Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

A6 w Austrii

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
koltonek
Globtroter
A6 w Austrii

Nieprzeczytany postnapisał(a) koltonek » 28.08.2007 19:29

Witam.
Czytam i czytam i doczytać się nie mogę.
Czy w Austrii jest już oddany odcinek autostrady A6 od granicy ze Słowacją czy otwarcie dalej jest w planach na 2007 rok ?
Tomek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek » 28.08.2007 20:54

koltonek napisał(a):Witam.
Czy w Austrii jest już oddany odcinek autostrady A6 od granicy ze Słowacją czy otwarcie dalej jest w planach na 2007 rok ?

Budowa autostrady jest (a przynajmniej była w końcówce lipca) nie zakończona. Oficjalny termin jej oddania to listopad 2007.
Więcej szczegółów znajdziesz tu.

Pzdr
Tomek
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 29.08.2007 08:35

koltonek napisał(a):Witam.

Mam ten sam problem. Mapy nawigacyjne Austrii z czerwca wskazują na istnienie tego odcinka A6, podobnie google Earth.

???
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 29.08.2007 08:44

A6 budujesię. Ciągle jeździmy drogą 307.
Na odcinku od granicy do Gatendorf nie ma już tych spowalniających objazdów jak rok temu, przejazd jest płynny ale nadal z ograniczeniami prędkości.
koltonek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) koltonek » 29.08.2007 10:00

Dzięki serdeczne za odpowiedzi.
Teraz już spokojnie będę planował szczegóły trasy. Najważniejsze to mieć dobrego pilota :)
Tomek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek » 29.08.2007 12:46

el_guapo napisał(a):Mam ten sam problem. Mapy nawigacyjne Austrii z czerwca wskazują na istnienie tego odcinka A6, podobnie google Earth.

Miałem dokładnie to samo z moją nawigacją w tym rejonie !!!

Biedna pani z mapy była niepocieszona :) kiedy nie chciałem przebić się przez zapory odgradzające wjazdy na autostradę w budowie...

Pzdr
Tomek
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 20.11.2007 20:10

Z Bratysławy do Wiednia autostradami A6/A4

Od dzisiaj z Bratysławy do Wiednia jeździmy już autostradą bo oddano do użytku A6 Nordost Autobahn.
http://ekonomika.sme.sk/c/3594052/Dialn ... orena.html

Jeszcze mapka http://www.sme.sk/c/3592944/rakusko-kon ... lnicu.html,
Niezbyt dokładna bo bez zaznaczonej obwodnicy S1
Obrazek

Dokładnie jak zaplanowano na początu, 3 lata temu, wczoraj odbyło się przecięcie wstęgi a dzisiaj puszczono ruch :)
Ostatnio edytowano 20.11.2007 20:22 przez gospodarz, łącznie edytowano 1 raz
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 20.11.2007 20:20

gospodarz napisał(a):Z Bratysławy do Wiednia autostradami A6/A4

Od dzisiaj z Bratysławy do Wiednia jeździmy już autostradą bo oddano do użytku A6 Nordost Autobahn.
http://ekonomika.sme.sk/c/3594052/Dialn ... orena.html

Dokładnie jak zaplanowano na początu, 3 lata temu, wczoraj odbyło się przecięcie wstęgi a dzisiaj puszczono ruch :)

Czyli od dziś mamy znowu trochę bliżej i szybciej do CRO - grunt to mieć właściwych sąsiadów :wink:
W przyszłym roku Słowacy dorzucą jeszcze odcinek Żylina-Poważska Bistrica i dystans znowu się skróci. A u nas?...
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 20.11.2007 20:31

niezawodny napisał(a): W przyszłym roku Słowacy dorzucą jeszcze odcinek Żylina-Poważska Bistrica i dystans znowu się skróci. A u nas?...

Poniekąd ten odcinek już funkcjonuje. Co prawda nie w wymiarze autostradowym bo jedzie się po jednej jezdni ale różnica w warunkach jazdy jest ogromna.
Pozostaje jeszcze sama Poważska Bystrica ale tam na obwodnicę jeszcze trochę poczekamy :(

A u nas też nie jest najgorzej, przynajmniej jeśli chodzi o Kraków.
Zakopianka i droga do Chyżnego w remontach i rozbudowach, których końca chyba dożyjemy.
Droga do Zwardonia też rozbudowuje się - podobno zaczynają już drążyć tunel w Lalikach.
Droga z B-B do Cieszyna też już chyba na ukończeniu.
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 21.11.2007 11:11

gospodarz napisał(a):Z Bratysławy do Wiednia autostradami A6/A4

Super informacja - oby tak dalej...
A co do Słowacji to faktycznie, pomimo że odcinek za Zilina nie ma statusu ani warunków technicznych autostrady to pokonuje się go iście komfortowo...czekam na więcej :lol:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone