Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ciekawe stany licznikow w naszych samochodach

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leszek Skupin
Weteran
Ciekawe stany licznikow w naszych samochodach

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 27.05.2013 10:12

Była niedziela rano 26 maja 2013 roku... Kolejna leniwa niedziela.... ledwo zdążylem otworzyć powieki, brutalna rzeczywistość zweryfikowała moje podejrzenia co do jej "leniwości". Żona zakomunikowała, że dzień jest wypełniony atrakcjami. Wiadomo dzień matki. Po szaleństwach soboty kompletnie mi się nic nie chciało. Generalnie nic nie zapowiadało tego co miało nastąpić. Trzeba było zwlec się z łóżka, z tego wielkiego wygodnego ciepłego łóżka... Za oknem jakieś +10*C i nieśmiało przebijające się zza ciężkich chmur słońce. Trzeba swoje zwłoki zwlec z łóżka... W łazience przetarłem oczy i z lustra vis a vis w oczy patrzy mi twarz (jak to Markowski kiedyś śpiewał) że w mordę dać ("Pepe wróć" oczywiście). Tak się mniej więcej czułem. Kiedy wyszedłem z łazienki wydarzenia potoczyły się wartkim strumieniem, który starł resztki snu z mojej twarzy. Trzeba bylo znów wsiąść do samochodu i pokonać dystans dzielący naszą "wichurę" od wielkiego wojewódzkiego miasta jakim są Kielce. Mniej więcej 20 km... ale najpierw trzeba było ..... cóż wam bedę opowiadał o swojej pracy ;-) Wracając na obiad do domu z żołądkiem pełnym przenajróżniejszych ciast i napojów stało się to co sie musiało kiedyś stać. Nadeszła chwila kiedy to stan licznika zmienił pierwszą cyferkę z 1 na 2

Z 199999
Obrazek

na 200000
Obrazek

Pozdrav :papa:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 27.05.2013 11:03

Masz tylko jednego tripa?

Ja mam dwa plus licznik więc u mnie najciekawsze stany są przy każdym tankowaniu i przy przeglądach :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 27.05.2013 11:08

No, tylko jednego, nie czuję potrzeby posiadania dwóch.... ;)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 27.05.2013 11:09

Cze...Leszek. :D
Nie ma to jak powrót z.......psychodelicznym wątkiem. :mrgreen:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 27.05.2013 11:13

Leszek Skupin napisał(a):No, tylko jednego, nie czuję potrzeby posiadania dwóch.... ;)

Przydaje się na wyjazdach - na jednym robię międzytankowania, a na drugim mierzę całą trasę.
Na objazdówkę po Cro jak znalazł, aczkolwiek kiedyś nie miałem wcale i też było dobrze :)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 27.05.2013 11:14

Wiesz zawsze mogłem zacząć:
"Jeszcze świadomość pogrążona w otchłani ZEN jeszcze powieki drżą pod wpływem przesuwających się obrazów snu, gdzieś z oddali słyszę dźwięk słów: "Wstawaj dzisiaj dzień matki..." O Boże znów trzeba się spotkać z rodziną... Mózg zaczyna pracować, zwoje się prężą, jak to przetrwać :?:...."

:oczko_usmiech:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 27.05.2013 11:36

weldon napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):No, tylko jednego, nie czuję potrzeby posiadania dwóch.... ;)

Przydaje się na wyjazdach - na jednym robię międzytankowania, a na drugim mierzę całą trasę.
Na objazdówkę po Cro jak znalazł, aczkolwiek kiedyś nie miałem wcale i też było dobrze :)

Na karteczce przed wyjazdem spisuję sobie stan licznika głównego i wrzucam do schowka... po przyjeździe wyjmuję kartkę i znów spisuję stan licznika ot mam drugi licznik TRIP :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 27.05.2013 11:39

Wszelki duch... 8O
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 27.05.2013 11:42

FUX napisał(a):Wszelki duch... 8O

Też Cię dawno nie widziałem :oczko_usmiech:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 27.05.2013 11:53

Koło 10 VI jestem w okolicach Kielcowni.
bieder1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bieder1 » 27.05.2013 12:51

weldon napisał(a):

I robi to jakąś różnicę przy spalaniu???? :lol:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 27.05.2013 12:59

Nie o spalaniu a o licznikach jest wątek :mrgreen:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 27.05.2013 13:24

Leszek Skupin napisał(a):Nie o spalaniu a o licznikach jest wątek :mrgreen:

O licznikach?

Podobno mają wymieniać na jakieś yntelygentniejsze i oszczędzające emisję CO2 ;)

bieder1 napisał(a):I robi to jakąś różnicę przy spalaniu???? :lol:

Wskaźnik paliwa mi nie działa, a dzięki temu wiem, kiedy, teoretycznie, rezerwa mnie dopada :D
savic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) savic » 27.05.2013 19:52

weldon napisał(a):Wskaźnik paliwa mi nie działa, a dzięki temu wiem, kiedy, teoretycznie, rezerwa mnie dopada :D

teoretycznie czy w praktyce :D
bidek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bidek » 28.05.2013 06:08

Obrazek
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.