Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja- hmm za drogo

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.05.2014 14:49

Fanka napisał(a):Dyskusja z cyklu o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy. Dajcie spokój, przecież na Pł. Helskim są jedne z najlepszych warunków w Europie do windsurfingu.... :idea:

No to teraz porównajmy z Korculanskim kanalem :) :) I tak można bez końca :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.05.2014 14:52

Dlatego uważam że każdy we własnym zakresie jest w stanie to rozstrzygnąć.
Surfer pojedzie nad Bałtyk, ten, dla którego jod jest zbawienny również, cromaniak nad Jadran :)
pkucaba
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pkucaba » 23.05.2014 14:55

kibic hr jedź przekonaj się sam. Jeśli Ci się nie spodoba kolejne wakacje spędzisz gdzie indziej.
Według mnie warto, my lubimy zwiedzać, kąpać się i odkrywać nowe miejsca. W zeszłym roku byliśmy w cro i było super. W tym roku Bałtyk zaliczony, zbieramy sprzęt i pieniążki na cro. I chyba nic mnie nie powstrzyma przed dalszą eksploracją Chorwacji.
Widzę, że co roku powracają tematy związane z wydatkami. Każde wakacje można spędzić tanio, normalnie, drogo lub baaardzo drogo. :wink:
Tematy na które warto zerknąć na początku, później lepiej zobaczyć relacje innych.
Dzięki Cro.pl w zeszłym roku świetnie zorganizowałem moim pobyt.

Dobrze zaplanuj podróż i niewiele rzeczy Cię zaskoczy niemile. Będziesz delektował się odpoczynkiem.

Na dorsze nad Bałtyk, snorkować nad Jadran...

Przepraszam za literówkę.
Ostatnio edytowano 23.05.2014 20:22 przez pkucaba, łącznie edytowano 1 raz
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 23.05.2014 14:57

Blaugrana napisał(a):Dlatego uważam że każdy we własnym zakresie jest w stanie to rozstrzygnąć.
Surfer pojedzie nad Bałtyk, ten, dla którego jod jest zbawienny również, cromaniak nad Jadran :)

Ja tam jeżdżę i tu i tu i nie narzekam... 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.05.2014 14:58

Fanka napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Dlatego uważam że każdy we własnym zakresie jest w stanie to rozstrzygnąć.

Ja tam jeżdżę i tu i tu i nie narzekam... 8)

Jak najbardziej wskazane :) Jedno drugiego nie wyklucza :)
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 23.05.2014 14:59

Ogólnie w tym roku niektórym Chorwatom odbiło.
Może to, że weszli do UE pozwala im windowanie cen dla Niemców czy innych zamożniejszych nacji.
Ja również zauważyłem tendencję zwyżkową w tym roku ale tylko w oficjalnie dostępnych lokalach na stronach internetowych (czyli tych dostępnych dla wszystkich).
Jeżeli jednak zasięgniemy języka tu i ówdzie (choćby tutaj na forum) to się okazuje, że nadal można się cieszyć cenami na prawdę konkurującymi z naszym PL morzem.
Pierwsze oferty również miałem po 100-130e za apartamenty na 3-4 osoby. Żaden wypas, ot tak sobie po prostu zaczęli liczyć.
Jednak po drobnym zgłebieniu tematu okazuje się, że spędzę wakacje taniej niż 2 lata temu.
Tak więc nie sugerujmy się od razu pierwszymi ofertami z brzegu.
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 23.05.2014 15:00

wiadomo że ten temat był wałkowany na forum sto tysięcy razy i odpowiem jak za każdym razem , chcesz się przekonać czy warto wydać trochę więcej pieniędzy pojedź do CRO i się przekonaj czy było warto, a jak nie chcesz ryzykować i czujesz że cymbergaje, karuzele, oscypki o zgrozo nad morzem , fastfudy, chiński tombak, dyskoteki do samego rana, a przede wszystkim plaża piaszczysta i woda w bałtyku TO JEST TO!!!! zostań i nie psuj humoru sobie, bliskim, a najważniejsze CROmaniakom ceniącym ciszę, spokój .
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.05.2014 15:13

Bocian napisał(a):
weldon napisał(a):
Natomiast zimą Jadran przy Bałtyku wymięka :)[/color]

Byłeś nad Jadranem zimą? :)

Mysza była :)

I zdjęcia widziałem. Takiego oblodzonego mola, łabędzi i kry jak u nas nie było.
Widziałeś zamarznięte fale na Jadranie? Albo bojery? ;)
Akaki
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Akaki » 23.05.2014 16:29

Nie rozumiem jak można zestawiać Bałtyk z Chorwacją. Bałtyk to zimna, mulista, nieprzejrzysta zupa. Za te same, albo i mniejsze pieniądze, pokonując taką samą odległość (na przykładzie Krakowa) autostradami po samą wodę (zamiast trefnymi krajówkami) człek jedzie nad ciepłe, klarowne morze z niemalże gwarancją pogody.
Lubię Baltyk, lubię pochodzić sobie po plaży, pozbierać muszelki, chyłkiem podpijać sobie piwo siedzac na piasku, ale pływać w tych sinicach nie zamierzam.
Porównywanie Bałtyku i Adriatyku nie ma większego sensu.

A jak komuś drogo, jest tabun małych miejscowości gdzie można ulokować się za psie pieniądze. W dużych zresztą też. Nie ma co zrażać się tym, że jeden z drugim krzyknie więcej. Przecież może liczyć sobie choćby i 1000 euro za noc, tak jak i Wy możecie powiedzieć co o tym myślicie i znaleźć normalne lokum.
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 23.05.2014 17:05

A ja chromolę wyższe ceny i jadę po raz czwarty 8 lipca do Chorwacji. I z roku na rok płacę coraz więcej, i za rok, jak dożyję, zapłacę jeszcze więcej, ale do Chorwacji nikt i nic mnie nie zrazi. Mogą sobie podwyższać ceny, ale nie ze mną te numery, jeszcze tylko 1,5 miecha do wyjazdu...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.05.2014 17:08

rafalisko30 napisał(a):A ja chromolę wyższe ceny i jadę po raz czwarty 8 lipca do Chorwacji. I z roku na rok płacę coraz więcej, i za rok, jak dożyję, zapłacę jeszcze więcej, ale do Chorwacji nikt i nic mnie nie zrazi. Mogą sobie podwyższać ceny, ale nie ze mną te numery, jeszcze tylko 1,5 miecha do wyjazdu...

Niespotykana postawa jak na Małopolskę :mrgreen: :mrgreen: Brawo, tak trzymać :oczko_usmiech:
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 23.05.2014 17:13

Bocian napisał(a):
rafalisko30 napisał(a):A ja chromolę wyższe ceny i jadę po raz czwarty 8 lipca do Chorwacji. I z roku na rok płacę coraz więcej, i za rok, jak dożyję, zapłacę jeszcze więcej, ale do Chorwacji nikt i nic mnie nie zrazi. Mogą sobie podwyższać ceny, ale nie ze mną te numery, jeszcze tylko 1,5 miecha do wyjazdu...

Niespotykana postawa jak na Małopolskę :mrgreen: :mrgreen: Brawo, tak trzymać :oczko_usmiech:

A bo wiesz, ja wyemigrowałem ze Ślunska :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.05.2014 17:16

Powyższy post wypełnił misję cromaniactwa :)
Przytkało mnie ze wzruszenia :)
Co za przywiązanie- WOW :)
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 23.05.2014 17:25

Bocian napisał(a):Niespotykana postawa jak na Małopolskę :mrgreen: :mrgreen: Brawo, tak trzymać :oczko_usmiech:

oj kolego chyba nie znasz prawdziwych goorali :)
21monika
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 21monika » 23.05.2014 17:31

Zgadzam się z przedmówcami . 8)
Bałtyk już zaliczony ze względów zdrowotnych (bezcenny dla alergików pokarmowych - sprawdzone). :P
Porównywanie nie stosowne nasza flądra, dorsz, łosoś prosto z kutra z rannego połowu bezcenny na kolacje. :wink:
Porównywanie nie stosowne kalmary i inne śródziemnomorskie rarytasy od zaprzyjaźnionego rybaka bezcenne. :roll:
Gdy sztorm rozbija się o klify a ty łapiesz jod i ładujesz akumulatory na najbliższe miesiące tylko nad Bałtykiem :!:
Gdy ciepła fala obmywa Cię a słońce wygrzewa kości po długiej zimie to tylko nad Jadranem.
Jeśli znudzi Ci się widok za oknem to w auto i w okolicy 60 km znajdziesz coś ciekawego dla siebie nad Bałtykiem i Jadranem. SPRAWDZONE tylko chcieć. :evil:
Nad Bałtyk mam 320 km. zajmuje mi przejazd około 3,5-4 godz. nad Jadran 1200-1300km 14-15 godz. (zakładam najbliższą lokalizację), zarówno tu jak i tam wyjeżdżam w nocy (pusto na drogach), i zarówno za tym jak i tamtym tęsknię. :oops: A cena to sprawa względna zależy od wymogów i stanu portfela, wszędzie znajdziesz coś dla siebie zawsze jeżdżę w ciemno bo nigdy nie wiem jak wypadnie mi wolne i zawsze uwierzcie mi jest za krótko. :twisted:

Pozdrawiam i polecam i Bałtyk i Jadran :hut: :papa: :papa: :papa:
Kocham nasz Bałtyk za Gdańsk i Neptuna za Malbork i Szymbark, za itd..
W Chorwacji i Jadranie zakochuję się z roku na rok coraz bardziej i PROSZĘ nie porównujcie tych miejsc bo wszystkie mają plusy i minusy
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Chorwacja- hmm za drogo - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone