napisał(a) Franz » 12.09.2015 15:01
Mikeee napisał(a):pyt 1. a którą polecałbyś na pierwszą randkę?
pyt 2. subiektywnie - która Tobie najbardziej przypadła do gustu?
Krzychooo napisał(a):Przyłączam się do pytania, bo kusisz zdjęciami, Wojtku, bardzo skutecznie!

Ad. 1.
Trudno odpowiedzieć jednoznacznie, bo to zależy od tego, czego się oczekuje.
Miasteczka najładniejsze, a przy tym najliczniejsze, są na Teneryfie i Gran Canarii. Tam również są największe możliwości spacerów po terenach mocno zróżnicowanych.
Gomera kusi lasami laurowymi, gdzie wrzośce rosną wysokie jak drzewa. Na niej przechowała się roślinność sprzed epoki zlodowaceń.
Lanzarote oferuje najwspanialsze krajobrazy wulkaniczne, chociaż z uwagi na park jest ograniczona możliwość deptania po nich.
Najmniejsze urozmaicenie panuje na Fuerteventurze, ale my przez tydzień się tam nie nudziliśmy. Na niej też znajdują się największe plaże, w wielu przypadkach prawie zupełnie puste.
W sezonie bardziej obfitującym w opady deszczu, bezpieczniejsze są Lanzarote i Fuerteventura, gdyż z uwagi na niewielką wysokość, mniej zatrzymują chmury.
Ad. 2.
Tu mam olbrzymi problem. Praktycznie na każdą z nich chętnie bym wrócił. Chociaż z uwagi na ich powierzchnię, to mniej do poznania zostało mi na Lanzarote i Fuerteventurze. Oczywiście, bardzo chciałbym poznać pozostałe.
Nie potrafię powiedzieć, która podobała mi się najbardziej. To tak samo, jakbym miał powiedzieć, czy bardziej mi się podoba Francja, czy Hiszpania...
Pozdrawiam,
Wojtek