qra69 napisał(a):Komiža - PBZ - nie udało się wypłacić, ATM i OTP - prowizja 5,49 euro. Karta Revolut
ATM to nie sieć.
.png)
qra69 napisał(a):Komiža - PBZ - nie udało się wypłacić, ATM i OTP - prowizja 5,49 euro. Karta Revolut
.png)
qra69 napisał(a):ATM Euronet, może być? Napisałem tak bo jako jedyny (a jest tu ich sporo - Erste, otp, PBZ) z daleka odznacza się widocznym szyldem ATM.
.png)
empire13 napisał(a):Jak w Chorwacji jest z bankomatami z revolut to wiem (a przynajmniej wiedziałem jak było we wrześniu 2025).
A jak temat wygląda w Słowenii, BiH i w Czarnogórze?
.png)
marekkowalak napisał(a):empire13 napisał(a):Jak w Chorwacji jest z bankomatami z revolut to wiem (a przynajmniej wiedziałem jak było we wrześniu 2025).
W BiH jest prowizja, i to spora. Kompletnie nie opłaca się korzystać z bankomatów, lepiej wziąć euro w gotówce - nawet jeśli trzeba wymienić na marki, to kurs jest sztywny (1,96:1, w praktyce zawsze liczą 2:1)
.png)
empire13 napisał(a):marekkowalak napisał(a):empire13 napisał(a):Jak w Chorwacji jest z bankomatami z revolut to wiem (a przynajmniej wiedziałem jak było we wrześniu 2025).
W BiH jest prowizja, i to spora. Kompletnie nie opłaca się korzystać z bankomatów, lepiej wziąć euro w gotówce - nawet jeśli trzeba wymienić na marki, to kurs jest sztywny (1,96:1, w praktyce zawsze liczą 2:1)
Dzięki. A kojarzysz czy terminale w restauracjach to u nich standard czy raczej luksus?
.png)
marekkowalak napisał(a):empire13 napisał(a):marekkowalak napisał(a):empire13 napisał(a):Jak w Chorwacji jest z bankomatami z revolut to wiem (a przynajmniej wiedziałem jak było we wrześniu 2025).
Dzięki. A kojarzysz czy terminale w restauracjach to u nich standard czy raczej luksus?
Od pandemii raczej standard, szczególnie w miejscach typowo turystycznych. A w takim Medjugorje to nawet na straganach z dewocjonaliami mają terminale!
Podczas ostatnich moich 3 pobytów w BiH (2022, 2023 i 2025) nie widziałem ich marek na oczy.
.png)
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne