Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Brać-miejscowość Bol przy plaży Zlatni Rat

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 16.01.2011 13:47

Licz na Plitvice 4-6h.
predatortata
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) predatortata » 16.01.2011 13:54

O to sporo czasu,wejściówki wyczytałem po 100kun od dorosłego dzieci po 60.Czy warto tam wjerzdzać?
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 16.01.2011 14:00

uzależnisz od pogody.... Jeśli będzie mglisto i deszczowo, to może warto się zastanowić, czy Plitvic nie przełożyć na drogę powrotną. Pamiętaj, że pogoda nad Adriatykiem znacznie różni się od tej w Plitvicach, także sprawdzając prognozę na dzień przed wyjazdem miej to na względzie. linki do stron z prognozami znajdziesz w odpowiednim temacie.
Co do trasy przejazdu, to zasugerowałem Ci jedną w temacie z trasami
Pozdrawiam i powodzenia
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 16.01.2011 15:44

predatortata napisał(a):O to sporo czasu,wejściówki wyczytałem po 100kun od dorosłego dzieci po 60.Czy warto tam wjerzdzać?

Oceń sama...
NP Plitvička jezera

PLITVICE - raj w którym już byłem
W bajkowym świecie
Plitvicka Jezera - Orasac 06-19.08.2006
Jez. Plitvickie - jak zwiedzac

i tak dalej...
predatortata
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) predatortata » 19.01.2011 21:55

Wielu relacjach opisują ludzie ,ze jest kłopot z komarami.Trzeba brać środki i brzęczki.Czy wystepuja one wszedzie w danym okresie.Prosze o wypowiedzi.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 19.01.2011 22:00

W plitvicach i gdziekolwiek indziej, tego dziadostwa nie spotkałe...
predatortata
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) predatortata » 20.01.2011 07:32

Będziemy na wyspie Brać i Ciovo,moze ktoś wie jak tam w Lipcu z komarami.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 20.01.2011 10:51

predatortata napisał(a):Będziemy na wyspie Brać i Ciovo,moze ktoś wie jak tam w Lipcu z komarami.

Różnie; jednego roku są, drugiego nie ma... dotyczy to całego wybrzeża... Niektórzy turyści mówią, że mimo iż spędzali urlopy na hr wybrzeżu już kilkakrotnie, nigdy komarów nie spotkali.... powiem krótko: mówią tak właśnie dlatego, że są tylko turystami i bywają tu średnio 10 dni w roku...
Pozdrawiam
Goliat
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goliat » 20.01.2011 11:36

predatortata napisał(a):Pomózcie mi zaplanowac podróż najlepiej na noc jade z dziećmi.Droga po autostradach moze za wyjatkiem Słowenii.

Ja w 2009 jechałem z dziećmi (wtedy 2 latek i 13 latka) z Wrocławia do Bol, zrobiliśmy trasę bez przerwy na nocleg, mimo że jechałem bez zmiennika za kółkiem. Z Wrocka lecisz na Kłodzko i Boboszów, potem Ołomuniec, Brno, Wiedeń, Graz, Maribor, Zagrzeb i na Split. Nie korzystałem z objazdu autostrady w Słowenii, wykupiłem winietę i pojechałem autostradą. W 2009 była króciutka ale jechałem w 2010 i już ją całkiem sporo wydłużyli. Droga zajęła nam troszkę czasu, bo ok 17 godzin (burze i ulewy na całej trasie - Ci co jechali w drugiej połowie czerwca 2009 wiedzą jakie były ulewy) ale powrotna to już "tylko" ok. 14 godzin jazdy.
W tym linku masz plan Bol z nazwami ulic, możesz sobie znaleźć adres apartamentów i zobaczyć jak daleko są od Zlatniego Ratu: http://cromaps.com/city-map-bol.html
Tak jak mówili poprzednicy polecam Zlatni Rat, warto przejść się kawałek żeby tam odpocząć.
My mieliśmy apartament tu, polecam: http://www.traveladriatic.net/pl/user/villaniko/
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wyspa Brać-miejscowość Bol przy plaży Zlatni Rat - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone