Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wzmacniacz audio do komputera

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fly
Cromaniak
Re: Wzmacniacz audio do komputera

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 16.04.2021 15:55

abovo napisał(a):Kolega jest bardzo surowy dla kolegi boboo. Kolego bluesman musisz wiedzieć, iż kolega boboo zna się na wszystkim, wie wszystko najlepiej i jest bardzo uczynny.

...po avatarze wnioskuje iż...a zresztą, nic nie mówie...
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 16.04.2021 16:20

abovo napisał(a):(...) kolega boboo zna się na wszystkim (...)
Błąd.
Nie znam się na instalacjach "wod-kan", kładzeniu płytek (flizów) i łowieniu ryb - to tak na szybko.
Bo pewnie parę innych rzeczy jeszcze by się znalazło.
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 16.04.2021 16:33

bluesman napisał(a):dążenie do słuchania muzyki jak najlepszej jakości
Niestety, ale aby to osiągnąć to trzeba będzie iść w tym kierunku
bluesman napisał(a):(...) za 100 000PLN kupić sprzęt grający (...)

To nie ja zacząłem o "jak najlepszej jakości". Zwróciłem tylko uwagę na to, że wybrany sprzęt tych warunków (najlepszej jakości [choć powinno być "wierności"]) nie spełnia.

A wracając do monitorów, to z nimi jest tak, jak z montażem filmów.
Masz na ekranie komputera podczas pracy nawet niezły podgląd (monitoring), ale gotowym filmem delektujesz się już w fotelu przed wielkoekranowym TV.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 16.04.2021 21:09

boboo napisał(a):
bluesman napisał(a):dążenie do słuchania muzyki jak najlepszej jakości
Niestety, ale aby to osiągnąć to trzeba będzie iść w tym kierunku
bluesman napisał(a):(...) za 100 000PLN kupić sprzęt grający (...)

To nie ja zacząłem o "jak najlepszej jakości". Zwróciłem tylko uwagę na to, że wybrany sprzęt tych warunków (najlepszej jakości [choć powinno być "wierności"]) nie spełnia.

A wracając do monitorów, to z nimi jest tak, jak z montażem filmów.
Masz na ekranie komputera podczas pracy nawet niezły podgląd (monitoring), ale gotowym filmem delektujesz się już w fotelu przed wielkoekranowym TV.

Bzdurzysz, teoretyzujesz i tyle :) Poczytaj teraz, wybacz nieco mnie zmusiłeś :) Dążenie do doskonałości może odbywać się małymi krokami ? może :) Niektórzy mają czwartą żonę, hm.... ?. Rozumiem ale nie do końca. Czym to jest ? dążeniem do doskonałości w związku ? :) Nie rozważam innych opcji :) Każda następna żona powinna być lepsza ? i jest ? Być może. Czy tak powinien wyglądać postęp ?. Mam jedną żonę i dla mnie jest to od razu Hi-End :) Możesz napisać, że nie mam porównania :) i owszem mam, napiszę inaczej mamy :)

Chwilowa pointa :) nic nie napisałeś merytorycznie ! To co ja napisałem tyczy się ludzi średnio związanych z dźwiękiem ale którzy niewielkim nakładem kosztów mogą go sobie poprawić :) Wspomniałeś o swoim kontakcie z dźwiękiem i ok. ja nie wspomniałem o swoim :) Mogę chyba się nazwać muzykiem bo od wielu lat grałem w kapeli bluesowej nawet na arenie ogólnopolskiej ale czy dobrze słyszę ? nie wiem :) Testowałem słuch i mam duże ubytki, mimo to słyszę różnicę i chciałbym pokazać, że można lepiej słuchać.

Szczerze ? puknij się w czółko kup sobie zamek nad Loarą i Rolls Roysa i istniej dalej oderwany od rzeczywistości w swojej obecnej ojczyźnie :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 16.04.2021 21:17

fly napisał(a):
abovo napisał(a):Kolega jest bardzo surowy dla kolegi boboo. Kolego bluesman musisz wiedzieć, iż kolega boboo zna się na wszystkim, wie wszystko najlepiej i jest bardzo uczynny.

...po avatarze wnioskuje iż...a zresztą, nic nie mówie...

cieszy Cię to ?
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 16.04.2021 21:21

bluesman napisał(a):Rozumiem ale nie do końca.
I właśnie tym się różnimy.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 16.04.2021 21:26

boboo napisał(a):
bluesman napisał(a):Rozumiem ale nie do końca.
I właśnie tym się różnimy.

Ludzie musza się różnić więc jeżeli nie napiszesz czegoś konkretnie to wybacz opuść ten wątek :) i realizuj się gdzieś indziej :papa:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 17.04.2021 09:12

Już nie w temacie wzmacniacza do komputera ale dalej w temacie audio :).

Zaczęło się od DAC-a podpiętego do telefonu i do niego słuchawek :) hm. taki kombajn jednak zabiera dużo miejsca i istnieje ryzyko uszkodzenia wejścia do telefonu używając go w ruchu. Poza tym permanentne wkładanie i wyciąganie końcówki (co wiąże np. ze zmianą przeznaczenia telefonu) ew. ładowanie to ryzyko zwiększa. Trzeba dodać, że w ten sposób słuchające rozładowuje się szybciej telefon co np. w górach nie jest dobrym rozwiązanie z uwagi na bezpieczeństwo.

Dotychczas używałem tanich odtwarzaczy mp3 nie przejmując się ich jakością chociaż używałem bitrate-u 320 w utworach. Mając tablet i telefon odtwarzający pliki flac horyzonty mi się poszerzyły, a już szczytem szczęścia było opisane już podpięcie DAC-a :)
Teraz poczytałem o niedrogich odtwarzaczach z Dac i po lekturze artykułów na polskich i zagranicznych forach zakupiłem u majfrienda odtwarzacz Zishan Z3:

maxresdefault (2).jpg

https://pl.aliexpress.com/item/40012019 ... 5bbdWAEOS1

Dźwięk porównując do wymienionych odtwarzaczy i telefonu/tabletu jest znacznie lepszy. Po po 2 dniach odsłuchiwania między innymi na apple earpds, ( :mrgreen: ) jestem zadowolony. Co ciekawe ten odtwarzacz można używać jako DAC również do komputera :papa:
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

wzmacniacz audio do komputera - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone