.png)
plavac napisał(a):...Jak widać, żadne rady i przestrogi nie działają .
Może wymyślą jakieś tabletki na roztropność....
.png)
Dick45 napisał(a):Do jakiego pudła idziesz w Niemczech za prędkość Jedyny kraj gdzie możesz sprawdzić ile faktycznie masz kucy pod maską W Austri owszem pełno fotoradarów (więcej niż w Polsce) i nie są to atrapy niestety
A co do prędkości to 230 też jest dla ludzi i jak się ma czym i umie to robić to śmiało można
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):8ONo ujawnili się dwaj kolejni "piraci drogowi"
![]()
walczy napisał(a):...Naprawdę na normalnych autostradach da się podróżować w przedziale 180-210....
.png)
.png)
.png)
FUX napisał(a):POLACY NIE POTRAFIA JEŹDZIĆ BEZPIECZNIE SZYBKO !!!!
Teksty z powyższych postów piszą tzw. miszczowie prostej...![]()
Sorry. Takie sa moje opinie po wielokrotnych obserwacjach zachowań polskich kierowców w Polsce oraz poza granicami....
.png)
.png)
MWN napisał(a):Zgadzam się ze wszystkimi, którzy narzekają na brak piątej klepki u piratów drogowych. Sam - oświadczam - nim nie jestem. Największymi piratami są jak zwykle w czasie weekendu - wiochy przyjeżdżające do Wrocka. Taki jedzie 40-50 tam gdzie wszyscy jadą 70-80 (bo jest odcinek o podwyższonej prędkości) i nie wie czy jechać jednym czy drugim paskiem, więc bierze pasek między koła. Reakcja opóźniona, niepewny "chód" - to jest najbardziej niebezpieczne. Powtarzam prędkość NIE zabija.
Te 200 i więcej też nie jadą polną drogą, ani 8 z Boboszowa do Wrocka, ale na PUSTEj autostradzie, bo szkoda benzyny na jazdę 60!
To jest takie samo gadanie o prędkości, jak zabobon, że czosnek jest zdrowy, albo skuteczność splunięcia przez lewe ramię. Nie powtarzajcie komunałów reżymowej propagandy.
kanurwa napisał(a):Nic tylko zgodzic sie z przedmowcami. Mam przyjemnosc czesto jezdzic A4 pomiedzy Katowicami a Gliwicami (gdzie w każda strone sa po 3 pasy) w porach po tzw szczycie, wiec mozna troche przycisnac ponad dozwolona, jednak o zgrozo nie da sie po prostu, mnóstwo mistrzów kierownicy, którzy za pkt honoru wzieli sobie brak zjezdzania na pas prawy wiec po prostu pas prawy totalnie pusty a kapusty jada sobie srodkiem lub skrajnym lewym. Po prostu smialo moznaby jechac 180-200 i wszystkich mijac z prawe jakby to oczywiscie bylo dozwolone. Czasami mnie po pracy nerwy ponosza i wyprzedzajac takiego pokazuje mu o co chodzi jednak widzac w jego bezmiernie pustych oczach zdziwienie o co mi biega daje sobie spokoj. Nie raz juz widzialem dantejskie sceny przy wyprzedzaniu takiego bo mistrz nagle stwierdza ze chcialby podrozawac lewym i przy pustej drodze zmienia pas nie patrzac w lusterko wsteczne a tu ktos nagle przez delikwenta musi hamowac na maxa. Dodam ze Policji od groma jezdzi jednak nikomu z nich nawet nie przyjdzie do glowki pouczyc takich kierowcow nt nakazu jazdy poprawnym pasem a audycji w naszym radiu na te tematy z udzialem strozow prawa slyszalem mnostwo. Madrzy to oni sa tylko w radio i łapaniu klientow z krzaczorow. Po prostu uogolniajac mamy zerowa kulture jazdy.
patriks napisał(a):Zgadzam się z przedmówcą. I lecąc 230 km/h nigdy nie wiesz, czy ci ktoś nie wjedzie przed maskę...
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi