Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co dziszaj na obiad pszepisy i porade

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 30.06.2010 20:45

Josko ja chłodnik robię na jogurcie, kefirze i zsiadłym mleku(wszystko mieszam), zamiast cukru odrobinę fruktozy, do tego ogóreczek, zieleninka, więc można uznać, że to dietetyczne danie ;)
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 30.06.2010 20:50

:D Dzienki Ita na dobroj rady jutro bende miksować chlodnyczek mniam mniam :D
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 01.07.2010 13:50

ita napisał(a):Josko ja chłodnik robię na jogurcie, kefirze i zsiadłym mleku(wszystko mieszam), zamiast cukru odrobinę fruktozy, do tego ogóreczek, zieleninka, więc można uznać, że to dietetyczne danie ;)

I do tego chrupiąca bagietka z masłem czosnkowym :!: :!: :!:

Ale ja niestety :cry: dziś wyjeżdżam do Cro a tam chyba chłodniczków nie dają :wink: :wink: :wink:
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 01.07.2010 13:57

longtom napisał(a):
Ale ja niestety :cry: dziś wyjeżdżam do Cro a tam chyba chłodniczków nie dają :wink: :wink: :wink:

Ale podpuszczasz.... :wink: :lol:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 01.07.2010 14:50

Josko--nie denerwuj się, spoko.
Pomyślałem, widać, źle, że lepiej byłoby, dwa podobne tematy, umieszczać w jednym wątku. Wątek, o którym wspominałem, z tytułu jest o obiadkach w Cro, ale w praktyce dotyczy różnych polecanych posiłków, robionych na różne okazje i w różnych miejscach.
A tak w ogóle, co mnie to obchodzi, gdzie kto pisze :D :D
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 01.07.2010 14:56

:D Witam smakoszuw.Dziszaj zaczinam pszygotowania do roblieńia sline horwacke [dalmatinske] zupe z suszonog dorszcza [bakalara].Pierwszy etap to moczenie Bakalara pszez minimum 2 dnia i noci w żimnoj wody.Naj lepie go stawit na balkon w czasu toplieńia bo szmirdzy potwornie i zmieniacz wode co 6 godzin. Potem gotujemo ribe pszez 1 godzine .ugotowanog bakalara zostawliame da sie ochlodzi bo potem go obierame z oszći.Tom wode w kojem sie gotowala riba zostawliame na pużnie bo nam bendzie potszebna.Bakalara czystime z oszczi i krojime na wiurki nie za male.W garku zagżewame dużom iloszcz oliwe z oliwek i stawliame ribe da sie troche wsmaży[kilka minut]a potem dolewame wode w kturoj sie gotowao bakalar i dodajeme sul,piepsz i troszeczke wegete .Zupa sie gotuje a my obierame żiemliaczke i krojime ich na male koszteczke.Kartofle dodajeme na ostatnich pu godzine gotowania .No i danie jest gotowe.Ta zupa je tradicijom na szwienta Wygilijne i bez Bakalara nema szwiont.Baaaaarzo smacznom zupke by mug jeszcz kilka dni bez pszestanka.Jusz sie ne moge doczekat :D :D :D
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 01.07.2010 15:47

Witam Maciek1956.Nie denerwujem sie na Ciebe,tylko niechce pszenoszit ten muj wontek .Pozdrawliam :D :D :D :D
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Co dziszaj na obiad pszepisy i porade - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone