Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zavalatica czy Prizba? - Kobiecy brak zdecydowania...

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Margarets
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Margarets » 22.06.2009 16:53

Witam,
Najpierw nie mogłam się zdecydować pomiędzy wyspami: Ciovo, Brac, Korcula... Jak już wybrałam Korcule i po długim analizowaniu forum Zavalatice, trafiłam na Prizbe i znowu nie mogę się zdecydować. A trzeba kwaterę zarezerwować, bo wyjazd już 15 sierpnia. Pomóżcie proszę!

Jedziemy w 8 osób - dwa małżeństwa i czwórka młodzieży. Zależy nam na miejscu spokojnym, cichym, urokliwym.
Rano zjeść śniadanie na tarasie z widokiem na morze, pójść na plażę na piechotkę (nie zatłoczną, z ślicznym dnem), zjeść obiad w taniej i dobrej knajpce, odpocząć wieczorem na tarasie pijąc winko mając przed oczami widok na otwarte morze... - to moje tegoroczne marzenie :)

Proszę tych, którzy odwiedzili te dwa miasteczka o pomoc w wyborze.

PS. Kochani moderatorzy grzecznie zgłaszam, że forum przejrzałam, wyszukiwałam itp. Mimo to mój problem nie zniknął :(
Adam66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam66 » 22.06.2009 17:36

Trudny wybór. I tu i tu znajdziesz takie miejsca z wyjątkiem tanich knajp. Na wyspie ceny są trochę wyższe. Myślę, że wybierając miejscowość kieruj się położeniem kwatery. W Zawalaticy masz jedną z piękniejszych plaż niestety pół wioski na nią wali. Priżba to znowu tzw ulicówka więc prawie z każdego domu masz widok z Twoich marzeń. Bardzo trudny wybór.
Pozdrawiam
mottom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mottom » 22.06.2009 17:46

Margarets napisał(a):Zależy nam na miejscu spokojnym, cichym, urokliwym.
Rano zjeść śniadanie na tarasie z widokiem na morze, pójść na plażę na piechotkę (nie zatłoczną, z ślicznym dnem), zjeść obiad w taniej i dobrej knajpce, odpocząć wieczorem na tarasie pijąc winko mając przed oczami widok na otwarte morze... - to moje tegoroczne marzenie :)

Tak to napisałaś, że już widzę oczami wyobraźni "NIEBO" :roll:
Wybór jest prosty - weź monetę (orzeł/reszka) - i tak będziesz zadowolona z każdego wariantu (może to nie będzie dokładnie niebo, ale....)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 22.06.2009 18:18

Na brak zdecydowania najlepsze będzie KARBUNI :wink: :D
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 22.06.2009 19:36

Do Zavalaitcy jeździmy, już 6lat.
Wszystko Ok.
Plaża max 40-50 osób w sierpniu.
Problem, knajpka ta która jest nie polecam...
Marshall
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marshall » 23.06.2009 06:18

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=23541&highlight=

Kilka wiadomości na temat Prizby.
Margarets
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Margarets » 23.06.2009 10:44

1. Powiedzcie mi jeszcze proszę jak z tymi knajpkami? Czy to prawda, że w Zavalaticy można zjeść tylko w jednym miejscu? Smacznie, niesmacznie? I jak ta sprawa wygląda w Prizbie? Bo ja w tym roku się zbuntowałam i powiedziałam, że gotować nie będę, wystarczy, że cały rok gotuję... :D :)

2. Jak z plażą w Prizbie? Dojście na piechotkę bez problemu? Wejście do wody łagodne? Ewentualnie czy jest jakieś miejsce, z którego dzieciaki mogą skakać do wody? ;)
Adam66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam66 » 23.06.2009 12:47

W Priżbie jest jedna plaża w centrum i jedna koło ośrodka dla nurków (łagodne zejścia, żwirek).
Reszta to skałki i z reguły od razu głęboko. Niektóre apartamenty mają tylko drabinki. Do plaży dojdziesz na piechotę ulicą. Obok plaży w centrum masz boisko do siatkówki.
Co do knajp jest kilka + pizzerie.
Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.06.2009 19:24

W Zavalaticy jest jedna Konoba, jeden sklepik i bistro alkoholowo-rozrywkowe. Z konoby nie korzystałem, sklepik był zamkniety, a bistro do nocy opanowane przez młodszą młodzież.
Plaże mielismy "prywatną"; trzeba wejść na najwyższy poziom domów, jakies 200m na wschód i zejsc obok jednej z willi (nie była zamieszkana wtedy). Totalny brak cienia, ale i ludzi...

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone