Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

zaliczka dla właściciela

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maria23
Podróżnik
zaliczka dla właściciela

Nieprzeczytany postnapisał(a) maria23 » 31.01.2011 21:44

maria23
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) maria23 » 31.01.2011 22:01

:oops: Witam Wszystkich! Coś mi się niestety pomyliło zakładając ten wątek i posłałam puste okienko, teraz sama sobie odpowiadam, żeby wyłuszczyć, o co właściwie mi chodzi... Otóż:
Znalazłam interesujące mnie miejsce i apartament w CRO na Istrii miejscowość Medulin, bezpośrednio od właściciela na stronie domyletniskowe, który to właściciel do mnie odpisał w języku angielskim i po uzgodnieniu wszelkich płatności, w tym zaliczki, sprawa utknęła w martwym punkcie...
Właściciel zażyczył sobie zaliczkę przez Western Union, a ja ostrzegana przez różne strony, fora i niestety doświadczenie życiowe i zawodowe poprosiłam Pana grzecznie o możliwość wysłania zaliczki przez bank, zapytałam także o możliwość wystawienia przez niego faktury.
Jakież było moje zdziwienie gdy Pan napisał mi, że jak chcę przez bank to żebym sobie zamówiła u niego apartament przez pośrednika, do którego dał mi i owszem namiar, za 350 euro więcej( kiedy pobyt miał mnie wynieść 455 euro) ...
I co Wy na to ?
Czy ten Pan jest Waszym zdaniem uczciwy?
Dlaczego tak się upiera przy WU?
Oferta wyglądała wiarygodnie, ma również swoją własną stronę, na satelitarnej mapie by się zgadzał adres, jego oferta widnieje w kilku chorwackich biurach pośrednictwa( tak posunęłam się nawet do tego, że szukałam).
Byłam jeden raz w życiu w CRO 10 lat temu na wyspie Hvar w Jelsie przez Neckermana i nie mam doświadczenia z bezpośrednimi zamówieniami. Jak myślicie o co Gościowi chodzi?
:roll:
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 31.01.2011 23:35

W jakim terminie wybierasz się do Cro?
Wiesz ja takowe ceregiele bym sobie odpuścił jestem zwolennikiem jazdy w ciemno bywałem w Chorwacji w różnych letnich terminach i na początku wakacji i środek jak i koniec nigdy nie miałem kłopotów ze znalezieniem czegoś co mi pasowało. Wielu się obawia a to że daleko od morza, a to że ma małe dzieci, a to cena będzie wysoka itd. Nic bardziej mylnego. Tylko połowa właścicieli ogłasza się w necie i u pośredników. Jakie byś nie miała dylematy znajdziesz i to lepiej i taniej jak się może tobie wydawać.
Powodzenia
maria23
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) maria23 » 01.02.2011 06:54

Wybieram się na początku lipca, z moją Mamusią i synem włącznie, więc chciałabym mieć zapewnione dwie sypialnie, nie wiem czy to takie częste w Ichnich apartamentach...Jak myślicie czy kwota 65 euro za dobę ( 4 os.)w tym terminie za apartament z basenem jest zwykła? Bo mnie wydawała się bardzo korzystna - z góry dzięki.
loyd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) loyd » 01.02.2011 08:05

Jakaś ściema.

Ja się dogadałem meilowo z właścicielem, wysłałem mu zaliczkę(20 %) na rachunek bankowy. Żadnych problemów - wczoraj nawet do mnie pisał, że nie sprawdzał jeszcze rachunku ale mi wierzy (i sprawdzi przy okazaji) i czeka na przyjazd (rezerwacja potwierdzona). O żadnym Western Union nie było mowy.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 01.02.2011 08:06

Nie jeżdzę na apartani tylko campy , to za wiele nie pomogę , ale forum już się troszkę naczytałem , więc myślę że 65 E za 4 os to nie jest aż tak żle.
Jednak tak jak napisał consett0805 rozważ jazdę w ciemno , ma to swoje plusy ........realnie widzisz co bierzesz , możliwość negocjacji ceny na miejscu i chyba będzie taniej.
Są tu tacy co za 40 E płacą za apartani za 4 os. jak czytałem w niektórych relacjach.
Ponadto po co ci basen? Jadran nie wystarczy? :D

W moim odczuciu mając pod nosem Jadran , basen nie jest dodatkową atrakcją czy też luksusem. :wink:
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 01.02.2011 09:59

Dokładnie po co ci Basen z góry zakładasz że Ci to wystarczy? 65 euro to w większości cena za którą nie będziesz miała w ogóle problemu ze znalezieniem. Tak prawdą jest ja w Breli w ostatnie wakacje płaciłem 35 E po negocjacji z 40 2+2dzici cztery z tym że był to jeden pokój + kuchnia + łazienka każde z tych pomieszczeń stanowiło odrębną całość czyli taka kawalerka.
Tu masz parę info do tego miejsca i linki dotyczące tego tematu ludziska piszą w różnych miejscach i zadają pytania może na które chcesz uzyskać odp.
forum/viewtopic.php?t=29201
Reszta dodatków
forum/viewtopic.php?t=30682&postdays=0&postorder=asc&start=0
I jeszcze to
forum/viewtopic.php?t=29076&highlight=
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 01.02.2011 10:13

Jeśli jednak ten apartamencik w którym ja stacjonowałem Tobie nie pochodzi to tu masz lin do apartamentu który widzisz na moim pierwszym zdjęciu tuż przy morzu. Za ta kwotę masz raczej wszystko co chcesz
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
maria23
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) maria23 » 01.02.2011 19:56

Dzięki serdeczne za odpowiedzi i linki, pędzę je studiować. Może mam spaczenie zawodowe, ale ten mój właściciel z CRO już do mnie nie odpisał...Nie wiem czy nie zależy mu na gościach czy ktoś się pod niego podszył...a może jest zbyt leniwy żeby założyć konto w banku, już nawet nie będę w to wnikać... :)
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 01.02.2011 22:45

Najprawdopodniej chodzi o to, że jawny obrót to tylko ten, który mają przez agencję, a reszta idzie "na czarno"... Wielu właścicieli tak robi.. stąd niechęć, by przyjmować wpłaty na konto...Nie doszukiwałabym się w tym czegoś podejrzanego.
Pozdrawiam
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 02.02.2011 01:23

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Najprawdopodniej chodzi o to, że jawny obrót to tylko ten, który mają przez agencję, a reszta idzie "na czarno"... Wielu właścicieli tak robi.. stąd niechęć, by przyjmować wpłaty na konto...Nie doszukiwałabym się w tym czegoś podejrzanego.
Pozdrawiam

Choć nie była to Chorwacja ale Włochy i nie osobiście mnie się to trafiło, ale bliskim znajomym, którzy pierwszy raz wybierali się do tego kraju i w ogóle pierwszy raz na takie wakacje zaufali no i wjeb... zaliczkę ani wakacji ani zaliczki. Było to w 2005 roku i była to wyśmienita oferta luksusy i trele morele. Gość zażyczył sobie połowę sumy wtedy coś koło 380 euro nie pamiętam dokładnie.
A wiecie w jaki naiwny sposób?
Pan zażyczył sobie faks nadania właśnie w Western Union.
Niczemu sobie winna Ola nawet nie pomyślała, że trzeba zakryć jakiś tam numer już nie pamiętam jak się to nazywa tam dane wszystkie itd. Owszem zaliczka poszła coś koło gdz 11 do południa a odebrana została 2 gdz później w Milano.
Policja te sprawy itd amba niema.
To tak jakoś mi się przypomniało
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 02.02.2011 01:37

consett0805 napisał(a):zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Braknie tych 65E na ten apartament (lub pokoje )
Ale wysoki standard , dobra lokalizacja i prestiżowa miejscowość. Co zrobić
:?: Zresztą krucho z miejscami.

Ps. Umieszczałeś link do swojego apartamentu. Parę razy czytałem i się nie nadziałem.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 02.02.2011 12:02

Torac napisał(a):

Ps. Umieszczałeś link do swojego apartamentu. Parę razy czytałem i się nie nadziałem.

Piszesz i masz
co do linka z luksusowym apartamentem autorka napisała że 65 euro to bardzo korzystna oferta, sugeruję się ze jest wstanie dać nieco więcej i ma wszystko czego każdy by pragnął, czyż nie? :lol:
Adam Sz.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam Sz. » 02.02.2011 21:02

Myślę, że z tymi obawami z Western Union to trochę przesada. Można poszukać na forum - tak też wysyła się pieniądze... Ale dobrze przyjąć zasadę - wiemy, do kogo wysyłamy i miejsce gdzie chcemy jechać, ktos już sprawdził. No i najlepiej, aby już je opisał na cro.pl. A jeszcze lepiej, żeby też opisał tu tego człowieka, do którego będziemy wysyłać pieniądze :D

A jeżeli ów Chorwat podaje tylko WU jako jedyny sposób wysyłki pieniędzy to można się trochę zastanawiać, czy akurat wszystko jest w porządku. Bo jeżeli ma już awersję do banków, to można też wysłać pieniądze do niego pocztą ...

Choć z drugiej strony jeżeli ktoś będzie chciał sobie zrobić przekręt, to go spokojnie zrobi i bez WU.

Swoją drogą: czy zdarzyło się już komuś, żeby taki przekręt mu zrobiono w Chorwacji? Wysłał zaliczkę (nieważne jak) i nic?
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 02.02.2011 21:42

consett0805 napisał(a):
Torac napisał(a):

Piszesz i masz
co do linka z luksusowym apartamentem autorka napisała że 65 euro to bardzo korzystna oferta, sugeruję się ze jest wstanie dać nieco więcej i ma wszystko czego każdy by pragnął, czyż nie? :lol:

no tak, racja. Pora pisania posta wpływa na moją percepcję . Nie doczytałem.
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

zaliczka dla właściciela
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone