Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bimber

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 05.03.2014 09:19

stalowy.mis napisał(a):
To tajemnica lasu jest :mrgreen:

tajemnica lasu to na gumisiowy sok jest ;)

No dobra przekonałeś mnie:
Parzysz kawę w tradycyjny Polski sposób (1/3 szklanki czarnej sypanej kawy zalewasz wrzątkiem), potem czekasz aż wystygnie odlewasz czaj i mieszasz z bimbrem :mrgreen:

Nie znam procesu i składników mojej kawówki, ja jej nie produkuje tylko konsumuje przyjeżdża w kanistrach a ja ją utylizuje w procesie połykania :twisted:
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 05.03.2014 09:54

Już wiem skąd taki tok wcześniejszej rozmowy jak wy z kanistrów łoicie...;)
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 05.03.2014 10:02

sviva napisał(a): kanistrów łoicie...;)

Tak bo my detaliści jesteśmy.
Wole w kanistrze niż w plastiku, czort wie co to za uran tam dają i czy nie rozpuści plastiku :mrgreen:
stalowy.mis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stalowy.mis » 05.03.2014 22:46

Ty tak na powaznie z ta kawa zmieszana z % ?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 06.03.2014 09:11

stalowy.mis napisał(a):Ty tak na powaznie z ta kawa zmieszana z % ?

Ja mam taki przepis:
- Kawę po łyżce na litr gotowego wyrobu wrzuca sie do garnka z wrzątkiem i chwilę gotuje. Odstawić aż wystygnie i kawa opadnie. Napar delikatnie zlać żeby nie było fusów.
- Do słodzenia karmel ( w zależności od tego jak ma być słodkie 1 do 1,5 szklanki cukru na 10l gotowego wyrobu). Cukier stopić, pod koniec dodać wody żeby było płynne.
- Wymieszać z % w proporcjach zależnych od mocy jaką ma spirytus i jaką moc nalewki się chce osiągnąć :wink:
Można też słodzić suszonymi figami, poprawia smak i aromat, ale co kto lubi :oczko_usmiech: :mrgreen:
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone