Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zafira, C4 Grand Picasso ... inne co kupić ?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 02.01.2013 17:34

Serce w pasy napisał(a):
Dziadek Maciek napisał(a):No właśnie, gdzie szukać tych info :?: :wink:

Grand Scenic - znajomy ma do sprzedania, w dobrej cenie, przebieg trochę ponad 100 tys km, 1.5d - chciałem benzynę teraz, ale może... Renault(a) :wink: nigdy nie miałem, prawie - silnik mam teraz tej firmy.

O tym silniku słyszałem same złe rzeczy, ale może to tylko plotki.

Silnik 1,5 dci - genialny ,
ma jedną zasadniczą wadę - całkowicie pada po 200 - 240 tyś
miałem 2 takie przypadki w firmie. Kapitalka jest nieopłacalna , warto kupić silnik - 2-2,5 tyś .
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 02.01.2013 18:29

Czyli najprawdopodobniej Scenic 1.5 d odpada, chyba, że cena będzie jakaś "bardzo super" :wink: . Ja w tej chwili w swoim aucie mam 1.9 d tego producenta i nie narzekam, nic się nie dzieje, ale mam mały przebieg, ledwo 100 tys km kilka dni temu przekroczyłem.
S-max - brałem pod uwagę, jak na tę chwilę ma jedną sporą wadę, cena zdecydowanie najwyższa z tych rozważanych aut.
wolffer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wolffer » 02.01.2013 19:34

Ja mogę coś wspomnieć o Oplu Zairce 2,2 benzyna, z gazem sekwencyjnym obecnie. Wnętrze dosyć obszerne, mimo iż faktycznie na podwoziu astry, co widać jednak po szerokości. Trzeciego rzędu foteli nie używamy, więc na wakacje pakujemy pół domu (nieważne czy całkiem potrzebne czy nie - ale się mieści i nie przeszkadza). Jak złożysz jeszcze drugą klasę tj drugi rząd (ale to raczej przy wypadach bez bagażu), to masz jeszcze niezłą sypialnię (w jakimś tam zawsze celu). Niestety w drugim rzędzie nie radzę wozić więcej niż 2 pasażerów, ten po środku będzie musiał być nadzwyczaj czuły na odciski na siedzeniu i kręgosłup musi mieć zdrowy. No chyba że fotelik dziecięcy tam wstawisz, to ok.
Mimo wszystko drugi raz bym go kupił, lecz na pewno z innym silnikiem. Ten 2,2 jest mocny, lecz zgodnie z danymi faktycznie łyka 1 litr oleju na 1000 km. Jest na łańcuchu i myślałem, że to dobrze, ale raz mi się już zerwał. Ogólnie ma opinię awaryjnego i to się u mnie niestety sprawdziło już dwa razy w ciągu trzech lat. Jeśli chodzi o benzynę, to 1,8 na zwykłym pasku nie byłby zły, ale trochę już za późno.
Poza tym silnikiem raczej nie narzekam, no chyba że na telefon wbudowany w fabrycznym radiu na kartę sim (nie we wszystkich), przez co człowiek na uwięzi jest.
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Zafira, C4 Grand Picasso ... inne co kupić ? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone