Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bimber

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 18.12.2013 12:36

realista2 napisał(a):
hrupek666 napisał(a):To teraz wytłumacz mi co oznacza słowo bezpośrednio :?

Bezpośrednio czyli w tym przypadku w wyniku samodzielnie dokonanej destylacji. W tym przypadku zaistniałby związek przyczynowo-skutkowy pomiędzy destylacją i fermentacją której skutkiem bezpośrednim byłby otrzymany bimber.
Pośrednie wytworzenie alkoholu nastąpiło by wówczas gdyby skorzystać z zakupionego legalnie spirytusu destylowanego i fermentowanego nie przez nas, tylko przez inny uprawniony podmiot (pośrednika) .

hrupek666 napisał(a):EDYT
Szybko ci napiszę może zrozumiesz :wink: po fermentacji , a przed destylacją robisz mały myk dodając pewnego specyfiku i wtedy nie masz "bezpośrednio" po fermentacji tylko pośrednio a to jest już legalne.

Rozbrajają mnie takie teksty z ust przedstawicieli prawa.
Tak czy inaczej prokurator by tego nie kupił, tylko prikaz z góry może to usankcjonować.

Widzisz :!: masz pojęcie jak świnia o gwiazdach :!:
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 18.12.2013 12:44

realista2 napisał(a):
Rozbrajają mnie takie teksty z ust przedstawicieli prawa.

A ilu przedstawicieli prawa tutaj tak pisało?
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 18.12.2013 13:06

realista2 napisał(a):Bezpośrednio czyli w tym przypadku w wyniku samodzielnie dokonanej destylacji. W tym przypadku zaistniałby związek przyczynowo-skutkowy pomiędzy destylacją i fermentacją której skutkiem bezpośrednim byłby otrzymany bimber.
Pośrednie wytworzenie alkoholu nastąpiło by wówczas gdyby skorzystać z zakupionego legalnie spirytusu destylowanego i fermentowanego nie przez nas, tylko przez inny uprawniony podmiot (pośrednika) .

8O 8O
Cóż Cię zainspirowało do napisania tych słów?
Mam nadzieję, że w pełni legalny produkt....

ps. seks w gumce to stosunek posredni czy. bezpośredni :?: :oczko_usmiech: :P

realista2i jeszcze tak zapytam:
-jakie pośrednie wytworzenie alkoholu przy zakupie już wytworzonego, i to spirytusu?
spirytus chcesz destylować?
A może o nalewkach piszesz?
Zrobienie nalepki ze spirytusu nie jest wytworzeniem alkoholu.

Wybacz,ale odnoszę wrażenie, że plączesz tematy.
Ostatnio edytowano 19.12.2013 15:36 przez baunty, łącznie edytowano 2 razy
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 18.12.2013 13:11

Tłumacze jak można interpretować ustawę ,jeżeli nie masz nic ciekawego do napisania to nie troll :D
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 18.12.2013 13:16

hrupek666 napisał(a):Tłumacze jak można interpretować ustawę ,jeżeli nie masz nic ciekawego do napisania to nie troll :D

A to co :D
myślisz, że ktoś Ci tak zinterpretuje ustawę :?: :D

hrupek i nie mów, że seks to "nic ciekawego" :D :wink:
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 18.12.2013 13:38

baunty napisał(a):hrupek i nie mów, że seks to "nic ciekawego" :D :wink:

W
baunty napisał(a):gumce

Nic ciekawego,a temat dotyczy Bimbru a nie seksu w gumce czy bez gumki.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 19.12.2013 03:43

hrupek666 napisał(a):Widzisz :!: masz pojęcie jak świnia o gwiazdach :!:

A niech mnie, twoja bezczelność może naprawdę wkurzyć. Bóg mi swiadkiem nie chciałem tak ostro, ale nie doceniłeś tego, sam się prosisz o kłopoty zamiast siedzieć cicho. Więc jeszcze raz. Pędzisz bimber i uważasz ,że nie popełnisz przestępstwa bo w przerwie między fermentacją, a destylacją wprowadzasz zmiany fizyczne lub chemiczne coś dodając do zacieru, tak?
I tak robisz pędząc bimber na własne potrzreby, tak?
No to chłopie wyjdźmy z cienia internetowych nicków podaj swoje dane i przekonasz się jak łatwo się żyje bez mundurowych przywilejów.

PS. Policjant doradzający na powszechnie dostępnym forum jak ominąć prawo .
Nie wiem czego bardziej winszować bystości umysłu czy odwagi ?
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 19.12.2013 10:27

realista2 napisał(a):Pędzisz bimber

Gdzie i kiedy napisałem że pędzę bimber :?:

Potwierdza się twoja (bystrość) po raz kolejny :!:

realista2 napisał(a):No to chłopie wyjdźmy z cienia internetowych nicków podaj swoje dane i przekonasz się jak łatwo się żyje bez mundurowych przywilejów.

Jakie dane są ci potrzebne :?: to ci wyślę na PW :!:

A jeżeli chcesz zgłosić że popełniam przestępstwo to zgłoś się do najbliższego komisariatu ,podaj swoje dane ,podaj dane forum moje dane z forum itp, itd .

realista2 napisał(a):bystości
:?:

Wyluzuj profesjonalisto, perfekcjonisto ,realisto zaczynasz zjadać literki :mrgreen:

realista2 napisał(a):Policjant doradzający na powszechnie dostępnym forum jak ominąć prawo .

Nie doradzam tylko informuje tak jak wiele innych portali:

http://bimber-wiki.ovh.org/doku.php?id= ... cji_bimbru

A jak bym ci napisał że jestem "prokuratorem,księdzem,kurtyzaną,grabarzem albo wymyśl sobie co chcesz" to też byś pisał i mnie straszył wyjściem z cienia i życia bez przywilejów ,a właśnie o jakie przywileje ci chodzi pochwal się jakie masz pojęcie o przywilejach funkcjonariuszy policji :!:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 19.12.2013 10:41

Oj Panowie nie zawracajcie dupy na forum przepisami. Bardzo proszę o 5 litrów bimbru celem zabezpieczenia zbliżających się świat. Posmakuję Panowie i powiem czy nadaje się do rozpowszechnienia. Osobiście preferuję z malin. Drożdży nie czuć, a po szklance nieżle poniewiera. Do tego zakąska w postaci pęta swojskiej kiełbasy z ćwikłą. Do popicia idealnie nadaje się typowa oranżada.
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 19.12.2013 14:05

darek1 napisał(a):Oj Panowie nie zawracajcie dupy na forum przepisami. Bardzo proszę o 5 litrów bimbru celem zabezpieczenia zbliżających się świat. Posmakuję Panowie i powiem czy nadaje się do rozpowszechnienia. Osobiście preferuję z malin. Drożdży nie czuć, a po szklance nieżle poniewiera. Do tego zakąska w postaci pęta swojskiej kiełbasy z ćwikłą. Do popicia idealnie nadaje się typowa oranżada.

Najlepszego panie Dariuszu :!: z okazji imieninów spróbuj jeszcze kokosowego max 70 promilów

Bez popity ale pento jak najbardziej z dzika i sarniny własnymi rencami oprawionymi :mrgreen:

Dla zainteresowanych (realistów)napiszę że jestem legalnym myśliwym "niezrzeszonym" :roll:
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 19.12.2013 15:38

baunty napisał(a):
realista2 napisał(a):Bezpośrednio czyli w tym przypadku w wyniku samodzielnie dokonanej destylacji. W tym przypadku zaistniałby związek przyczynowo-skutkowy pomiędzy destylacją i fermentacją której skutkiem bezpośrednim byłby otrzymany bimber.

8O 8O
Cóż Cię zainspirowało do napisania tych słów?
Mam nadzieję, że w pełni legalny produkt....

ps. seks w gumce to stosunek posredni czy. bezpośredni :?: :oczko_usmiech: :P

realista2i jeszcze tak zapytam:
-jakie pośrednie wytworzenie alkoholu przy zakupie już wytworzonego, i to spirytusu?
spirytus chcesz destylować?
A może o nalewkach piszesz?
Zrobienie nalewki ze spirytusu nie jest wytworzeniem alkoholu.

Wybacz,ale odnoszę wrażenie, że myliszy pojęcia .
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 19.12.2013 17:45

Mowa jest o bardzo prostej rzeczy. Przepis moim zdaniem nie pozwala na bimbrownictwo nawet na własny użytek. Robienie jakiś myków lub dowolna interpretacja przepisu to inna sprawa.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 19.12.2013 18:31

do hrupe666
Chłopie jak bym ci chciał krzywdę zrobić to bym cię nie uprzedzał. Być może prokurator uznałby, że szkodliwość mała, być może nic by nie znaleźli i z braku dowodów umorzyli lub nawet odmówili wszczęcia, ale smród by pozostał i ciągnął się jeszcze długo za tobą.
Tyle, ze ja kapowaniem się brzydzę i nigdy bym tego nie zrobił. Masz jaja nie dałeś się nabrać OK, ale radzę pamiętać, jaja to bardzo delikatny organ, a zawsze mogą się znaleźć z nawiedzeni funkcjonariusze lub inni obywatele, którzy powiedzą głupie prawo, ale prawo...
Poza tym podawanie danych osobowych w necie to duże ryzyko, nie prosiłem o to i swoich do netu nie wrzucę. Chcesz pogadać face to face to zapraszam.

PS. Ta wykładnia którą przytoczyłes : http://bimber-wiki.ovh.org/doku.php?id= zawiera podstawowy błąd. Koncentruje się wyłącznie na wykładni językowej, całkowicie pomijając wykładnię celowościową , funkcjonalną i systemową.

Z życia wzięte:
Młody sędzia prowadzi pierwszą w swoim życiu rozprawę. Oskarżonym jest facet, który pędził bimber.
Sędzia waha się jaki wydać wyrok, ogłasza przerwę i dzwoni do swojego starszego, doświadczonego kolegi:
- Słuchaj Marek, mam tu gościa który pędzi bimber. Jak myślisz, ile mam mu dać?
- Hmmm. 20 zł za litr i ani grosza więcej..
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 19.12.2013 20:07

realista2 napisał(a):Poza tym podawanie danych osobowych w necie to duże ryzyko, nie prosiłem o to i swoich do netu nie wrzucę. Chcesz pogadać face to face to zapraszam.

Nie :?:
realista2 napisał(a):No to chłopie wyjdźmy z cienia internetowych nicków podaj swoje dane

O a to co :?:

realista2 napisał(a): Chcesz pogadać face to face to zapraszam.

Ja ci wysłałem mój adres :!: ,zapraszasz :?: to napisz gdzie :?:
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 19.12.2013 20:10

realista2 napisał(a):
Z życia wzięte:
Młody sędzia prowadzi pierwszą w swoim życiu rozprawę. Oskarżonym jest facet, który pędził bimber.
Sędzia waha się jaki wydać wyrok, ogłasza przerwę i dzwoni do swojego starszego, doświadczonego kolegi:
- Słuchaj Marek, mam tu gościa który pędzi bimber. Jak myślisz, ile mam mu dać?
- Hmmm. 20 zł za litr i ani grosza więcej..

Fajna historyjka, o księdzu spowiedniku i pokucie też taką jest :mrgreen:
a o potworze z Loch Ness slyszałeś :?: :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone