Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja- hmm za drogo

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.05.2014 13:47

weldon napisał(a):
garbowski napisał(a):..trochę tego by się nazbierało.

Jak kto spędza wolny czas na szukaniu śmietników i zapoznawaniu się z lokalesami pod monopolowym, to nie znajdzie i nie doceni ;)

To lokalne poznawanie danego miejsca :)
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 23.05.2014 13:47

Cenę określa rynek. Nikt nie odnajmie kwatery za 50 EUR jeśli może za 100 EUR. To nie jest pazerność tylko norma. Tylko goopi nie korzystałby z okazji...To jest biznes, nie działalność społeczna. Chorwaci są jak najbardziej racjonalni. Ceny spadły z powodu wojny, teraz wracają do normy :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.05.2014 13:48

marze_na napisał(a):Ja uwielbiam nasz Bałtyk i uwielbiam Chorwację. Wakacje nad Bałtykiem kosztują mnie mniej, ale to nie znaczy, że są gorsze czy lepsze, ale po prostu inne. I każde na swój sposób fajne.

Dokładnie :) To tak jakby sie licytować czy lepszym zwierzakiem jest pies czy kot :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.05.2014 14:00

Hmm...to już nie jest tak, że wybrzeże Bałtyku jest nudne ( zero atrakcji ), brudne ( zero śmietnika) i ma twarz Zdziśka - menela ? :)
To już nie licytujemy czy lepszym zwierzakiem jest kot czy pies ? :)
kibic hr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kibic hr » 23.05.2014 14:01

Akurat nastawienie mam całkiem dobre bo jestem tym wyjazdem mocno podekscytowany i już od jesieni czytam wszystko co dotyczy rejonu w który jedziemy- za karę tam w końcu nie jadę tylko mam nadzieję przeżyć coś nowego i ciekawego. Chcę na własne oczy skonfrontować te wszystkie opowieści o pięknie Chorwacji i samemu przekonać się skąd się wzięła jej popularność- ale to nie znaczy że nie będę zauważał złych rzeczy jeśli się trafią. Wątpie też bym się wku.... w okolicach Brna a to z tej przyczyny że jadę inną drogą ha ha.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.05.2014 14:07

Blaugrana napisał(a):Hmm...to już nie jest tak, że wybrzeże Bałtyku jest nudne ( zero atrakcji ), brudne ( zero śmietnika) i ma twarz Zdziśka - menela ? :)

Nie da się rozstrzygnąć czy pies czy kot jest lepszym przyjacielem człowieka :) Nie wiem czy także kobiety :) :) Ale na pewno kot nie zaaportuje patyka a pies nie mruczy w łóżku :) I z psem na pewno można bardziej sie pobawić, iść na spacer :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.05.2014 14:09

kibic hr napisał(a):Akurat nastawienie mam całkiem dobre bo jestem tym wyjazdem mocno podekscytowany i już od jesieni czytam wszystko co dotyczy rejonu w który jedziemy- za karę tam w końcu nie jadę tylko mam nadzieję przeżyć coś nowego i ciekawego. Chcę na własne oczy skonfrontować te wszystkie opowieści o pięknie Chorwacji i samemu przekonać się skąd się wzięła jej popularność- ale to nie znaczy że nie będę zauważał złych rzeczy jeśli się trafią. Wątpie też bym się wku.... w okolicach Brna a to z tej przyczyny że jadę inną drogą ha ha.

Tylko chodzi o to, ze jedziesz coś konfrontować. Swoje odczucia z tym co tu piszą ludzie. A to nie musi być dobry sposób na spędzenie wakacji :) Nie nastawiaj sie na to co tu mieli ludzie i co opisywali bo jestem przekonany, że nie osiągniesz tego co ktoś kto był w cro 10 czy 15 razy.
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 23.05.2014 14:10

marze_na napisał(a):...
Nie porównywalnie, bo kibic był w lipcu. Gdybyś w środku sezonu znalazł coś w Puli za 30 euro to byłoby porównywalne....

A ja twierdzę, że porównywalne bo słońce na początku września grzeje w Puli bardziej niż w Rewalu w lipcu. Poza tym jest niemal gwarantowana pogoda. Woda jest cieplejsza i czystsza niż w Rewalu była kiedykolwiek. A może jednak nieporównywalnie tylko akurat w drugą stronę? W Rewalu byłem wiele razy, w Puli 3x i wiem co mówię, uwierz.
Ostatnio edytowano 23.05.2014 14:14 przez Calapula, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.05.2014 14:12

Bocian napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Hmm...to już nie jest tak, że wybrzeże Bałtyku jest nudne ( zero atrakcji ), brudne ( zero śmietnika) i ma twarz Zdziśka - menela ? :)

Nie da się rozstrzygnąć czy pies czy kot jest lepszym przyjacielem człowieka :) Nie wiem czy także kobiety :) :) Ale na pewno kot nie zaaportuje patyka a pies nie mruczy w łóżku :) I z psem na pewno można bardziej sie pobawić, iść na spacer :)

Nie da się rozstrzygnąć co było pierwsze jajko czy kura. Wszystko inne da się ( każdy we własnym zakresie :) ).
Np w kwestii - Bałtyk czy Jadran :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.05.2014 14:14

Blaugrana napisał(a):
Bocian napisał(a):

Nie da się rozstrzygnąć co było pierwsze jajko czy kura. Wszystko inne da się ( każdy we własnym zakresie :) ).

Nie da się. Jadran to Jadran a Bałtyk... to nie Jadran :mrgreen: I weźmy pod uwagę jeszcze sposób spedzania czasu na wakacjach w Hr i w Pl. Jakoś nie widzę rodaków odpoczywających w PL i co drugi dzień jadących na całodniowa wycieczkę, szczególnie jak jest pogoda :) W cro to normalne.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.05.2014 14:28

Bocian napisał(a):
Blaugrana napisał(a):
Bocian napisał(a):

Nie da się. Jadran to Jadran a Bałtyk... to nie Jadran :mrgreen: I weźmy pod uwagę jeszcze sposób spedzania czasu na wakacjach w Hr i w Pl. Jakoś nie widzę rodaków odpoczywających w PL i co drugi dzień jadących na całodniowa wycieczkę, szczególnie jak jest pogoda :) W cro to normalne.

Chodziło mi o to, że dla jednych tym rozstrzygnięciem będzie Bałtyk, dla innych Jadran.
Natomiast nie ma potrzeby katalogować ludzi z tego powodu, że jedni to luzerzy a drudzy ludzie z kasą i klasą :) Nawet na tym forum :)
Ja widzę takich rodaków :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.05.2014 14:32

Blaugrana napisał(a):Chodziło mi o to, że dla jednych tym rozstrzygnięciem będzie Bałtyk, dla innych Jadran.
Natomiast nie ma potrzeby katalogować ludzi z tego powodu, że jedni to luzerzy a drudzy ludzie z kasą i klasą :) Nawet na tym forum :)
Ja widzę takich rodaków :)

Ja tu katalogowania nie widzę. Widzę, ze dla mnie nad Jadranem mam więcej do zwiedzenia niż nad Bałtykiem. Więcej czyli to oznacza , ze nad Bałtykiem też są interesujące miejsca.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.05.2014 14:33

Bocian napisał(a):To lokalne poznawanie danego miejsca :)

No widzisz, jakiś folklor jest, a więc nudą nie wiało :D
Bocian napisał(a):Jakoś nie widzę rodaków odpoczywających w PL i co drugi dzień jadących na całodniowa wycieczkę, szczególnie jak jest pogoda

To ja dziwak jestem ;)

A tak na poważnie, to jest spora różnica pomiędzy tymi, którzy lubią polskie morze, a tymi, którzy wolą Jadran i nie mam tu tylko na myśli tego, że nad Bałtykiem można się spoko nawalić i nie ma się kaca, ale, po prostu, nie każdemu pasuje żwir czy beton pod stopami i poparzone plecy.

Mz to dobrze, że jest taka alternatywa, bo Cro coraz bliżej się robi, a tam się jedzie też po to, żeby odpocząć trochę od polskiej mowy ;)

Natomiast zimą Jadran przy Bałtyku wymięka :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.05.2014 14:37

weldon napisał(a):
Natomiast zimą Jadran przy Bałtyku wymięka :)[/color]

Byłeś nad Jadranem zimą? :)
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 23.05.2014 14:46

Dyskusja z cyklu o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy. Dajcie spokój, przecież na Pł. Helskim są jedne z najlepszych warunków w Europie do windsurfingu.... :idea:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Chorwacja- hmm za drogo - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone