Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co czytamy??gdzie bywamy.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Łukasz.D
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 16.10.2006 14:46

Z ksiązek polecam:
Całą serię Krajewskiego o losach Eberharda Mocka - fantastyczne kryminały które genialnie oddają atmosferę miedzywojennego Wrocławia.
Z filmów:
Nowych-Volver ( spokojny Almodovar )
Starszych-Wielki Błękit,Pukając do nieba bam,Ukryte Pragnienia,Anioł w Krakowie,Snatch
Z muzyki:
Coma - swietne rockowe granie,nie o dupie Maryni
Ania Dąbrowska - lekkie ale genialne
Bazylka5
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bazylka5 » 16.10.2006 15:03

madzia1981 napisał(a):Ukryta Historia Człowieka-Zakazana Archeologia
Naukowo-sensacyjno-prowokująca książka :)

A coś więcej na temat tej książki?
mich
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mich » 16.10.2006 16:10

tym co nie czytali polecam Arturo Perez Reverte zwłaszcza Flamandzka szachownica lub Cmentarzysko bezimiennych statków. Pachnidło czytałem ze dwa lata temu - całkiem dobrze sie czyta, Samotność w sieci tez czytałem, przyjemne ale film nie da się oglądać, szkoda.
a na zimę dobry jest jack daniels przy kominku, ew. może być domowa wiśniówka ;)
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 16.10.2006 18:43

mich napisał(a):tym co nie czytali polecam Arturo Perez Reverte zwłaszcza Flamandzka szachownica lub Cmentarzysko bezimiennych statków. Pachnidło czytałem ze dwa lata temu - całkiem dobrze sie czyta, Samotność w sieci tez czytałem, przyjemne ale film nie da się oglądać, szkoda.
a na zimę dobry jest jack daniels przy kominku, ew. może być domowa wiśniówka ;)

To ostatnie polecam-sama robie,wymienione przez innych Forumowiczow pozycje bardzo ciekawe,niektore nie czytałam,musze uzupelnic ,na razie ksiazki o Japonii,Chinach,O operze mam inne zdanie-chociaz towarzysza tez musialam budzic. :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.10.2006 19:17

Moje typy:
1. Kapitał początkowy od A do Z.
2. Vat w praktyce.
3. Ustawa o podatku dochodowym od osób fizycznych - czyli jak nie dać się wydymać - coby jeszcze starczyło na Chorwację 2007.

Pozdravki
Bruno
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bruno » 16.10.2006 19:29

skoro w tą stronę :D :D

największy odjazd czytelniczy w życiu...
wałkowanie powieści "Prawo Budowlane" na wakacjach w HR A.D. 2003
...ale opłacało się... :D :D ...uprawnienia są :D :D

a na poważnie...ostatnio oprócz sportu w necie to....
instrukcja... Inroads i Microstation...w miarę potrzeb

a ulubiona kniga...Mechaniczna Pomarańcza....i Alex :twisted:
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 16.10.2006 19:53

slapol napisał(a):Moje typy:
1. Kapitał początkowy od A do Z.
2. Vat w praktyce.
3. Ustawa o podatku dochodowym od osób fizycznych - czyli jak nie dać się wydymać - coby jeszcze starczyło na Chorwację 2007.

Pozdravki

Dla mnie zdecydowanie za trudne dlatego powierzyłam je i moje sprawy ksiegowej :D :D :D
P.S Tak je zinterpretowałam sama że miałam kontrol 3 tygodnie hihi
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 16.10.2006 19:56

Skoro w tą stronę :D :D :D
Przeczytałem kiedyś ( lata temu) co pisali tzw.eksperci o Chorwacji na cro.pl . :D
Totalna załamka. :wink:
Ale już jest dobrze. :D :D :D
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 16.10.2006 20:07

Bazylka5 napisał(a):
madzia1981 napisał(a):Ukryta Historia Człowieka-Zakazana Archeologia
Naukowo-sensacyjno-prowokująca książka :)

A coś więcej na temat tej książki?

Bazylko to dość prowokujący pogląd i prezentacja wiedzy na temat naszej historii która pobudza do głebszego myślenia...Napisana dość prosto, któtkimi rozdziałami opisującymi po kolei każdą z historii naszej prehistorii :D wciaga niczym odtchłań-szukałam jej od dawna bo długo nie była dopuszczona do obiegu ze wzglęgu na treść popartą naukowymi badaniami.
http://www.ndw.v.pl/art.php?nr=242

http://wlasnowierca.be/zakazana.htm

poguglaj w necie napewno wyszukasz więcej
pozdrawiam
art 7
Odkrywca
co czytamy

Nieprzeczytany postnapisał(a) art 7 » 16.10.2006 20:36

jestem zwolennikiem Stasiuka i ostatnio ukazała sie nowa pozycja ''Fado''.Stasiuk widzi rzeczy tak niesłychane w otaczjącej nas rzeczywistości,ze zastanawian sie czy bywam.y czasem w tym samym miejscu.A ponadto wracam często do Hellera i jego Paragrafu 22 ,choć czy nasza rzeczywistość polityczna nie przerosła tego absurdu ksiażkowego.A kilka dni temu przeczytałem wspomnienia żolnierza UPA ,który ukrywał sie wraz z kolega przez 9 lat w bunkrach w okolicach Pawłkomy.

art
mich
Croentuzjasta
Re: co czytamy

Nieprzeczytany postnapisał(a) mich » 16.10.2006 21:32

art 7 napisał(a):jestem zwolennikiem Stasiuka i ostatnio ukazała sie nowa pozycja ''Fado''.Stasiuk widzi rzeczy tak niesłychane w otaczjącej nas rzeczywistości,ze zastanawian sie czy bywam.y czasem w tym samym miejscu.A ponadto wracam często do Hellera i jego Paragrafu 22 ,choć czy nasza rzeczywistość polityczna nie przerosła tego absurdu ksiażkowego.A kilka dni temu przeczytałem wspomnienia żolnierza UPA ,który ukrywał sie wraz z kolega przez 9 lat w bunkrach w okolicach Pawłkomy.

art

mozesz podac tytuł tej ostatniej książki?
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 17.10.2006 06:48

ostatnio przeczytane i godne polecenia:
Tatiana Tołstoj "Kyś" (petarda, dla mnie książka dziesięciolecia, przynajmniej w trakcie czytania, bo potem trochę traci ...)
Mikael Niemi "Muzyka pop z Vittuli" - moje kolejne objawienie; coś dla fascynatów zimnej Skandynawii, prostego życia i niewyrafinowanego humoru
no i polskie - (wreszcie) pani Tokarczuk i jej "Prawiek i inne czasy" - coś dla miłosników Marqueza w wersji słowiańskiej i
regionalnie "Hanneman" pana Chwina, dla oczarowanych pięknym językiem i koronkowymi opisami ...
art 7
Odkrywca
co czytamy

Nieprzeczytany postnapisał(a) art 7 » 17.10.2006 07:06

''9 lat w bunkrze'' Omelan Płeczeń wydana w Lublinie w 1991 w wydawnictwie Takt

art
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 17.10.2006 07:49

Oprócz tego co wymieniłem wcześniej już nałogowo czytam forum ;) to takie Neverending story :D. Jak to w życiu - raz gorzej raz lepiej. Forumowa powieść. Czasem jak flaki z olejem, a czasem jak niezły kryminał :lol:.
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 23.10.2006 09:31

Surfowanie po netcie pisanie na forum i czytanie ,,Samotności w sieci''i Coehlo,,jedenaście minut'' :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Co czytamy??gdzie bywamy. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone