Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zagadka,ale wiadomo,że CROMANIAK potrafi!

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 01.02.2011 15:24

Zgadza się, Maslinko, to starówka Korculi.

Jeszcze tylko jedynka i trójka :lol:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 01.02.2011 21:03

Jedyneczkę zostawię w prezencie Maslince :wink:
a trójeczki chyba nikt już nie rozwiąże ... a może jak podpowiem, że fotka została wykonana ok. 100m. od drabiny na którą się wspinasz , ktoś się domyśli :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.02.2011 21:53

Obrazek

może ktoś wie gdzie to jest zrobione?
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 01.02.2011 22:08

Na pierwszy strzał , to Zadar :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.02.2011 22:10

mkm napisał(a):Na pierwszy strzał , to Zadar :wink:

mkm zawsze "wyspiarsko" odpowiadasz i jesteś w tym dobry i tego się trzymaj..pudło
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 01.02.2011 22:12

mkm napisał(a):Jedyneczkę zostawię w prezencie Maslince :wink:
a trójeczki chyba nikt już nie rozwiąże ... a może jak podpowiem, że fotka została wykonana ok. 100m. od drabiny na którą się wspinasz , ktoś się domyśli :wink:

domyśli się tym bardziej, że jedno zdjęcie z tej lokalizacji już w "konkursie" się pojawiło, jeno obiektyw aparatu skierowany był nie na południe jak w tym przypadku, a na północ....

ja ze swej strony podpowiem, że zdjęcie wykonano na kontynencie.

Co do 1. to przyznaje że nie wiem, ale poszperam w swoich zasobach i jak tylko coś przyjdzie mi do głowy to będę odpowiadał nie czekając na Maslinke :wink:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 01.02.2011 22:50

raffiu napisał(a):Co do 1. to przyznaje że nie wiem, ale poszperam w swoich zasobach i jak tylko coś przyjdzie mi do głowy to będę odpowiadał nie czekając na Maslinke :wink:

Ja też mam z tym problem....

Ale trójeczka to Lukovo oczywiście :D
Przyznam się, że wiem dlatego, że czytałam relację Krzychaaa, a nie dlatego, że tam byłam :wink:
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 01.02.2011 22:56

@mkm, raffiu, maslinka
No tak, wrzuciłem już drugą fotozagadkę z Lukova. To dlatego że to chyba niezbyt znane, a cudne miejsce. A może dlatego cudne, że mało znane? :).

No to jeszcze trójka. Podpowiedź: zdjęcie zrobiono z promu.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 01.02.2011 23:05

Krzychooo napisał(a):@mkm, raffiu, maslinka
No tak, wrzuciłem już drugą fotozagadkę z Lukova. To dlatego że to chyba niezbyt znane, a cudne miejsce. A może dlatego cudne, że mało znane? :).

Potwierdzam ... od kilku lat przekonuje do tego miejsca ... dodaje jeszcze nawet Starigrad i Donja Klada :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 01.02.2011 23:07

arturac napisał(a):
mkm napisał(a):Na pierwszy strzał , to Zadar :wink:

mkm zawsze "wyspiarsko" odpowiadasz i jesteś w tym dobry i tego się trzymaj..pudło

Chciałem Ci sprawić przyjemność ... i udało się :D
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 01.02.2011 23:28

Krzychooo napisał(a):@mkm, raffiu, maslinka

No i się wyjaśniło! Szukałem na Korculi widoku na Peljesac który by odpowiadał zdjęciu i jakoś ciężko mi było dopasować (teraz wiem, że to dlatego, że szukałem zatoki nie biorąc pod uwagę, że ląd po prawej na pierwszym planie, może być wyspą)...
prom wiele wyjaśnia :D Moim zdaniem to widok z okolic portu na Korculi. W głębi Peljesac, a po prawej na pierwszym planie wyspa Badija. Czy tak ? 8)
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 01.02.2011 23:52

raffiu napisał(a):Moim zdaniem to widok z okolic portu na Korculi. W głębi Peljesac, a po prawej na pierwszym planie wyspa Badija. Czy tak ? 8)

Bardzo blisko, ale... Skoro po prawej Badija, to co po lewej? :roll:
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 02.02.2011 00:44

Krzychooo napisał(a):
raffiu napisał(a):Moim zdaniem to widok z okolic portu na Korculi. W głębi Peljesac, a po prawej na pierwszym planie wyspa Badija. Czy tak ? 8)

no jak to co? mały półwysep zamykający od wschodu zatokę Korculi (miasta). A to po prawej to Badija.
Jeśli płynąłeś w stronę Orebica to za wspomnianym półwyspem (tym po lewej) ujrzysz po chwili stare miasto Korculę 8)
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 02.02.2011 11:45

Interseal napisał(a):Zapomniałem dodać, że Ty kulka53 nie możesz wystartować do tej zagadki :wink: :lol: . Widziałeś tę górkę tutaj

Masz rację, widziałem, ale zapomniałem :oops:
Dopiero podpowiedź o śnieżkowej wysokości mnie jakoś natchnęła :lol:
Tym razem zastrzeżenia nie było, więc ..... zgadłem :D

A skoro tak, a i inne zagadki już rozwiązane (gdzie są te litery na murze to nie mam pojęcia :oops: ) , to wrzucę coś nowego :cool:

1. Co to za miejsce?

Obrazek

2. W jakiej miejscowości zrobiono tę fotkę?

Obrazek

I jeszcze "3" , w stylu Intersealowych plażowych kamieni :wink:

3. W jakiej miejscowości stoi TO ? 8O :wink:

Obrazek
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 02.02.2011 12:50

raffiu napisał(a):
Krzychooo napisał(a):

no jak to co? mały półwysep zamykający od wschodu zatokę Korculi (miasta). A to po prawej to Badija.
Jeśli płynąłeś w stronę Orebica to za wspomnianym półwyspem (tym po lewej) ujrzysz po chwili stare miasto Korculę 8)

Będę się upierał, że jest inaczej :). Zdjęcie wykonano tuż po wypłynięciu z Domince. Badija jest po lewej, natomiast po prawej chyba wysepka Planjak. Pomiędzy nimi widać w oddali Peljesac.

Obrazek

Obrazek

Badija zatem po lewej :). Ale oczywiście wskazałeś dobre miejsce.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie

Zagadka,ale wiadomo,że CROMANIAK potrafi! - strona 24
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone