.png)
kibic hr napisał(a):Jadę w tym roku pierwszy raz do Chorwacji bo chcę na własne oczy zobaczyć co jest w tym kraju takiego co każe gonić tam co roku rzeszom naszych rodaków. Już teraz bez ruszania się z domu wiem że mnie ta wyprawa wyniesie dużo drożej niż dotychczasowe pobyty nad Bałtykiem-mało tego w Polsce nigdy nie gotowaliśmy a tam co nieco bierzemy ze sobą. Nigdy nie rozumiałem ludzi ,którzy twierdzą że urlop w Chorwacji wypada taniej niż w Polsce- dużo dalej samochodem a więc większe koszty paliwa,opłaty autostradowe,o promach nawet nie mówię. Ceny kwater podawane w euro i to tak od 50 w górę- nikt mi nie wmówi że w Polsce nie można znaleźć tańszych kwater a i jedzenie droższe niż u nas- skąd więc te wyliczenia że jest taniej. Biją nas tylko klimatem i mają ciekawszą linię brzegową- choć też nie wszędzie. Wiele plaż położonych tuż przy ulicy- jak to się ma do naszych szerokich piaszczystych plaż oddalonych wydmami i lasem. W Rewalu w zeszłym roku miałem kwaterę z żoną i 9- letnim wtedy synem niedaleko zejścia na plaże tuż przy promenadzie z dostępem do kuchni z małą lodówką w pokoju i płaciliśmy w lipcu 120 zł. - jak ktoś mi znajdzie kwaterę w podobnym miejscu i w podobnej miejscowości wtedy powiem że tam faktycznie jest porównywalnie z naszym morzem.
.png)
.png)
kibic hr napisał(a):...W Rewalu w zeszłym roku miałem kwaterę z żoną i 9- letnim wtedy synem niedaleko zejścia na plaże tuż przy promenadzie z dostępem do kuchni z małą lodówką w pokoju i płaciliśmy w lipcu 120 zł. - jak ktoś mi znajdzie kwaterę w podobnym miejscu i w podobnej miejscowości wtedy powiem że tam faktycznie jest porównywalnie z naszym morzem.
Blaugrana napisał(a):Nie będę tu pisać o atrakcjach nad polskim morzem ( bo są) bo to nie baltyk.com. pl
Bora scura
Bocian napisał(a):Blaugrana napisał(a):Nie będę tu pisać o atrakcjach nad polskim morzem ( bo są) bo to nie baltyk.com. pl
Bora scura
Oczywiście, że sąteraz na ten przykład w Rowach atrakcją było to, że w całym mieście nie ani jednego śmietnika
Drugą atrakcją był pan Zdzisiek co na flakon pod sklepem zbierał
.png)
Bocian napisał(a):Kasiu, tak z ciekawości, jakie masz atrakcje nad naszym morzem porównując historię i umiejscowienie oby krajów?
.png)

.png)
Calapula napisał(a):kibic hr napisał(a):...W Rewalu w zeszłym roku miałem kwaterę z żoną i 9- letnim wtedy synem niedaleko zejścia na plaże tuż przy promenadzie z dostępem do kuchni z małą lodówką w pokoju i płaciliśmy w lipcu 120 zł. - jak ktoś mi znajdzie kwaterę w podobnym miejscu i w podobnej miejscowości wtedy powiem że tam faktycznie jest porównywalnie z naszym morzem.
We wrześniu czyli po sezonie byłem w Puli. Apartament na 3 osoby 30 euro za dzień więc porównywalnie.
kibic hr napisał(a):Jadę w tym roku pierwszy raz do Chorwacji bo chcę na własne oczy zobaczyć co jest w tym kraju takiego co każe gonić tam co roku rzeszom naszych rodaków. Już teraz bez ruszania się z domu wiem że mnie ta wyprawa wyniesie dużo drożej niż dotychczasowe pobyty nad Bałtykiem
garbowski napisał(a):Bocian napisał(a):Kasiu, tak z ciekawości, jakie masz atrakcje nad naszym morzem porównując historię i umiejscowienie oby krajów?
Mechowo- unikat na skalę europejską. Żarnowiec z przepięknym starym kościołem i grobowcem ostatniego chyba Mistrza ZNMP...wydmy..trochę tego by się nazbierało.
garbowski napisał(a):Bocian napisał(a):Kasiu, tak z ciekawości, jakie masz atrakcje nad naszym morzem porównując historię i umiejscowienie oby krajów?
Mechowo- unikat na skalę europejską. Żarnowiec z przepięknym starym kościołem i grobowcem ostatniego chyba Mistrza ZNMP...wydmy..trochę tego by się nazbierało.