Piękne zdjęcia, ciekawe opisy, bardzo przyjemnie się czyta i ogląda.
Mam przy okazji pytania dwa - finansowo-budżetowe
.png)
.png)
slapol napisał(a):ELIMAR napisał(a):Dosiadam się do relacji i chetnie pospaceruję z Tobą
Jak to z "Tobą"![]()
Przecież z Maslinką już Bocian drze zeluwy po zagrebackich brukach...
dangol napisał(a):Agnieszko, super pomysłna majówkę ! Ze też w wielkanocną sobotę nie trafiliśmy na nasz rynek, może też coś podobnego wpadłoby nam do głowy
?
dangol napisał(a):Zamiast zaplanowanego wcześniej "roboczego" weekendu ( wprawdzie nie zawodowego, ale miał być mocno pracowity, żeby było gdzie spać w tym roku na Gochach), który i tak się nie udał, bo za zimno było na przeprowadzenie niezbędnych działań. No ale z rowerowych Moraw też w tym roku nic nie wyszło, również naszym przyjaciołom.
dangol napisał(a):Nowe fajne miejsca i cudowne słonneczko, ach!
kbw napisał(a):Cudny pomysł!!!!! Szczerze... nigdy bym nie wpadła ze tam można spędzić majówkę.
Nefer napisał(a):Jak żem zapowiedział w innym wątku, melduję się jako pilny obserwator relacji z Zagrzebia.
Piękne zdjęcia, ciekawe opisy, bardzo przyjemnie się czyta i ogląda.![]()
Nefer napisał(a):Mam przy okazji pytania dwa - finansowo-budżetowe: jakie są ceny takich biletów dobowych na tramwaj? Ile płaciliście za nocleg?
maslinka napisał(a):
Co do noclegu, płaciliśmy 280 kun za dobę (za dwie osoby) za "studio", czyli pokój z łazienką i aneksem kuchennym. To cena przy pobycie na więcej niż jedna, dwie noce. (Dostaliśmy 20% upustu.) Tanio nie jest (w końcu stolica), ale warunki były bardzo dobre. A dojazd do centrum łatwy i szybki - 6 przystanków tramwajowych.
Generalnie w tych granicach się kształtują ceny.
.png)
maslinka napisał(a):Bilet dobowy na tramwaj kosztował 30 kun. Pojedynczy natomiast 10 kun. Dobowe zdecydowanie się opłacają, jeśli chcesz się trochę pokręcić po mieście. A poruszanie się tramwajem w Zagrzebiu to najlepszy pomysł. Chyba, że lubicie bardzo dużo chodzić
maslinka napisał(a):Co do noclegu, płaciliśmy 280 kun za dobę (za dwie osoby) za "studio", czyli pokój z łazienką i aneksem kuchennym. To cena przy pobycie na więcej niż jedna, dwie noce. (Dostaliśmy 20% upustu.) Tanio nie jest (w końcu stolica), ale warunki były bardzo dobre. A dojazd do centrum łatwy i szybki - 6 przystanków tramwajowych.
Bocian napisał(a):My byliśmy tu : http://www.zagrebaccommodations.com/#!a ... gel-1/cw7f
.png)

.png)
GOLDEN napisał(a):Witaj !![]()
Spóżniony ,ale nadrobiłem zaległości![]()
Zagrzeb powiadasz700km
![]()
My jak co roku u Madziarów i prawie 650kmChyba czas na zmiany !
![]()
Sara76 napisał(a):Witam! Kilka dni nie zaglądałam na forum, a tu taka niespodzianka! I ja chętnie poczytam, no i pooglądam Twoje zdjęcia Maslinko, bo co prawda byłam w Zagrzebiu 2 razy, ale może łącznie był to jeden dzień, przy czym pogoda nas nie rozpieszczała (o ile pamiętam pierwszym razem jak wyjeżdżaliśmy zaczęło padać, a drugim razem padało już podczas zwiedzania, więc wylądowaliśmy w jakiejś pizzerii i było po zwiedzaniu).
.png)
.png)
.png)

.png)
Basiulinek napisał(a):Cos ostatnio brak czasu na cropelke![]()
Wiec- Maslinko- tym bardziej milo po przerwie tu zajrzec i odkryc cos nowego![]()
Teraz juz bede na biezaco![]()
Pozdrowionka!!
agnes128 napisał(a):Czesc Aga , fajna relacja z stolicy, malo kto wpadl na taki pomysl gratulacje, zazdroszcze sloneczka bo w Polsce pogoda nas nie rozpieszczala . Ja z rodzinka wybralam sie do Czestochowy na Jasna Gore pierwszy raz w zyciuI bylo warto. Pozdrawiam serdecznie I mam nadzjeje ze to nie koniec relacji.
AniaJ. napisał(a):Nasi chorwaccy znajomi mieszkają w Zagrzebiu i namawiają na wizytę, może więc kiedyś podrepczemy tymi uliczkami;)
tony montana napisał(a):Agnieszko a to Ci niespodzianka !
A nie kusiło Was że by te kilkaset kilometrów jeszcze skoczyć .... nad Jadran, na jeden dzień choćby
.png)

.png)
Bocian napisał(a):maslinka napisał(a):
Co do noclegu, płaciliśmy 280 kun za dobę (za dwie osoby) za "studio", czyli pokój z łazienką i aneksem kuchennym. To cena przy pobycie na więcej niż jedna, dwie noce. (Dostaliśmy 20% upustu.) Tanio nie jest (w końcu stolica), ale warunki były bardzo dobre. A dojazd do centrum łatwy i szybki - 6 przystanków tramwajowych.
My byliśmy tu : http://www.zagrebaccommodations.com/#!a ... gel-1/cw7f
Rzeczywiście tanio to nie jest, z tym że nas było 6 osób. Tak jak pisze maslinka, stolica
.png)
ARTUR_KOLNICA napisał(a):Zagrzeb jeszcze nie odkryty, tym bardziej czekam na cd