Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zuljana, Trstenic - ciepła woda?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Adam66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam66 » 27.01.2009 20:01

holiday
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) holiday » 18.05.2009 06:27

Pozwolę sobie (jako autorowi tego wątku) zmienić lekko temat, ponieważ czytaja to osoby, które były w Zulianie, więc może polecicie koleżance apartamencik w Zulianie przez Was sprawdzony ? Nie mogę sie doszukac ciekawch propozycji apartamentów z Zuliany. Nie wiem jak znajdujecie tam ciekawe apartamenty. Za dużo ofert nie ma w necie do tej miejscowości. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 18.05.2009 07:22

holiday napisał(a):Pozwolę sobie (jako autorowi tego wątku) zmienić lekko temat, ponieważ czytaja to osoby, które były w Zulianie, więc może polecicie koleżance apartamencik w Zulianie przez Was sprawdzony ? Nie mogę sie doszukac ciekawch propozycji apartamentów z Zuliany. Nie wiem jak znajdujecie tam ciekawe apartamenty. Za dużo ofert nie ma w necie do tej miejscowości. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Holiday, a co dla ciebie znaczy "ciekawy apartamencik"?

W zeszłym roku byliśmy na campie "Maslina" w Żulianie i tam pani gospodyni, Jelena, miała do wynajęcia kilka pokoi w domku. Nie widziałem jaki standard, ale sądząc po campingu, to na pewno jest czysto i schludnie.
Jakby co to mam namiary (telefon). Mogę przesłać na maila.
Do plaży 3 minutki, na skraju Żuliany, do sklepu 10 minut bardzo wolnym tempem itp. I co najważniejsze, p. gospodyni b. miła.
pozdro
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 18.05.2009 07:36

A jak się przedstawia sytuacja statków wycieczkowych w Trsteniku. Przeszkadzają? Jak często pływają? itp.
skee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) skee » 18.05.2009 22:25

Torac napisał(a):A jak się przedstawia sytuacja statków wycieczkowych w Trsteniku. Przeszkadzają? Jak często pływają? itp.

Jest ich naprawdę niewiele - pojedyncze łajby. Czasami raczej zaglądnie tam jakiś wypasiony jacht na obcej banderze i to wszystko. Największe poruszenie ma miejsce wtedy, gdy do Trstenika przyjeżdża na mecz drużyna waterpolo z Korculi - cała wioska ożywa. Mecze mają miejsce wieczorem, zdaje się, że ok. 21.00. Można pokibicować, a na pewno już pociagnąć dingaca. Pozdrawiam.
holiday
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) holiday » 18.05.2009 22:44

Janniko, prześlij mi te namiary na ten camp i jak masz to fotki mile widziane z tego miejsca, może się skusimy, dzięki.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 19.05.2009 06:18

Holiday, tutaj masz zdjęcia z naszego pobytu w Żulianie.
http://www.parkowa12.krakow.pl/chorw08/
Jest tam kilka ujęć campingu "Maslina", ale nie ma ujęć tego domu przylegającego do campu.
Podaj swojego maila to ci prześlę kilka dodatkowych fotek (ale niestety widać tylko fragment tego domku) oraz namiary. Tutaj nie podam namiarów, bo to będzie reklama. :)
Camping jest przydomowy, na nie więcej niż 10 stoisk. W domku mają chyba jakieś 5 lub 6 "apartmant" różnej wielkości. Ale za to mają elegancką recepcję itp.
Bardzo sympatyczna pani Helena. Nawet dzwoniłem do niej nie dawno. Ceny nie zmieniły się od zeszłego roku. Uprzedzam jednak, że jest tam skromnie i bez jakichś super nowoczesnych komfortów. Tylko my właśnie takich kwater zawsze poszukujemy, bo w takich miejscach jest zazwyczaj miły klimat i spokojnie, bez "wesołych" biesiad do rana, bez notorycznych pokrzykiwań po godz. 24-tej, bez permanentnych "kurwa, ja pierdolę, jak tutaj jest pięknie... " rodem z Nowej Huty lub Pcimia i bez "Góralu czy ci nie żal". Co prawda w zeszłym roku była jakaś fascynująca rodzinka Pepiczków, którzy myśleli, że wszyscy mieszkańcy campu i domku uwielbiają Karla Gotta i umpa-umpa w stylu "Jożik z bażen".. tyle, że zupełnie na poważnie.. takie czeszko-polo!.. he he.. ale im delikatnie zasugerowaliśmy, że nie koniecznie my to lubimy, puszczając w ich kierunku (oczywiście z uśmiechem) dość głośno z radyjka samochodowego Aeorosmith, Lynyrd Skynyrd oraz Metalikę i Panterę. Aerosmith i Lynyrd Skynyrd jeszcze jakoś znieśli, Matalika ich poruszyła, ale już przy Panterze zupełnie wymiękli i.. potem już tylko cykady rozkosznie zakłócały nam szum fal... (bo od campu do morza jest nie całe 30 metrów)
pozdro
holiday
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) holiday » 20.05.2009 09:58

janniko mój adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Fakt, mnie też draznią i jednocześnie wstyd przynoszą te polskie "zwroty kultowe" Z dźwieków jakie mogłabvym słuchac przez cały czas pobytu na wakacjach to dzwięki natury (cykady, morze, owieczki itd.), na wczasach nie uznaje radia, telewizji itp. oraz hałaśliwych sasiadów.
bogdan63
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogdan63 » 20.05.2009 20:07

...janniko, ja jestem z nowej huty...
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne