Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co dziszaj na obiad pszepisy i porade

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Josko Bulic
Cromaniak
Co dziszaj na obiad pszepisy i porade

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 29.06.2010 09:21

Witam Wszyskich kulinarnich manijakuw spragnionich nowych doznań w kuchińy.Temat może byt czekawi i nauczime sie nowich potraw. :D :D :D Paprike faszerowane jagniećinom,wolowinom i bronzowim riżem.Pszepis na danie:mienso zmielime razem i dodajeme żielonom pietruszke posziekanom,troche wegete,piepsz,sul,bronzowi ryż wczesznie ugotowani i psziprawe kture lubime.Potem wszysko razem zmieszame i naladujeme w paprike[naj lepie ogrodowa jasno żielona].Pekarnik zagżejemo na 200 stopńi i stawliame faszerowane paprike do pieczenia na godzinie i petnaiszće minut z tim da je ruwnomierno obracame bo z każde strone muszy sie skurka leko podpalit.Pieczemo na 180 stopńi.Danie jest pszepyszne i barzo proste do zrobienia :D :D
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 29.06.2010 12:33

Josko, ale mi smaku narobiłeś tą faszerowaną papryką. Żeby nie ta gorączka za oknem, to chyba zabrałabym się za przygotowanie już dziś. Ale rozgrzany piekarnik w taki ukrop....poczekam na chłodniejsze dni :wink:
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 29.06.2010 13:01

Josko, podaj przepisy na potrawy po których ubywa Ci ciała, tylko nie pisz że rower :wink:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 29.06.2010 13:05

Josko--przenieś się do "Pomysł na obiadek w Cro" Grzegorza Ćwika, będzie więcej przepisów w jednym miejscu. Ja tylko grzecznie proszę :D :D
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 30.06.2010 17:16

:D Witam.Dżiszaj bila ribka Dorada z żielonom i żutom fasolkom + żielone szparagi.Pszepis na danie:Dorade nasmarujeme oliwom z oliwek ,sul i piepsz i do zagżanog pekarnika stawliame ribke na 200 stopńi okolo 12 minut.Dok sie riba pecze gotujemo szparagi i fasole w wżontku barzo krutko czyli oko 4 minute,potem ocedżame i stawliame na patelnie z troche oliwe z oliwek.Wszyske ważiwa razem smażime kilka minut na obie strone.Po smażeniu dodajeme śiekanom pietruszke i czosnek na ważiwka i ribke Danie jest barzo smaczne i szypko ga sie robi.Smaczniutenke i dietalno danie idealnie sie nadaje na goroncom pogode bo je leko strawne i peuno omege3. :D :D
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 30.06.2010 17:28

Jestem uparty :)
Josko-to jest wspaniały przepis na "obiadek w Cro"--będzie więcej czytelników i więcej przepisów w jednym miejscu :D
Po się rozdrabniać na kolejne wątki :?: o tym samym
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 30.06.2010 17:39

:twisted:Maciek 1956 o co chodzi?To nisom pszepisi tylko na obiad w Horwaciji.Daj my spokuj z tym pszenoszeniem do inich wontkuw.Hyde Park jest dla wsziskich rużnich tematuw oprucz politike.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.06.2010 18:16

Ziemniaki, kartofle i pyry....do tego schabowy w panierce i zasmażana kapusta....Josko, czy już przywykłeś... :!: :wink: :lol:
Pozdrav :lol:
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 30.06.2010 18:49

:D Witam Slapol.Każdy luby cosz inego,ja akurat nie pszepadam za pyrami. .Dla tego lubym karkuwke z gryla njam njam za paluszke polizacz.Co slychać w Ciebe ? Kedy idżiete z Natom na wakaje?Ja teras ziadam leko strawna dania i dużo arbuza bo jest goronco .Pozdrawliam i bużaczki dla Nate :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.06.2010 18:55

Josko Bulic napisał(a)::D Witam Slapol.Każdy luby cosz inego,ja akurat nie pszepadam za pyrami. .Dla tego lubym karkuwke z gryla njam njam za paluszke polizacz.Co slychać w Ciebe ? Kedy idżiete z Natom na wakaje?Ja teras ziadam leko strawna dania i dużo arbuza bo jest goronco .Pozdrawliam i bużaczki dla Nate :D :D

Dzięki za pozdrowienia...i wzajemnie :lol:
Z pyrami i schabowym w panierce oczywiście żartowałem :lol: Ja też wolę schłodzony arbuz wrzucony do czerwonego, wytrawnego wina :lool:
Kiedy jedziemy na wakacje :?: Jeszcze nie wiemy :cry: , ale jeśli się zdarzy....na pewno będzie to last minute, w ciemno...i oczywiście do Chorwacji :lol:
Pozdrav
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 30.06.2010 19:24

w obecną pogodę pasuje mi tylko chłodnik litewski :) zrobiłam wielki gar :D
ale co będzie jak się skończy? :roll:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 30.06.2010 19:34

ita napisał(a):w obecną pogodę pasuje mi tylko chłodnik litewski :) zrobiłam wielki gar :D
ale co będzie jak się skończy? :roll:

Będzie pusty?

Trzeba będzie umyć :wink: :mrgreen:
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 30.06.2010 19:58

a ja pomidorową nagotowałam juz na jutro :D
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 30.06.2010 20:33

:D Ita chlodnyk Litewski jest pyszńutki tilko dużo szmetane ma i jakosz ga unikam bo jestem cali czas na cholernoj diecie.Dalasska pomidorowa zupka idealnie pasuje na goroncom pogode i otwiera apetit niam niam a nema dużo kaloria.W ostatńich 8 mieszonci ziadlem dwie czenżaruwki rużnorodnych ważiw i jeszcze troche to sie pszeobrazim w dużom marchewke haha :D :D
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 30.06.2010 20:44

Ja dzisiaj nagotowałam kapuśniaczku z młodej kapustki :)

Josko, narobiłeś mi smaka na rybkę, Dorady nie mam, ale może jakiś Dorsz :lol: i warzywa :wink: oczywiście :)
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.