , noooooooo wlatywali by przez dach :oczko_usmiech:

W sumie, stadion jako basen już był testowany :)
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 20.04.2015 15:43

marze_na napisał(a):
Kiepura napisał(a):Oj, tam przecież wiadomo, że stadion nie do takich celów stworzono :roll:

Gadanie. Na Millennium Stadium w Cardiff, Parken w Kopenhadze czy Friends Arena w Sztokholmie jakoś się dało zrobić imprezy na poziomie.

Oj, tam to była taka ironia pomieszana z sarkazmem na bazie moich dyskusji na tym forum o tym cudzie dwudziestopięciolecia...

Choć jak słusznie zauważyłaś, stadion nie ma tu nic do rzeczy.
Tyle, że chyba trochę za mały jak na tor żużlowy. Ale ja się nie znam, niech inni się wypowiedzą.
Inna sprawa, że zasłużenie czy nie, znowu "zapracował" na legendę miejsca gdzie odbywają się badziewne imprezy lub imprezy badziewnie zorganizowane.
No cóż, widać ten typ tak ma...
Ale mnie to nie smuci, nic a nic :D

Janusz Bajcer napisał(a):Wszystkiemu winien Gang Olsena

Nie, wszystkiemu winien jest organizator czyli chyba PZM.
W normalnym świecie jak się komuś coś zleca to zlecający jest wobec przełożonych/klientów za to odpowiedzialny.
W 9 na 10 przypadków takie zawalanki to brak nadzoru ze strony zlecającego.
I kopa w d... w nagrodę.
To jest świat profesjonalnych firm.
Świat leśnych dziadków, wszelkiej pozostałości po komunie widać ma się inaczej.

------------------------

Co do tej fety.
Kibice zawodnika zapewne zostali. Im nawet zawalenie dachu by nie przeszkodziło.
A reszta to Ci którzy mu nie kibicują (mniejszość, ale jak tu słusznie zauważono nie każdy ma obowiązek kibicować Gollobowi).
A ogromna większość tych co wyszli to zwykli widzowie zwabieni wydarzeniem. Mieli prawo być wkurzeni.
Gdyby był striptiz po zakończeniu pewnie by zostali. :D

Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego na polskim stadionie ktoś zadaje Gollobowi pytanie po angielsku ?
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 20.04.2015 16:37

gdzie mogę kupic ładowarkę do motoroli c651 ,w sklepie nie mogę dostac :(
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 20.04.2015 16:44

dallaska napisał(a):gdzie mogę kupic ładowarkę do motoroli c651 ,w sklepie nie mogę dostac :(

http://www.morele.net/telforceone-ladowarka-sieciowa-do-tel-motorola-c651-t2288-t192-v220-imp-mala-c350-c550-89717/

[url]http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=ładowarka+motorola+c651&bmatch=seng-v6-sm-isqm-3-default-0113[/url]
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 678
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone