napisał(a) paypal » 25.06.2007 17:11
Pamietam jak 3 lata temu byłem w Makarskiej, na nastepny cel wybralismy sobie Bułgarię w okolicach Sozopolu Kitten, Primorska itd.
Nie bede sie tutaj rozwodził, na wszelkie konkretne pytania moge odpowiedziec, ale nigdy, podkreslam nigdy nie pojade juz do Bułgarii. To co tam zastałem brud, syf, smieci itd, no ale ok, da sie to przezyć. Niestety nie da sie przezyc stosunku Bułgarów do turystów, chamstwo, bezczelnośc itd. Przykład - targowisko w Primorsku, nażeczona podeszła zapytac sie o jakiś ciuch, oglądała go moze z minutkę, po czym odeszła. Po 2-4 krokach zaczeły sie wyzwiska, krzyki, mało co nie dostała z "liścia" a "zyczliwy" Bułgar gdy stanąłem w obronie powiedział ze mamy sie wynosić i mu nie marnować czasu. Niestety nie jest to odosobniony przypadek, to była norma która spotykała nas minimum raz dziennie. Byliśmy w 8 osób, kazdy powie to samo i nigdy tam nie pojedzie.
Ktos powie, inna kultura itd, w rok po wakacjach w Bułgari czyli w zeszłe lato pojechaliśmy na Ukraine - Krym, Jałta. Warunki bardzo podobne, nawet gorsze bo wieksza bieda, ale ludzie..... mili , uprzejmi, uśmiechnięci, zadowoleni, przyjażni, poprostu ekstra. Bardzo miło wspominam wyjazd i juz wiem ze pojadę tam znów, tylko nie autobusem (46h jazdy) a samolotem. W tym roku jedziemy znów do Makarskiej, byc moze i tutaj cos sie zmieni, choc z tego co pamietam (oprócz cen) to najładniejszy kraj w którym byłem na wakacjach do tej pory.