Dzięki , ale jak widać okrojona i lakoniczna informacja
.png)
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Mam w 2009 roku po raz pierwszy wakacje z tzw. full-wypasem![]()
.png)
.png)
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):gosa12 napisał(a):Tak sieć np. Konzum jest dość widoczna ale według naszych standardów to jest tylko większy sklep, do supermarketu mu wiele brakuje. J.
To nie widziałaś w takim razie wszystkich sklepów Konzum![]()
http://www.konzum.hr/press_club/galerija
Są mniejsze i większe a Chorwacja to nie tylko wybrzeże i małe miasteczka, z nich po zakupy udaje się wiele osób.
Niektóre sklepy Konzum są supermarketami w pełnym rozumieniu tego słowa.
.png)
mireks napisał(a):Nawet w Zagrzebiu nie ma ani jednego supermarketu wielkości takiej jak w Polsce,choćby Auchan czy Real,a Konzum czy Studenac w Chorwacji to takie większe sklepy.
.png)
.png)
.png)
.png)
to ja ewa napisał(a):To ja też wtrącę swoje trzy grosze.
Niektórzy z Was to chyba w życiu nie przepracowali soboty i niedzieli i nigdy nie musieli się wcurwiać,że o to by mieć wolny weekend raz na ruskie trzy miesiące muszą prosić z dwumiesięcznym wyprzedzeniem.Planować spotkanie ze znajomą pielęgniarka i jej mężem to też prosto nie jest-w jednej ręce telefon w drugiej grafik na cały miesiąc.Czasami sie udaje ustalić "wspólny mianownik".Ale o spontanicznych spotkaniach,czy wyjazdach gdziekolwiek MOWY NIEMA.Fakt-w tygodniu mam zawsze dwa dni wolne,ale co z tego?Mąż jest w pracy.
Tylko proszę nie wstawiajcie mi gadek ,że jak mi nie pasuje to mam zmienić pracę.
Ze względu na ogólnie spokojne i łagodne usposobienie oraz niechęć do wulgaryzmów nie będę pisać co myślę o marketowych ,niedzielnych spacerowiczach(nie myślę o tych,którzy mogą zrobić zakupy tylko w niedzielę-takich osób jest naprawdę niewiele)