zlybanan napisał(a):Ty chyba oglądałeś inną walkę
Niko punktował w każdej rundzie, a Haye trafił jakieś 5 razy w ciągu całego pojedynku i pajacował ciągle uciekając. To była walka, a tutaj jakiś teatrzyk...jestem rozczarowany.
A to jest ciekawe ,z psychologicznego punktu widzenia.
Ja ogladałem na ARD a niemieckiego ni w ząb(no,moze jeden mleczak)
Natomiast ci,którzy ogladali na Polsacie,z komentarzem naszych fachowców ,sa przekonani,że wygrał Wołujew(łącznie z piszącym na GW relacje na żywo,który po kazdej rundzie pisał-że poszczególne rundy wygrywa Wołujew-ostatnie zdanie relacji -"Komentatorzy są zaskoczeni")
(Gdyby nie oglądał reklam w przerwach(Polsat) a powtórki w zwolnionym tempie(ARD)-może by się zastanowił co pisze,zasugerowany polskim komentarzem )
Jeśli W.waży 40 kg więcej,o głowę wyższy a ręce ma dwa razy dłuższe to nikt o zdrowych zmysłach nie pójdzie na młóckę z nim.
Pięknie na nogach,balans ciała,uniki itd itp plus te kilka ciosów na szczękę, po doskokach w każdej rundzie)poza 6-tą.
I w ostatniej rundzie Wołujew prawie na dechach.
(może lekko przesadzam-ale poważnie za(ch)wiany
Punktacja sędziów mówi sama za siebie.Dwóch sędziów -4 pkt przewaga H. ale oni nie ogladali walki w Polsacie
Gdyby częściej trafiał Rosjanin to murzyn by lezał dzisiaj zmasakrowany w szpitalu a on nawet oka nie miał podbitego.
Polecam tez wywiad z Wołujewem po walce,gdzie przeprasza za słabą walkę,mówi,że Haye był dla niego za szybki i nie umiał go trafić i ani słowa,że werdykt sędziów go krzywdzi(po rosyjsku troche rozumiem)
Widocznie też oglądał inna walke i nie miał podsłuchu z Polsatu,bo by wiedział ,że wygrał
I jeszcze opinia W.Kliczki przed walką:
"- Wydaje mi się, że walka potrwa 12 rund. Haye może wyglądać na ringu lepiej Wałujewa, ale sędziowie na pewno przyznają zwycięstwo Rosjaninowi, być może nie jednogłośnie. Pamiętajmy, że do walki dojdzie w Niemczech, a promotorami Wałujewa są Don King oraz Wilfried Sauerland, także przychylność sędziów na pewno będzie po stronie Nikołaja - stwierdził Ukrainiec."
To tak a propos komentarzy na forach ,że przekręcili Wołujewa.

.png)
.png)
.png)