Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Brać-miejscowość Bol przy plaży Zlatni Rat

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kotbury
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotbury » 13.01.2011 15:35

Nie wiem czego oczekujesz, jakich byś chciał atrakcji, ale dla mnie Brac jest najlepszym miejscem w Chorwacji :) Na tej wyspie miał ( a może jeszcze ma) dom premier Chorwacji. Na wyspie jest wspaniała roślinność, można wieczorem połazić na spacery.
Natomiast sam Bol.... no to raczej najmniej ciekawe miejsce na Braciu :) Tłok, drożyzna, plastik fantastik.
Właściwie to miasto tylko dla turystów, jakoś nie pamiętam "plusów dodatnich" tego miasteczka.

Oczywiście jest to moja subiektywna opinia. Osobiście polecam miasta Selca, Pučišća(tu nie byłem, ale wydaje się być ciekawe) i Povlje. To są miasta, gdzie wieczorem miejscowi siadają na placyku i rozmawiają do późnej nocy, dzieciaki grają w"palanta" przy świetle latarni, wokół słychać stada cykaczy i pachną zioła.
Jak będziesz chciał, to podam link do mojego Bracia :) z 2009r.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 13.01.2011 15:55

kotbury napisał(a):Na tej wyspie miał ( a może jeszcze ma) dom premier Chorwacji.

Małe sprostowanie....I.Sanader, jeśli to jego masz na myśli już od ponad roku nie jest hr premierem (a od miesiąca osadzony jest w areszcie w Salzburbu i oczekuje na ekstradycję); zatoczka, o ktorej mowa jest ponoć własnością jego teścia (choć teraz nikt się do niej nie przyznaje). :wink:
Chyba, że mowa o ś.p. Račanie... (był premierem w latach 2000-2003; zmarł 3 lata temu...faktycznie miał dom w m.Pučišća).
Obecnie RH ma panią premier J.Kosor.
Pozdrawiam
kotbury
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotbury » 13.01.2011 17:26

Dzieki za sprostowanie informacji o premierze. Moje wiadomości pochodzą z przewodnika, który już kilka lat ma. Nie wiem, który premier tam mieszkał lub mieszka (czasem).
Pamiętam jednak, że mijaliśmy konwój z trzech czarnych samochodów, takich tajnowozów typu BOR, z mrugającymi światłami. To było w 2009. Może to był przypadek, a może nadal na wyspie mieszka jakiś VIP.
predatortata
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) predatortata » 13.01.2011 17:34

Dziękuje wam wszystkim dzieciaki sa w wieku 4 i 14 lat.Chcieliśmy spokojną Marine ale boję się ,ze dzieci mogą się tam nudzić.Lubią spacerki więc na Bol i plaże lepsze i drużki na spacerki.Troszke męczy mnie ,ze to wyspa. Zeby pozwiedzać nie tylko wyspe będą spore koszty transportu statkiem.Chcielismy zobaczyć Trogir ,Split i wodospady.
Pomózcie mi znaleść sprawdzoną miejscówke na Bol.Jest problem tylko z językiem ,zona uczy sie angielskiego od dwóch lat i jeszcze mamy problemy z porozumieniem się.Jesteście fantastyczni dziękuje wam za pomoc,przekonaliście mnie do Bol pomózcie znaleść miejsce na nocleg.
Znalazłem w waszych linkach tomiejsce do spania:
http://www.vpbol.com/ Co o tym myślicie.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.01.2011 17:42

Aby poogladac Trogir, Split, Krka, Plitvice to sugeruję tydzień na lądzie i później/wcześniej Bol.
W cro po polsku się dogadasz, choć angielski sporo ułatwia.
Jeszcze wspomóż się translatorem google.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 13.01.2011 18:05

predatortata napisał(a):Dziękuje wam wszystkim dzieciaki sa w wieku 4 i 14 lat.Chcieliśmy spokojną Marine ale boję się ,ze dzieci mogą się tam nudzić.Lubią spacerki więc na Bol i plaże lepsze i drużki na spacerki.Troszke męczy mnie ,ze to wyspa. Zeby pozwiedzać nie tylko wyspe będą spore koszty transportu statkiem.Chcielismy zobaczyć Trogir ,Split i wodospady.
Pomózcie mi znaleść sprawdzoną miejscówke na Bol.Jest problem tylko z językiem ,zona uczy sie angielskiego od dwóch lat i jeszcze mamy problemy z porozumieniem się.Jesteście fantastyczni dziękuje wam za pomoc,przekonaliście mnie do Bol pomózcie znaleść miejsce na nocleg.
Znalazłem w waszych linkach tomiejsce do spania:
http://www.vpbol.com/ Co o tym myślicie.

Jeżeli dałaś przekonać się na Bol , to już jest duży sukces ... chociaż można było lepiej wybrać :wink: Najważniejsze , że zostawiłaś Marinę w spokoju :) Jak staniesz na Vidovej Górze , to dopiero wszystko się wyjaśni :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.01.2011 18:25

mkm napisał(a): Jak staniesz na Vidovej Górze , to dopiero wszystko się wyjaśni :D

Najlepiej po burze, kiedy horyzont przewiany...
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 13.01.2011 18:46

weldon napisał(a):Predatortata, a dzieci w jakim wieku?

Bo patrząc na to zdjęcie:
kaeres napisał(a):Obrazek

To ja bym przygotował jakieś opaski na oczy albo co ...

:wink:
Ja moim dzieciakom wyjaśniłem to tak-to są biedni ludzie nie mają kasy na strój kąpielowy i nigdy więcej nie pytały.Natomiast moja bratowa mając podrośnięte pociechy trochę się rumieniła :oops:
predatortata
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) predatortata » 13.01.2011 19:07

mkm[b] będe wdzieczny jak zaproponujesz mi lepszą miejscówke i namiary na jakieś spanko.Jedziemy samochodem więc moze zaproponujesz cos na tej wyspie.Miejscowości tam sporo.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.01.2011 19:11

pawelh napisał(a): Natomiast moja bratowa mając podrośnięte pociechy trochę się rumieniła :oops:

Najważniejsza jest TOLERANCJA!
Ostatnio edytowano 14.01.2011 07:55 przez FUX, łącznie edytowano 1 raz
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 13.01.2011 19:24

predatortata napisał(a):mkm[b] będe wdzieczny jak zaproponujesz mi lepszą miejscówke i namiary na jakieś spanko.Jedziemy samochodem więc moze zaproponujesz cos na tej wyspie.Miejscowości tam sporo.

Spoko ... muszę tylko wiedzieć ile osób tym samochodem pojedzie :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.01.2011 19:32

pawelh napisał(a):

FUX napisał(a):

A mówiłem, że zaraz dysputy ...

Pewnie, że tolerancja ... W końcu to u mnie są Marsze Równości :lol:

A nie w Bol ... dla porządku ;)
predatortata
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) predatortata » 13.01.2011 19:41

Dziekuje ,ze sie odezwałeś.Razem 4 osoby 2 dorosłe i 2 dzieci(4 i 14 lat).
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.01.2011 20:02

Szykuj 50-90 juro za dzien...
Tekstami, ze 30-50% drożej w sklepach, knajpach się nie przejmuj... :wink:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 13.01.2011 20:05

predatortata napisał(a):Dziekuje ,ze sie odezwałeś.Razem 4 osoby 2 dorosłe i 2 dzieci(4 i 14 lat).

Tu będzie fajnie :) ... http://apartmani-nedi.com/en.html
... a tu jeszcze lepiej :D ... http://free-st.htnet.hr/Apartman_Anton/index.htm
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wyspa Brać-miejscowość Bol przy plaży Zlatni Rat - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone