Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

14 dniowy wypad do BIOGRADU NA MORU

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.01.2011 18:11

Marek40 napisał(a):Jak wygląda plaża - płaska czy kamole i beton , wielkościowo , czysto czy brudno było , i jak się ma główna droga do miejscowości czy po jednej stronie domy pośrodku droga a po drugiej plaża za 5 metrów .

Marku - główna droga jest daleko od plaż i morza zdjęcie - klik

Biograd to "nie te klimaty" co w Dalmacji, gdzie góry schodzą do morza :wink: :D
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 25.01.2011 11:27

Dudek2222 napisał(a):Sam nie mogę "naumieć" się wklejać zdjęć, więc tym chętniej popatrzę i poczytam ; szczególnie, że za oknem byle jak :evil:

To napradę łatwe. szczegóły w dziale technicznym, ale jeśli chcesz to wyślę Ci dokładną instrukcję mailem......... skoro ja się nauczyłem, to każdy da radę :oops:

Może doczekamy się tych archiwalnych zdjęć w Twojej relacji :lol:
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 25.01.2011 11:29

Może.
Ale chyba jesteś zbyt skromny, a mnie przeceniasz :)
Magduś
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magduś » 25.01.2011 16:39

Też byłam w tym roku w Biogradzie :D między 12-20.07. Miło popatrzeć na znajome miejsca więc zapisuję się do czytelni :D
Jarzynka_Magda
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarzynka_Magda » 30.01.2011 16:25

A więc kontynułuję relecję. Przepraszam, że dopiero dziś, ale uczę się jeszcze i z braku czasu tak wyszło.
Mapka miasta:
Obrazek
Na czerwono zaznaczyłam część w której mieszkaliśmy, natomiast linia oznacza plażę. Mieliśmy ok 300m do morza, ok 700m do centrum (rozpoczyna się od portu; poruszając się na południe zbliżamy się do plaży obok kempingu, gdzie znajdowała się zjeżdżalnia i kafejka oraz basen; na północny wschód od centrum zaczynały się domy mieszkalne aż do drogi numer 8; na skrzyżowaniu przy drodze głównej znajdował się duży supermarket coś w stylu naszego Reala czy Tesco - dosłownie wszystko można było tam kupić]
Pierwsze ujęcie:
Obrazek
Plaża była żwirowa (jedna i druga), dość praktyczna. Jeśli chodzi o dno morza przy brzegu to kamieniste z (nieraz) dużą ilością takich zwierzaczków (jeżowców):
Obrazek
Nawet buty do pływania nie uchroniły nas przed tymi przyjemniaczkami.
Dało się jednak znajeźć miejsca gdzie ich nie było. Na plaży bliżej klifów, gdzie było coraz mniej miejsca do leżenia, dno było pokryte zwykłą glebą z niewielką ilością żwirku i o dziwo nie było tam kamieni.
Obrazek
Nie wiem jak z plażą przy kampigu, bo nie wchodziła tam do wody, ale myślę, że podobnie.
Do morza generalnie wchodziło się normalnie, ale były także murki na których miło było się poopalać.
Obrazek
W jednym miejscu zebrał się nasyp kamieni który tworzył coś takiego:
Obrazek

Obrazek

Zadar w następnej części. ;)
[/i]
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 31.01.2011 17:44

zasiadam i czekam na relację :lol:
Darkoni
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkoni » 20.02.2011 21:30

Zasiadam do czytania , w tym roku Bibinje to blisko Biogradu pewnie wybiorę się do Biogradu na zjeżdżalnie ,napisz coś o nich .
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

14 dniowy wypad do BIOGRADU NA MORU - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone