Jak się następny raz spotkamy to też zamawiam taką "przewózkę"
.png)
.png)
"mchrob"]To już wiem po co do Tribuni Pomorzanie jechali - macie zsynchronizowane relacje![]()
Jak się następny raz spotkamy to też zamawiam taką "przewózkę"

.png)
"pomorzanka zachodnia"]Hurra,hurra udało nam się zgrać![]()
![]()
![]()
![]()
Dobrze, że Ty miałaś trochę zdjęć, bo ja mam bardzo niewiele.
Mam nadzieję, że jutro uda mi się napisać o tym od naszej strony.
Wprawdzie nie wiem ile szczegółów zapamiętałam, bo trochę nas zaskoczyliście tym rejsem.

.png)
Kapitańska Baba napisał(a):21 sierpnia 2022r.
Niedzielny poranek.
Czas wstać – morze wzywa![]()
[...]
Załoga na cumach, muringu i odbijaczach.
Daję manetkę naprzód i ruszamy na podbój ukochanej Chorwacji.
Staramy się nie oglądać za siebie – patrzymy do przodu i zastanawiamy się co nam przyniosą najbliższe dwa tygodnie.
Czy będzie szaleństwo jak w październiku czy może wręcz przeciwnie, zero wiatru?
Oby wiało.
.png)
"Chris_M"]
Byłbym przegapił, ale na szczęście coś mnie tknęło żeby sprawdzić, czy przypadkiem nie przeniosłaś się z Mazur na cieplejsze wody
<profet_mode=ON>
Będzie wiało i to nieźle
Na szczęście to będą sztormy wyżowe, przy pięknej pogodzie.
<profet_mode=OFF>
Wiem jaka była pogoda, bo moja Córka z mężem i dziećmi żeglowali po Adriatyku w tym terminie i przysyłali nam swoje relacje
.png)
pavlo napisał(a):Widać, że wspólna wycieczka się udałaSą nowi chętni na przewózkę to i ja może zapiszę się w kolejkę
tyle, że jak będzie dużo chętnych to Beata nie wyrobisz
no i jakiś wielka jednostka by się przydała
Wtedy, to już musisz rozważyć pobieranie opłat
Przecież wszyscy na raz mi się nie zjedziecie na pokład .png)
.png)
Kapitańska Baba napisał(a):"Chris_M"]
Byłbym przegapił, ale na szczęście coś mnie tknęło żeby sprawdzić, czy przypadkiem nie przeniosłaś się z Mazur na cieplejsze wody
Martwiłam się o Ciebie - my na wodzie a Ciebie nie ma![]()
<profet_mode=ON>
Będzie wiało i to nieźle
Na szczęście to będą sztormy wyżowe, przy pięknej pogodzie.
<profet_mode=OFF>
Wiem jaka była pogoda, bo moja Córka z mężem i dziećmi żeglowali po Adriatyku w tym terminie i przysyłali nam swoje relacje
Sztormy???![]()
![]()
Po której części Adriatyku pływała Twoja Córa??? U nas było bardzo spokojnie, chwilami aż za mało tego wiatru
.png)

.png)
Kapitańska Baba napisał(a):Sprawdzam też garnki i patelnie – jedna duża patelnia nie działa mi na mojej kuchence indukcyjnej.
Więc znowu wysyłam dziewczyny aby załatwiły dużą patelnię bo ta nie działa.
Poszły i słyszą: a z jakiej łódki jesteście? Z Amazona? To tam macie indukcję??????????
.png)
"Chris_M"]
Bo ja w tym czasie na nartkach z wnukami
Z Biogradu popłynęli na południe, aż do Lastova i z powrotem. Mieli zamiar zaliczyć też Mljet, ale właśnie burza im to uniemożliwiła, musieli zmienić plany.
Ze sztormami to trochę przesadziłem, ale Córka raportowała m.in. o dojściu do kei w Korculi przy 20 węzłach w pół burty i podobno przez większość rejsu tak im dmuchało.
.png)
"maslinka"]Wasz pokład już dwa razy miejscem spotkańA to dopiero początek rejsu! Niedługo poznacie wszystkich Forumowiczów
Szkoda, że jeździcie pod koniec sierpnia; my zawsze (zazwyczaj) w lipcu...
Trochę nie rozumiem, jak Zebra się tak szybko zdecydowała na rejs z WamiNie musiała wracać do Polski? Chyba że coś przegapiłam i oni mieszkają w Chorwacji
.png)
Chris_M napisał(a):Ja też aż osłupiałem po przeczytaniu, że Wam patelnia nie grzeje na kuchni indukcyjnej!
Widzę, że teraz już nie tylko wozicie własne kostkarki do lodu, ale nawet własną kuchenkę indukcyjną!