Twierdza Ram także ładna, czekamy teraz na remont zamku Maglić.
Dobrze wiedzieć, że Timisoara jeszcze w remomcie, może w tej perspektywie finansowej UE skończą.
.png)
.png)
K2 napisał(a):Bardzo ciekawy odcinek z Golubcem, twierdzą Ram i Timisoarą. Kilka lat temu odwiedzilismy Golubac, był jescze przed remontem, TIRy jeździły przez środek ruin powodując dosłownie sypanie sie zamku. Dobrze że Serbowie zrobili z tym porzadek. Inwestycja duża musieli wydrążyć tunel. Polonicum z tablicą Zawiszy Czarnego wyeksponowane w stosunku do poprzedniego miejsca. Widzę że miejsce warte ponownych odwiedzin. Tylko którą trasę zwiedzania wybrać
Twierdza Ram także ładna, czekamy teraz na remont zamku Maglić.
Dobrze wiedzieć, że Timisoara jeszcze w remomcie, może w tej perspektywie finansowej UE skończą.
w jednej ze swoich relacji i wreszcie udało się .png)
.png)
PAP napisał(a):...pamiętam, że o wizycie tam pisał też chyba KOL....
.png)
Lidia K napisał(a):K2 napisał(a):Parę zdjęć z Golubca bym pewne znalazł ale nigdy nic nie umieszczałem na forum
Pozdrawiam
Byliśmy ponad 10 lat temu, widzieliśmy i na forum opis krótki się pojawił tu
Pozdrawiam
.png)
K2 napisał(a):Hej,
Możesz coś wiecej napisać o tych mrożących krew w żyłach zdjęciach rozbitej pod Zlatiborem Skody? Mam nadzieję że nic Wam sie nie stało. Przyznam że zawsze obawiam sie podobnej sytuacji, co robić, jak sie zachować, itd. Nie opłacało sie jej ściagać do Polski i naprawiać?
Parę zdjęć z Golubca bym pewne znalazł ale nigdy nic nie umieszczałem na forum
Pozdrawiam
.png)
Lidia K napisał(a):K2 napisał(a):Parę zdjęć z Golubca bym pewne znalazł ale nigdy nic nie umieszczałem na forum
Pozdrawiam
Byliśmy ponad 10 lat temu, widzieliśmy i na forum opis krótki się pojawił tu
Pozdrawiam
zawsze można liczyć .png)
KOL napisał(a):PAP napisał(a):...pamiętam, że o wizycie tam pisał też chyba KOL....
Dobrze pamiętasz. Byliśmy tam w 2013 roku. Teraz to zupełnie inna bajka. Jestem w szoku jak bardzo się tam zmieniło. Obejrzałem też wczoraj wasz film z Belogradchika. Mieliśmy tam być równo za dwa tygodnie. Niestety Bułgarzy wprowadzili testy
. Może innym razem.
Pozdrawiam
.png)
.png)
PAP napisał(a):To gdzie w tym roku plany niosą? ... my TR, ale dopiero we wrześniu
...
Pozdrawiam,
PAP
.png)
PAP napisał(a):Witam Wszystkich![]()
![]()
![]()
...
Jeżeli zastanawialiście się czy nasze rządzące gamonie spod znaku dwóch Jarków i jednego Zbyszka mają gdzieś równych sobie innych gamoni, to odpowiedź brzmi twierdząco... tak, mają, w bratnim Orbanstanie
... niezaprzeczalnym tego dowodem jest przedostatni dzień naszej Covidowej wyprawy i przejazd przez Orbanstan
![]()
...
Subtitles in EN & FR![]()
...
Miłego oglądania w oparach absurdu![]()
![]()
![]()
...
Pozdrawiam,
PAP
.png)
KOL napisał(a):Jak chyba już pisałem, po raz drugi z rzędu nie wypaliła nam wiosenna Grecja, a szkoda bo plany były już zaawansowane i bilety na samoloty kupione. Zostały nam vouchery więc może, może, coś w tym kierunku, choć na kilka dni, uda się w październiku. Co do planów najbliższych, to za nieco ponad tydzień wybieramy się znowu do Albanii. Mam nadzieję, bo teraz niczego nie można być pewnym. W każdym razie mamy jechać całą rodzinką na trzy tygodnie. Już odliczamy dni i z obawą codziennie sprawdzamy wiadomości o granicach.
Pozdrawiam
.png)
K2 napisał(a):
Szczerze to nie znalazłem potwierdzenia postawionej tezy. Wjechaliście, przejechaliście i wyjechaliście z Wegier jakby nic sie nie działo. Za koszt jednej naklejki Węgrzy załatwili co chcieli. Spryciarz z Orbana a nie gamoń
Pzdr
.png)
PAP napisał(a):A nie za zimno tam w tej Albanii o tej porze roku?
PAP