Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mistrzostwa Europy w siatkówce mężczyzn 2011/2013

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 15.09.2011 23:12

j23 napisał(a):
romuald22 napisał(a):Mam tę satysfakcję, że znam osobiście kapitana naszej reprezentacji - Piotrka Gruszkę.

za zasługi daje się medale, a nie gra w reprezentacji, której Gruszka nie jest w cale pomóc, nie chodzi o zagrywkę, a siłę w ataku

Nie rozumiem do końca Twej wypowiedzi. Szczególnie stwierdzenia "której Gruszka nie jest w cale pomóc".
O tej sile powtarzasz już po raz drugi.
W siatkówce podobnie jak i w innych dziedzinach życia siła nie jest najważniejsza. W samej siatkówce mnożyć by można przykłady.

A co do samej to nie życzyłbym Ci poczuć na paliczkach siły jego ataku. Ja ją kiedyś poczułem.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 16.09.2011 06:59

Mało się znam na siatkówce ale tak mnie naszło...coś jest nie tak z tymi przepisami skoro żeby wejść do finału trzeba przegrać.

Nie mylić z marudzeniem - oczywiście, że się cieszę.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.09.2011 07:11

Jacek S napisał(a):Mało się znam na siatkówce ale tak mnie naszło...coś jest nie tak z tymi przepisami skoro żeby wejść do finału trzeba przegrać.
Nie mylić z marudzeniem - oczywiście, że się cieszę.

Tak, nie pierwszy raz... Tylko tym razem dzięki Włoskiemu trenerowi uzyskaliśmy tą dziwną przewagę 8O :lol:
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 16.09.2011 08:39

romuald22 napisał(a):
j23 napisał(a):
romuald22 napisał(a):Mam tę satysfakcję, że znam osobiście kapitana naszej reprezentacji - Piotrka Gruszkę.

za zasługi daje się medale, a nie gra w reprezentacji, której Gruszka nie jest w cale pomóc, nie chodzi o zagrywkę, a siłę w ataku

Nie rozumiem do końca Twej wypowiedzi. Szczególnie stwierdzenia "której Gruszka nie jest w cale pomóc".
O tej sile powtarzasz już po raz drugi.
W siatkówce podobnie jak i w innych dziedzinach życia siła nie jest najważniejsza. W samej siatkówce mnożyć by można przykłady.

A co do samej to nie życzyłbym Ci poczuć na paliczkach siły jego ataku. Ja ją kiedyś poczułem.

to było kiedyś, anemia w ataku jest porażająca, na czystej siatce jest podbijany, skoro gra Jarosz....
bez atakującego z Włochami mamy małe szanse, bo i Kurek coraz gorzej gra.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.09.2011 10:51

J23 na trenera
Będzie siła jak cholera :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.09.2011 11:14

Janusz Bajcer napisał(a):J23 na trenera

Janusz tak nie można. Przecież jesteś w sanatorium i o ściereczkę trudno. :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.09.2011 11:40

smoki3 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):J23 na trenera

Janusz tak nie można. Przecież jesteś w sanatorium i o ściereczkę trudno. :wink:

Ściereczka najwcześniej może być w niedzielę :lol:
Robak1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robak1984 » 16.09.2011 13:54

Gruszka gra, jak gra, ale przynajmniej poświęca się dla drużyny, w porównaniu do "młodszych gwiazd", które odmówiły gry w reprezentacji, bo byli przemęczeni...

To jest dla mnie dziwne, że "zmęczenie" dopada tylko polskich sportowców. Ja rozumiem wyczynowy sport wymaga sporego wysiłku fizycznego, ale przecież to są zawodowcy. Akurat siatkarze osiągają jeszcze jakieś wyniki, więc ich można zrozumieć, ale jak widzę polskiego piłkarza, którego w 2 kolejce łapią skurcze to krew mnie zalewa.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 16.09.2011 14:52

Jacek S napisał(a):...coś jest nie tak z tymi przepisami skoro żeby wejść do finału trzeba przegrać.

No niekoniecznie trzeba ale można przegrać. Do pewnego czasu tj. w grupie. Potem ambitnym juz raczej nie wypada :wink: .
Coż taki system wymyślono i jak każdy ma swe zalety i wady. Aktualny daje możliwość potknięcia bez większych konsekwencji w I fazie ale jednocześnie pewnych "manewrów", z których możliwości skorzystali w tym roku Polacy. Coż - sport to nie tylko technika czy motoryka. To także TAKTYKA.

Przypomnę, że np. na MŚ 2010 we Włoszech poźniejsi Mistrzowie Brazyllijczycy zajęli drugie miejsce w swej grupie po porażce z Kubańczykami, których notabene poźniej ograli w finale. Dzięki temu w późniejszej fazie uniknęli starcia z wyjątkowo mocnymi wtedy Serbami (3 m-ce).
Robak1984 napisał(a):Gruszka gra, jak gra, ale przynajmniej poświęca się dla drużyny, w porównaniu do "młodszych gwiazd", które odmówiły gry w reprezentacji, bo byli przemęczeni...

No i dobrze powiedziane...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.09.2011 15:55

Włosi lepsi w końcówkach setów, teraz trzeba walczyć o brąz.

Siatkarskie reprezentacje wzmacniają się wzorem piłkarskich.

W szóstce Włochów typowo włoskie imiona i nazwiska :wink:

Ivan Zajcev, Dragan Travica, Michał Lasko.
Ostatnio edytowano 18.09.2011 15:01 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
andrzej29
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej29 » 17.09.2011 16:02

Szkoda że przegraliśmy, ale bądźmy dobrej myśli w walce o brąz. :) :)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 17.09.2011 20:20

Wynik meczu o brąz jest prosty do przewidzenia ,ale finał zapowiada się bardzo ciekawie ... Naprijed Srbija :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.09.2011 14:57

Mecz o brąz oglądam w domu :lol:
Na razie jest walka :idea:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.09.2011 15:00

mkm napisał(a):finał zapowiada się bardzo ciekawie ... Naprijed Srbija :D

Forza Italia :lol: Polak i Chorwat w składzie

http://pl.wikipedia.org/wiki/Micha%C5%82_%C5%81asko

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dragan_Travica
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 18.09.2011 15:53

mysza73 napisał(a):
moondek napisał(a):Z aktualną formą?... :lol: Kibicom proponuje trenować hymn każdej naszej narodowej reprezentacji: ;)

Mam nadzieję, że nie będziemy tego hymnu śpiewać
fajnie byłoby znowu się tak cieszyć :oops:

No to co jutro śpiewamy?? :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mistrzostwa Europy w siatkówce mężczyzn 2011/2013 - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone