Jeszcze tylko jedynka i trójka
mkm napisał(a):Na pierwszy strzał , to Zadar
.png)
mkm napisał(a):Jedyneczkę zostawię w prezencie Maslince![]()
a trójeczki chyba nikt już nie rozwiąże ... a może jak podpowiem, że fotka została wykonana ok. 100m. od drabiny na którą się wspinasz , ktoś się domyśli
.png)
raffiu napisał(a):Co do 1. to przyznaje że nie wiem, ale poszperam w swoich zasobach i jak tylko coś przyjdzie mi do głowy to będę odpowiadał nie czekając na Maslinke
.png)
Krzychooo napisał(a):@mkm, raffiu, maslinka
No tak, wrzuciłem już drugą fotozagadkę z Lukova. To dlatego że to chyba niezbyt znane, a cudne miejsce. A może dlatego cudne, że mało znane?.
No to jeszcze trójka. Podpowiedź: zdjęcie zrobiono z promu.
.png)
Krzychooo napisał(a):@mkm, raffiu, maslinka
No tak, wrzuciłem już drugą fotozagadkę z Lukova. To dlatego że to chyba niezbyt znane, a cudne miejsce. A może dlatego cudne, że mało znane?.
No to jeszcze trójka. Podpowiedź: zdjęcie zrobiono z promu.
.png)
Krzychooo napisał(a):raffiu napisał(a):Moim zdaniem to widok z okolic portu na Korculi. W głębi Peljesac, a po prawej na pierwszym planie wyspa Badija. Czy tak ?
Bardzo blisko, ale... Skoro po prawej Badija, to co po lewej?
.png)
Interseal napisał(a):Zapomniałem dodać, że Ty kulka53 nie możesz wystartować do tej zagadki![]()
. Widziałeś tę górkę tutaj

.png)
raffiu napisał(a):Krzychooo napisał(a):raffiu napisał(a):Moim zdaniem to widok z okolic portu na Korculi. W głębi Peljesac, a po prawej na pierwszym planie wyspa Badija. Czy tak ?
Bardzo blisko, ale... Skoro po prawej Badija, to co po lewej?
no jak to co? mały półwysep zamykający od wschodu zatokę Korculi (miasta). A to po prawej to Badija.
Jeśli płynąłeś w stronę Orebica to za wspomnianym półwyspem (tym po lewej) ujrzysz po chwili stare miasto Korculę