Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mistrzostwa Europy w siatkówce mężczyzn 2011/2013

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 14.09.2011 21:50

wojan napisał(a):
j23 napisał(a):I z niczego może być medal :D

No :!: :lol: A mieli w poniedziałek do domu jechać ... :D

To co zrobili w 4 secie to mistrzostwo świata ... zawału można było dostać ... :lol: :lol: :D

tylko tydzień się pomyliłem :D
miłe takie pomyłki
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 14.09.2011 22:35

Wygrali dzisiaj i mam nadzieję jutro ze Słowakami też się tak stanie.

Trochę z innej beczki.

Mam tę satysfakcję, że znam osobiście kapitana naszej reprezentacji - Piotrka Gruszkę. Miałem okazję współpracować z Nim na codzień przez kilka lat. Już jako nastolatek miał dobrze poukładane w głowie i widać było, że do czegoś w tym sporcie dojdzie. Efektem jest, że "łapie" się jeszcze do kadry i nie jest "marionetkowym" kapitanem ze względu na wiek - tylko na poważanie wśród młodszych.
Być może oceniacie go dzisiaj przez pryzmat niekoniecznie zachwycającej gry ale wiedzcie, że taka osoba w drużynie jest bezcenna. Niejednokrotnie życzliwa uwaga starszego kolegi, nawet z ławki rezerwowych, który jakby nie było reprezentował już Polskę na Igrzyskach Olimpijskich w Atlancie 1996 wpływa niejednokrotnie studząco lub mobilizująco na "rozgrzane" głowy eksplodujących energią lub zmarkotniałych chwilowym niepowodzeniem młodszych kolegów.

Życzę więc Piotrkowi głównie awansu i dotrwania w zdrowiu i przyzwoitej formie do Londynu. Życzenia poprawy Jego zagrywki sobie podaruję - bo to już chyba jest za poźno...
Pozdrawiam.
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 15.09.2011 08:11

romuald22 napisał(a):Wygrali dzisiaj i mam nadzieję jutro ze Słowakami też się tak stanie.

Trochę z innej beczki.

Mam tę satysfakcję, że znam osobiście kapitana naszej reprezentacji - Piotrka Gruszkę. Miałem okazję współpracować z Nim na codzień przez kilka lat. Już jako nastolatek miał dobrze poukładane w głowie i widać było, że do czegoś w tym sporcie dojdzie. Efektem jest, że "łapie" się jeszcze do kadry i nie jest "marionetkowym" kapitanem ze względu na wiek - tylko na poważanie wśród młodszych.
Być może oceniacie go dzisiaj przez pryzmat niekoniecznie zachwycającej gry ale wiedzcie, że taka osoba w drużynie jest bezcenna. Niejednokrotnie życzliwa uwaga starszego kolegi, nawet z ławki rezerwowych, który jakby nie było reprezentował już Polskę na Igrzyskach Olimpijskich w Atlancie 1996 wpływa niejednokrotnie studząco lub mobilizująco na "rozgrzane" głowy eksplodujących energią lub zmarkotniałych chwilowym niepowodzeniem młodszych kolegów.

Życzę więc Piotrkowi głównie awansu i dotrwania w zdrowiu i przyzwoitej formie do Londynu. Życzenia poprawy Jego zagrywki sobie podaruję - bo to już chyba jest za poźno...
Pozdrawiam.

.. i siły w ataku, bo kobiety mocniej uderzają
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 15.09.2011 09:52

j23- złośliwiec :evil: , no ale racji trochę masz , tyle ze z wiekiem siły coraz mnie - trzeba grać głowa i techniką

Niemniej cos w tym jest ze facet tyle lat gra w reprezentacji , czapki z głów .

Romuald22 ma tez racje , oprócz określonego poziomu sportowego w grze zespołowej ( na poprzednich ME o ile pamięc nie myli to gruszka wybrany był MVP ) liczą sie kwestie mentalne o okołoboiskowe , skoro kolejny trener pokłada nadzieje w tym zawodniku a inni wybierają go na kapitana to znaczy ze ten człowiek jest nieodzowny tej ekipie :wink:

A wczoraj , no cóż dawno nie przeżywałem takich emocji jak w 3 secie . Jeśli wygraliby go Czesi ( mieli wszelki powody ku temu - gdyby nie kapitalna zmiana Kubiaka ) to cienko by było z nami ........
Dromader
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dromader » 15.09.2011 11:00

j23 napisał(a): .. i siły w ataku, bo kobiety mocniej uderzają

W siatkówce jest jak w niektórych dziedzinach życia :hearts: - czasami liczy się nie siła, a miejsce trafienia ... :lool:

Trzymam kciuki za Naszych !!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.09.2011 11:09

slapol napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Jest dobrze, gramy dalej :lol:
Laku noć Sławku, przesiadam się Ligę Mistrzów, zwykły Polsat mam.

Nie wiem Przyjacielu, czy w tej Rabce leczą pikawę....ale jeśli będziesz tam podczas następnego meczu naszych, to weź proszę kilka tabletek... :wink: :lol:

Spoko Przyjacielu :lol: ja jestem niespotykanie spokojny kibic :lol:
Dziejszy mecz obejrzę w TV bo w okolicy sanatorium jest lokal gdzie odbierają Polsat sport. :lol:
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 15.09.2011 11:35

Janusz Bajcer napisał(a):Dziejszy mecz obejrzę w TV bo w okolicy sanatorium jest lokal gdzie odbierają Polsat sport. :lol:

Przyjemnego oglądania! :D

Nie mam wątpliwości, że będzie przyjemne, bo tak jak wczoraj z Czechami, tak i dzisiaj jestem absolutnie pewien wygranej. :lol:
Robak1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robak1984 » 15.09.2011 12:25

Za wczorajszy mecz, a zwłaszcza 3 set wielkie brawa. Chociaż za set 2 powinna ich spotkać lekka "bura".

Siatkówkę oglądam już od 10 lat i jedno rzuciło mi się w oczy. Otóż nasi reprezentanci psują chyba najwięcej zagrywek ze wszystkich drużyn. Nie ważne czy biją mocno, czy grają bezpiecznie...

.. i siły w ataku, bo kobiety mocniej uderzają

Fakt, Gruszka nie atakuje już tak jak kiedyś. Co do siatkówki kobiecej to z całym szacunkiem dla wszytskich Pań, ale ja nie jestem w stanie tego oglądać (no chyba, że skupiałbym się tylko na wdziękach niektórych siatkarek).
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.09.2011 13:31

A mnie się podabają długie wymiany u siatkarek, wtedy można podzwiać ich urodę a właśnie wśród siatkarek można zobaczyć najwięcej urodziwych sportmenek :lol:
Robak1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robak1984 » 15.09.2011 13:52

Janusz Bajcer napisał(a):A mnie się podabają długie wymiany u siatkarek, wtedy można podzwiać ich urodę a właśnie wśród siatkarek można zobaczyć najwięcej urodziwych sportmenek :lol:

Zgadzam się całkowicie - siatkarki są wyjątkowo urodziwe i zgrabne. Jednak z czysto sportowego punktu widzenia oglądanie ich spotkań jest dla mnie męczące, podobnie zresztą jak w tenisie.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.09.2011 13:55

Zmieniam lokal, opuszczam wi fi, idę na mecz :lol:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 15.09.2011 15:37

:lol: :lol: :lol: :lol:

No i pewnie wrócą w poniedziałek :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.09.2011 16:15

Tam gdzie wczoraj był mecz z Czechami
kelnerki orzekły, że nie ma szefa więc Polsatu nie włączmy :twisted:
Poszedłem kilkanaście metrów dalej
i mecz przy "pilsnerze" obejrzałem. :lol:
Koń dzisiaj okazał się źrebakiem :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.09.2011 17:01

W półfinale o kolor medalu zagramy z Włochami.
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 15.09.2011 20:22

romuald22 napisał(a):Wygrali dzisiaj i mam nadzieję jutro ze Słowakami też się tak stanie.

Trochę z innej beczki.

Pozdrawiam.

za zasługi daje się medale, a nie gra w reprezentacji, której Gruszka nie jest w cale pomóc, nie chodzi o zagrywkę, a siłę w ataku
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mistrzostwa Europy w siatkówce mężczyzn 2011/2013 - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone