Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bar cro.pl 2

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.10.2008 13:52

shtriga napisał(a):Nam to polecili w samej "portowej" "Mekce" :lol: - w winiarni Grahams!!! Najpierw podegustowałyśmy 6 gatunków, a na koniec nas jeszcze namówili na tego "freszowego" drinka :lol:

Producenci porto

Obrazek
gosku24
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosku24 » 09.10.2008 14:13

Mam szwagra Portugalczyka,i w porto jestem zaopatrywana dośc systematycznie.Jak się już ma dość samego,to można kombinować różnie.
Ostatniej zimy wzieliśmy butelke porto na impreze w plenerze,a że było zimno,to trzeba było się rozgrzać.
Nie wypadało przy dzieciach w biały dzień pić alkoholu,więc wpadłyśmy z koleżanką,że dolejemy sobie winka do kawy.Tak nam posmakowalo,a jak rozgrzało!!!
Goniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniak » 09.10.2008 14:54

Janusz Bajcer napisał(a):
Goniak napisał(a):Pyszna kaweczka, a jak wygląda...mmm poproszę repetę..

Obrazek

Ta kaweczka choć bez serduszek jest równie wysmienita, wypijam z ogromną przyjemnością..jeszcze godzinka i koniec roboty 8)
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 09.10.2008 15:33

Goniak napisał(a):Obrazek

Pyszna kaweczka, a jak wygląda...mmm poproszę repetę..

Express Seaco, starta czekolada i troszkę wprawionej ręki i takie cudeńko wychodzi :D :D :D
Goniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniak » 09.10.2008 18:39

Janusz, skoro już wiem jak zrobić, to jeśli nas kiedyś odwiedzisz to masz taką kawkę jak w banku...zaopatrzę się tylko w startą czekoladę :wink:
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 09.10.2008 18:47

gosku24 napisał(a):Mam szwagra Portugalczyka,i w porto jestem zaopatrywana dośc systematycznie.Jak się już ma dość samego,to można kombinować różnie.
Ostatniej zimy wzieliśmy butelke porto na impreze w plenerze,a że było zimno,to trzeba było się rozgrzać.
Nie wypadało przy dzieciach w biały dzień pić alkoholu,więc wpadłyśmy z koleżanką,że dolejemy sobie winka do kawy.Tak nam posmakowalo,a jak rozgrzało!!!

Jak Plavac zobaczy tę profanację, to z rozpaczy wbije czoło w klawiaturę i całą brodę sobie wyskubie :lol: :lol: :lol: :lol:

A serio - to się macie faaaaaaajnie z takim dostawcą ;)
Uściski Gosku!! Ach jak się miło zrobiło - wróciły wspomnienia portugalskie... :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.10.2008 18:57

Goniak napisał(a):Janusz, skoro już wiem jak zrobić, to jeśli nas kiedyś odwiedzisz to masz taką kawkę jak w banku...zaopatrzę się tylko w startą czekoladę :wink:

To jorguś wie jak zrobić :wink: :lol:
On Cię nauczy, jak do Was przyjedzie , a ja później będę tą kawę miał jak w banku :lol: :lol:
Jak nie w Warszawie , to na Zlocie w Waszym domku. :lol: :lol: :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.10.2008 19:10

shtriga napisał(a): Ach jak się miło zrobiło - wróciły wspomnienia portugalskie... :lol:

No to jeszcze trochę portugalskich wspomnień z podkładem muzycznym
gosku24
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosku24 » 09.10.2008 19:33

shtriga napisał(a):
gosku24 napisał(a):Mam szwagra Portugalczyka,i w porto jestem zaopatrywana dośc systematycznie.Jak się już ma dość samego,to można kombinować różnie.

Jak Plavac zobaczy tę profanację, to z rozpaczy wbije czoło w klawiaturę i całą brodę sobie wyskubie :lol: :lol: :lol: :lol:

Uściski Gosku!! Ach jak się miło zrobiło - wróciły wspomnienia portugalskie... :lol:

Dzięki za uściski :lol: :lol:
Na początku lipca był mój mąż w Portugali,przywiózł kilka kartonów wina.
Ale najlepsze były pomarańcze i cytryny zerwane przez niego z drzewa.Takich pomarańczy nie jadłam nigdy!!!sam sok!niam niam..... :D

A Plavac to tak poważnie z tym porto? :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 09.10.2008 20:40

gosku24 napisał(a):
shtriga napisał(a):

Dzięki za uściski :lol: :lol:
Na początku lipca był mój mąż w Portugali,przywiózł kilka kartonów wina.
Ale najlepsze były pomarańcze i cytryny zerwane przez niego z drzewa.Takich pomarańczy nie jadłam nigdy!!!sam sok!niam niam..... :D

A Plavac to tak poważnie z tym porto? :D

Zazdroszczę!
Koles mi opowiadał, kierowca, ze mandarynki zrywał w Hiszpanii, jak u nas mlecze na rowie. Smak ponoc inny, niźli u nas w sklepach... :evil:
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 09.10.2008 20:52

A kto zrobi drinka Bacardi?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.10.2008 21:17

e.zetka napisał(a):A kto zrobi drinka Bacardi?

Bacardi / Hemingway

50 ml Bacardi
25 ml świeżego soku z limonek
10 ml świeżego soku z grejpfruta
10 ml likier maraschino

Wstrząsamy energicznie z wieloma kostkami lodu.

I mamy coś takiego :lol:

Obrazek
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 09.10.2008 21:19

e.zetka napisał(a):A kto zrobi drinka Bacardi?

Proszę uprzejmię :D :D

Obrazek
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 09.10.2008 21:24

Obrazek

Ja, jak zwykle z jedzonkiem wpadam.
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 09.10.2008 21:28

Drink pychota, ale może z innymi zakąskami :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone