pozdro
.png)
.png)
walp napisał(a):Gorzej, kiedy nieopatrznie (bądź celowo) zależy od planu podróży, wjedziesz do miasta-węzła.
Nie mówię, że to niemożliwe, ale jest trudniej, szczególnie kiedy nie masz nikogo, kto nawiguje.
.png)
robertms napisał(a): (...) a szczegolnie czujnie jechalem przez Wien, bo slyszalem, ze ciezko przez miasto.
.png)
arek_sosnowiec napisał(a):robertms napisał(a): (...) a szczegolnie czujnie jechalem przez Wien, bo slyszalem, ze ciezko przez miasto.
Czy w dzień, czy w nocy, czy w godzinach szczytu. Jeżeli tylko przejazdem po drodze z PL do CRO (lub z powrotem) to przejedziesz bez większych problemów. Trzeba tylko pilnować ograniczenia prędkości do 80 km/h (choć miejscowi jeżdżą szybciej). Trochę gorzej gdy wjedziesz do centrum (np. gdy Twoim celem jest Wiedeń a nie CRO), ale i wtedy Wiedeń nie różni się znacząco od innych dużych miast.
Nawigacja przydaje się w dużych miastach, gdy trzeba trafić na wskazaną ulicę pod wskazany numer. W drodze do Chorwacji wystarczy znać kilka większych miast przelotowych i znaki doprowadzą do celu.
.png)
wiekusz napisał(a):Jak radzą sobie Wasze nawigacje podczas wyjazdów z tunelów? Po jakim czasie łapią ponownie satelity?
Jest z tym jakiś kłopot?
.png)
wikol napisał(a):Wyznaczyłem trasę na komputerze z zainstalowaną AM. Wgrałem trasę do urządzenia.
Po wczytaniu trasy w urządzeniu - nic się nie dzieje, nie nawiguje. Pokazuje tylko trasę i nic.
.png)
.png)
jacaj napisał(a):Spodziewałem się trudności w BiH ale tez poradziła sobie doskonale. Z wodospadów Cravice wyprowadziła mnie do Medjugorie i to jakimiś zadupiami, przez wzgórze jakąs szutrówką, już miałem w pewnym momencie strach w oczach co ten Hołowczyc wyprawia ale wszystko ok.
.png)
.png)
wikol napisał(a):jacaj napisał(a):Spodziewałem się trudności w BiH ale tez poradziła sobie doskonale. Z wodospadów Cravice wyprowadziła mnie do Medjugorie i to jakimiś zadupiami, przez wzgórze jakąs szutrówką, już miałem w pewnym momencie strach w oczach co ten Hołowczyc wyprawia ale wszystko ok.
Ja mam Modecoma MX2 wraz z Automapą.
Mnie z Medjugorje też poprowadziła doskonale na wodospady Kravice - przez jakieś zadupia, wzgórza obok budowanego wysokiego wiaduktu. Ale że mam 4x4 to pełen luz.
Oznaczenie wodospadów bardzo kiepskie w Studenci. Jakiś ludzik skaczący do wody na tabliczce.
Polecam Modecoma do Automapy. Doskonale sie sprawdza już od kilku lat.