Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja - nie polecam

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.07.2012 20:49

ija napisał(a):
arturac napisał(a):
ija napisał(a):Skad się biorą te słoneczka przy niku?

Czym mądrzej piszesz tym specjalny program, (któryś z adminów to napisał) dodaje Ci więcej słoneczek. Jak piszesz bzdury....a zresztą sam zobaczysz :D

Wow! sprytne ;) Teraz kiedy wiem , że moja mądrość jest oceniana, nie wiem czy poddam się takiej analizie bo moje ego może ucierpieć...

czyli jak masz coś napisać, to lepiej usiądź na łapkach :D
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 26.07.2012 20:51

Obejrzałem!!

Faktycznie Bangladesz... :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.07.2012 20:53

mkm napisał(a):W tym wypadku o nic się nie bój ... niech mąż się boi o zawieszenie pojazdu :wink:

mkm? mogę mieć pytanie?
jedna plaża z Hvaru mi uciekła, jadąc od Jelsy po prawej stronie, dość długo się jedzie szutrówką, i charakterystyczny parking na końcu tej szutrówki, pod sporym kątem w dół i z zakrętem 180 stopni.
kojarzysz może ?
ija
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ija » 26.07.2012 21:07

Raul73 napisał(a):Obejrzałem!!

Tak, ale to chodzi o zupełnie inne doświadczenie Chorwacji ;) zespolenie z naturą. Może skrzela mi wyrosną.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 26.07.2012 21:12

ija napisał(a):

Tak, ale to chodzi o zupełnie inne doświadczenie Chorwacji ;) zespolenie z naturą. Może skrzela mi wyrosną.

A, jeśli tak, to miejsce fajne. I pytania o agregat również zasadne :D :D
ija
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ija » 26.07.2012 21:18

mkm napisał(a):
ija napisał(a):
kibic napisał(a):
arturac napisał(a):a teraz popacz na tych, jakiego farta mieli:

my w tym domu za 10 dni będziemy wypoczywać :D

Witam,
Ja też się tam wybieram pod koniec sierpnia i jako kobieta przewrażliwiona trochę się boję ;) Czy jest duży problem z brakiem klimy, wody, czy z generatorem prądu. Czy mogę prosić o wrażenia na iwjoxx(at) gmail kropka com
Z góry dziękuję!

W tym wypadku o nic się nie bój ... niech mąż się boi o zawieszenie pojazdu :wink:

Dzięki. Mąż da radę bo już się zapuszczaliśmy w tę okolicę a ja już nawet przestałam czepiać się rękami za kierownicę na zakrętach przed tunelem :) Właściwie, to Wy tutaj poradziliście mi Hvar na pierwszą wyprawę i teraz co rok ciągnie wilka do lasu.
Boję się tylko braku klimy, bo zdarzały się na Hvarze parne nocki, że nie było czym oddychać. Ale tutaj, łeb do wody i będzie dobrze ;)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 26.07.2012 21:25

ija napisał(a):
Dzięki. Mąż da radę bo już się zapuszczaliśmy w tę okolicę a ja już nawet przestałam czepiać się rękami za kierownicę na zakrętach przed tunelem :) Właściwie, to Wy tutaj poradziliście mi Hvar na pierwszą wyprawę i teraz co rok ciągnie wilka do lasu.
Boję się tylko braku klimy, bo zdarzały się na Hvarze parne nocki, że nie było czym oddychać. Ale tutaj, łeb do wody i będzie dobrze ;)

Mam rozumieć , że znasz szczegóły drogi szutrowej z Zavali do Gromin Dolca :wink:
A po co Ci klima nad samą wodą ... nema problema :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 26.07.2012 22:10

arturac napisał(a):
mkm napisał(a):W tym wypadku o nic się nie bój ... niech mąż się boi o zawieszenie pojazdu :wink:

mkm? mogę mieć pytanie?
jedna plaża z Hvaru mi uciekła, jadąc od Jelsy po prawej stronie, dość długo się jedzie szutrówką, i charakterystyczny parking na końcu tej szutrówki, pod sporym kątem w dół i z zakrętem 180 stopni.
kojarzysz może ?

Na Hvarze nic nie ucieknie ... to Uvala Tatinja :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.07.2012 22:28

mkm napisał(a):
arturac napisał(a):

mkm? mogę mieć pytanie?
kojarzysz może ?

Na Hvarze nic nie ucieknie ... to Uvala Tatinja :wink:

upierdliwy jestem, ale to chyba nie tu,
było tak, mały parking w dole, jakieś 30 metrów ostrego podjazdu, potem zakręt 180 stopni i dalej trochę mniej ostry podjazd.
jeszcze poszukam w necie..

pewnie o tym mówisz,
http://en.viacroatia.com/private-accomm ... 29-c-13494
ale tam podjazd był duuuużo bardziej stromy.
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 26.07.2012 23:38

8O No co Ty :?:

Tam deszcz nigdy nie bangla :!:

:wink:
Klara32
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Klara32 » 26.07.2012 23:54

Każdy może mieć swoje zdanie , ale tak jest wszędzie i u nas i w innych krajach i w tych Włoszech też jest gdzieś jakiś syf .... ;(
I jak już ktoś tu napisał , to turyści po części sami zaśmiecają .
Trafiłeś może po prostu w złe miejsce które nie spełniało twoich oczekiwać .
Ja wczoraj wróciłam z rodziną z HVARU gdzie byliśmy zatrzymani w mieście HVAR i tam jest drogo ale nikt nie mówił że będzie tanio .
Wybraliśmy sobie takie miejsce żeby auto wcale nie było prawie używane , bo wszystko było w zasięgu i plaża i miasto i rozrywka .
A kuny też kupiłam w Polsce i nie był to głupi pomysł tylko dobra okazja i za rok zrobię to samo .
Za kwaterę tz za apartament zapłaciliśmy tak jak u nas nad morzem czy w sezonie w górach 60euro więc żadne zdziwienie dla nas ale przynajmniej pogoda była extra i zobaczyliśmy i w wodzie i dookoła to czego u nas nie miałam możliwości zobaczyć .
Dodam , że byliśmy 1 raz i w ciemno i było wszystko tak jak sobie wymarzyłam .
Także myślę , że warto na przyszłość określić na forum czego się oczekuje a na pewno dostaniesz odp spełniającą twoje oczekiwania .
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 27.07.2012 00:03

Klara32 napisał(a):...Ja wczoraj wróciłam z rodziną z HVARU gdzie byliśmy zatrzymani w mieście HVAR ...

A za co Was zatrzymali? :wink:
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 27.07.2012 00:14

krutom napisał(a):
Klara32 napisał(a):...Ja wczoraj wróciłam z rodziną z HVARU gdzie byliśmy zatrzymani w mieście HVAR ...

To cholernie dobry pomysł - dać się zatrzymać na Hvarze :idea: Oby tylko cela była z widokiem na morze i "wybieg" z plażą :wink:

PS. Żartuję oczywiście :D
ija
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ija » 27.07.2012 02:01

PETERENZO napisał(a):
krutom napisał(a):

To cholernie dobry pomysł - dać się zatrzymać na Hvarze :idea: Oby tylko cela była z widokiem na morze i "wybieg" z plażą :wink:

PS. Żartuję oczywiście :D

:lol: :lol: :lol: :lol: Nie wiedziłam, ze tu tak wesoło...
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 27.07.2012 04:35

andala napisał(a):... brudna zamulona woda przy brzegu , psy kąpiące się z dziećmi , na krka woda 0,33 15 kun , parkingi trogir 10 kun za godzine , pod marketem się nie stanie ,20 minut max są informacje, później na kóleczka zakładają blokadę :-)lody kulka 7 kun , never Chorwacja za tą kasę miałabym all we Włoszech , czysto , a widoczki równie piękne.

Chyba słabo te Włochy znasz...
I na pewno nie w wersji "all"...
Tam dopiero bywają ceny i ograniczenia.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Chorwacja - nie polecam - strona 22
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone