.png)

fly napisał(a)::wink:
...a ja to szanuje, że poszukał i odpowiedział.
Ilu jest takich co zaczyna i nie kończy...że tak powiem.
A że sam sobie...cóż...los tak chciał.
.png)
bluesman napisał(a):Sam sobie odpowiemZakupiłem po lekturze i analizie wielu opisów i testów urządzenie S.M.S.l SA-36A pro
Cudowne maleństwo potrafi zrobić nieco hałasu
.png)
bluesman napisał(a):Sam sobie odpowiemZakupiłem po lekturze i analizie wielu opisów i testów urządzenie S.M.S.l SA-36A pro
Współpracuje z mini monitorami Eltax Atomic naprzemian z monitorami Canton GLE-50. Chodzi niesamowicie.
.png)
greenrs napisał(a):bluesman napisał(a):Sam sobie odpowiemZakupiłem po lekturze i analizie wielu opisów i testów urządzenie S.M.S.l SA-36A pro
Współpracuje z mini monitorami Eltax Atomic naprzemian z monitorami Canton GLE-50. Chodzi niesamowicie.
A dlaczego tak? Czy chodzi o jakość?
Ja też lubię słuchać muzyki... wszelakiej. Nie mam jednak czasu by robić to w fotelu z zamkniętymi oczami. Mój słuch zapewne nie jest tak wysublimowany ale przez jakiś czas szukałem możliwości dostępu do dużej bazy utworów muzycznych i możliwości odsłuchania w w miarę przyzwoitej jakości (jak na mój słuch oczywiście)
Stanęło na podłączeniu amplitunera (Yamaha) do Android TV i w ten sposób mogę korzystać z serwisów streamingowych. Może jakość nie taka jak z flac-ów ale za to baza nieograniczona.
W telefonie mam zapisane jakieś 200 płyt ale ich głównie słucham na słuchawkach.
.png)
boboo napisał(a):Jacek (greenrs) słuszne pytanie postawił: "czy chodzi o jakość?"
Sorry, ale monitorki to można postawić w kuchni, żeby brzęczało przy gotowaniu obiadu.
Słuchawki typu "airpod"...![]()
Moim (nieskromnym) zdaniem, to można te słuchawki (spacer, przejażdzka) używać ale do słuchania wiadomości, czy też prognozy pogody.
Muzyka? Owszem, da się rozpoznać co jest grane.
Ale w "jednym zdaniu" z nimi używać słowa jakość?
Chyba, że chodzi o jakość sprasowania plastiku z kabelkami, bo o wierność odtwarzania dźwięku to chyba nie![]()
Odpowiedź na ewentualne pytania:
tak, miałem zawodowo jakieś 15 lat do czynienia z dźwiękiem.
Z czego 5 lat z dobrym studyjnym dźwiękiem.
Miałem dobrych "nauczycieli", jeden z nich potrafił nawet z niezłą trafnością czytać z edytora audio.
Jeśli miał załadowaną do edytora jakąś mowę (ale musiał być naprawdę dobry i czysty materiał, a spiker z bardzo dobrą dykcją), to po wykresie potrafił czytać (80-90% trafności), choć była to złożona zabawa![]()
Osobiście muzyki słucham tylko w domu, przez słuchawki.
Ale takie, że przy dobrych basach mam wrażenie, że mi żebra trzeszczą.
Poza domem, to dźwięk tylko w aucie, ale tam muzyka jest tylko przerywnikiem gadania.
za cholerę nie pasują mi ani do monitorów, ani do airpodów.bluesman napisał(a):dążenie do słuchania muzyki jak najlepszej jakości
.png)
boboo napisał(a):Jak sama nazwa wskazuje, monitory są do... monitorowania, odsłuchu, przykładowo podczas pracy w studiu.
Na pewno ich konstrukcyjnym przeznaczeniem nie jest nagłaśnianie (do delektowania się na poziomie Hi-Fi) pomieszczeń.
Po prostu te słowa:za cholerę nie pasują mi ani do monitorów, ani do airpodów.bluesman napisał(a):dążenie do słuchania muzyki jak najlepszej jakości
I tylko tyle chciałem przekazać.
A jeśli komputer "śmieci i szumi", to do wzmacniacza wejdź "cyfrą".
Edit:
i jeszcze chciałbym zwrócić uwagę na subtelną różnicę między:
- żebra mi trzeszczą
i
- mam wrażenie, że mi żebra trzeszczą

bluesman napisał(a):boboo napisał(a):Jak sama nazwa wskazuje, monitory są do... monitorowania, odsłuchu, przykładowo podczas pracy w studiu.
Na pewno ich konstrukcyjnym przeznaczeniem nie jest nagłaśnianie (do delektowania się na poziomie Hi-Fi) pomieszczeń.
Po prostu te słowa:za cholerę nie pasują mi ani do monitorów, ani do airpodów.bluesman napisał(a):dążenie do słuchania muzyki jak najlepszej jakości
I tylko tyle chciałem przekazać.
A jeśli komputer "śmieci i szumi", to do wzmacniacza wejdź "cyfrą".
Edit:
i jeszcze chciałbym zwrócić uwagę na subtelną różnicę między:
- żebra mi trzeszczą
i
- mam wrażenie, że mi żebra trzeszczą
to naprawdę niewiele przekazałeśjak rozumiem mam dalej słuchać muzy z komputera na głośniczkach za 30 PLN bo monitory nie służą do słuchania tylko do odsłuchu i nie da się na nich słuchać muzyki
![]()
Mam sobie może postawić na biurku B&W Nautilusy a pod biurkiem Mc Intosha ?Kolega ma osobliwe poglądy i nie czyta tego co druga osoba pisze
sztuka dla sztuki chyba ?
Jakaś konkretna porada nie wynika z tych wpisów
Proszę sobie założyć swój wątek p.t "jak tanim kosztem za 100 000PLN kupić sprzęt grający " i tam doradzać