napisał(a) Gollum » 23.04.2016 13:53
keraj napisał(a):- ograniczona ilość płatnych parkingów - w Polsce wystarczy mieć palc 10X10 metra w pobliżu portu, mola itp i można tłuc kasę na turystach
- CENY i nie mam na myśli cen za bilety i innych atrakcji chodzi mi o ceny żywności, owoców -koszmar
- chorwackie radio - zero normalnej muzyki, na każdej częstotliwości muzyka folk lub lubowa - zero eropejskiego czy amerykańskiego rocka - nic
- tłum ludzi w PLITVICACH - czułem się jak na Krupówkach w trakcie pucharu świata w skokach, w autobusie siedziałem komuś na głowie
e tam. Płatnych parkingów skolko ugodno. Centra wszystkich miast to jeden wielki płatny parking. A w Omiszu płatny parking to granice administracyjne miasta.
Ceny są europejskie. To my mamy zarobki na poziomie Burkiny Faso, bo nawet w Bangladeszu płacą lepiej, więc i ceny wydają się wysokie. No a jeśli koniecznie chcesz kupować na plaży ewentualnie promenadzie, to się nie dziw. Tam się z premedytacją winduje ceny do absurdalnych granic wiedząc, że co najmniej połowa rozleniwionych letników i tak kupi. Jakbyś się ruszył dalej poza promenadę czy rynek, miałbyś taniej. Ale trzeba się ruszyć
Amerykańskiego rocka na wakacjach to się słucha w Ameryce i Polsce, europejskiego (czyli brytyjskiego, jak mniemam) w Wielkiej Brytanii i Polsce. Amerykańskiego i inszego szajsu słucha się w Ameryce i w Polsce. Wszystkie kraje z wyjątkiem Polski, w tym Chorwacja, zapodają swoją muzykę. Na Chorwacji nie słuchasz Dżastina czy Kranberis, to też nie ten adres. Jesteś na Chorwacji, to słuchasz Severiny (i popatrzeć też na co jest), Mandrili czy czegoś innego, ale chorwackiego. Na Węgrzech słucha się Omegi (jeszcze żyją!) czy Magdi Ruzsy. Także w innych niż Polska krajach radio zapodaje miejscową muzykę. No, chyba, że wolisz disco polo. W obleganych przez rodaków miejscach są knajpy wyspecjalizowane w tym specyficznym gatunku.
E tam, tłumy na Plitvicach owszem, ale tylko przy najpopularniejszych miejscach. Zajrzyj dalej, przejdź się po kładkach w oddali od głównych tras, to nie spotkasz żywego ducha