Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cena parkingów

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zbpt
Podróżnik
Cena parkingów

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbpt » 02.07.2007 08:52

Wybieram się do Chorwacji, czy ktoś mógłby podać ceny parkingów
np. w Splicie, Puli oraz Dubrowniku.
Dziękuję za pomoc !!1
dominika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dominika » 02.07.2007 09:16

Dubrovnik i Pula niewiem, ale mysle ze sa ceny podobne.

Split kolo portu - Riva : 10kn/h
Split -na przyklad kolo Bačvica - 3kn/h
ogolnie z miejscami do parkowania nie jest rozowo.
Powiedzmy Trogir w centrum - 15kn/h
Hvar w tamtym roku - 10kn./h
zbpt
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbpt » 02.07.2007 10:18

Rzeczywiście, jeżeli zamierzam pozostawić samochód w centrum Dubrownika i udać się na zwiedzanie oraz na wyspę Lokum, to ta przyjemność będzie mnie kosztowała około 70 zł.
Czy w takim razie są miejsca, oczywiście położone dalej od centrum, ale z darmowym parkingiem.
bosek1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosek1 » 02.07.2007 13:34

byłem w Dubrowniku tydzien temu we Wtorek, parking znalazlem darmowy ok 10min na nogach od Starego Miasta. W centrum parkingi bardzo drogie, do 50 kun/godz. Najłatwiej to wlasnie zaparkować gdzies auto przy drodze w miescie. pozdr
dominika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dominika » 02.07.2007 13:53

mysle ze to rekord 50kn/h :roll:

Jak bylam przed tygodniem w Splicie na 4 dni to tez szukalam apartamentu blizej centrum ale z bezplatnym parkingiem. No i znalazlam. :)
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 02.07.2007 14:39

bosek1 napisał:
W centrum parkingi bardzo drogie, do 50 kun/godz.

W Dubrovniku po 50 kun za godz. ? Ktoś Cię chciał naciągnąć.
Parkingi w centrum miasta wyposażone są w automaty parkingowe - cena 5 kun za godzinę - wiadomość z pierwszej ręki w Dubrovniku byłem we wtorek.
Oczywiście ze znalezieniem miejsca parkingowego jest olbrzymi problem.
Byliśmy w Dubrovniku ok. 11.30.
Przy hotelu Hilton proponowali nam możliwość zaparkowania samochodu w cenie 170 kun od auta za 4 godziny - oczywiście olaliśmy ich.[/code]
bosek1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosek1 » 02.07.2007 17:08

nikt mnie nie chial naciagnąc tylko to informacje od znajomych u których mieszkalismy. Ceny parkingów strzezonych dochodzą do 50 kun/godz ale to nie znaczy ze wszystkie tyle kosztuja, ja osobiscie widzialem zwykle parkingi po 20-30 kun za godz. A co do tych 5 kun to troche w to wątpie to w Orebicu najtanszy parking jaki znalazlem kosztowal wlasnie 5 kun, ale Dubrownik to nie Orebic ;)
pozdr
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 02.07.2007 18:55

bosek1 napisał:
A co do tych 5 kun to troche w to wątpie

Możesz mi wierzyć - dwa razy biegałem aby przedłużyć parking.
Auto parkowałem jakieś 50 metrów w linii prostej od murów starego miasta. Parking powyżej ulicy Iza grada. Zejście do bramy Pile po schodach wzdłuż murów lub w drugą stronę do bramy Ploče.
Do automatu wrzucasz wielokrotność 5 kun. Dostajesz kwit który wsadzasz za szybę, chociaż prawdę mówiąc nie widziałem aby ktoś to kontrolował. Jednak po smutnych doświadczeniach na Rabie już nie ryzykowałem z przeciąganiem czasu.
AGA&ADAM
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AGA&ADAM » 02.07.2007 19:14

toudee ma całkowitą racje byłem w Dubrowniku w środe parking przy starym miescie 5 kn/h w przewodniku piszą że są tez po 10k/h ja takiego nie widziałem.parkowałem przed szpitalem ok 10 min pieszo od wejścia na rynek.cena parkingu jest naprawde niska dla porównania w Makarskiej przy porcie 10kn/h- parkowałem w piątek.a te 50 kn/h to naprawde wyjątkowa okazja :lool:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.07.2007 19:35

bosek1 napisał(a):... A co do tych 5 kun to troche w to wątpie to w Orebicu najtanszy parking jaki znalazlem kosztowal wlasnie 5 kun, ale Dubrownik to nie Orebic ;)pozdr

Nie wierzysz toudee, czytaj TU
bosek1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosek1 » 03.07.2007 14:45

w takim razie tanie te parkingi alebo Orebic taki drogi ;)

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone